To je tak, kdyz neco jede, tak se do toho nema rejpat.
V praci mame PC jeste s win95 k profilomeru a pokud pocitac klekne - bude to velka sranda.
Moderátor: sysel
3pajky píše: ↑13. 5. 2020, 8:31 S kyselinami som tam nerobil nic. Este som aj meral Ph olejom co tam mam
Neviem cim sa fosfatuje, ale je to mozne. Mam to tam myslim tak rok..
Kurnik je to nove, nie lacne a toto sa stane. Oplachol som to vodou, natrel olejom na chladiacu emulziu, ta bola zasadita, tak snad to zneutralizuje a zakonzervuje.
Ma to zapach.
Carl_FM píše: ↑14. 5. 2020, 8:32 Ten olej na chladicí emulzi je potvora, pozor na to. On běžně rozpouští černění i rez. Běžně odrezuju v emulzi.
3pajky píše: ↑13. 5. 2020, 8:31 S kyselinami som tam nerobil nic. Este som aj meral Ph olejom co tam mam
Neviem cim sa fosfatuje, ale je to mozne. Mam to tam myslim tak rok..
Kurnik je to nove, nie lacne a toto sa stane. Oplachol som to vodou, natrel olejom na chladiacu emulziu, ta bola zasadita, tak snad to zneutralizuje a zakonzervuje.
Ma to zapach.
Takhle jsem skončil minulý měsíc, když jsem kámošce zrychloval notes montáží SSD disku. Rozšrouboval jsem ho, chci ho otevřít a bez jakéhokoliv násilí lup a konektor od klábosnice mi zůstal na kabelu. Stálo mě to 12K za nový notes a trojku za disk.romanf píše: ↑13. 5. 2020, 10:53 tá pani, s ktorou každé ráno pijeme spolu kávu ma už dlhšie uháňala, že jej notebook potrebuje servis.
1 tak som jej premazal zbytočné aplikácie a procesy - hotovo
2 kúpil som jej 16GB RAM , uvoľnil 2 šrobiky a vymenil pôvodný 4GB modul - hotovo
tu to mohlo skončiť, ale...
určite je tam kopa prachu
3 uvoľnil som asi 20 šrobikov , dal dole dekel , prefúkol , zložil... a notebook je mrtvy
Vo finále mám doma ďalší vrak notebooku, vybalené 2x8GB DDR3 RAM a zajtra idem objednať nový....
mám to podobné, kompl bez dvou disků v RAID 1 jsem už neměl pod rukama dlouho a ve skříni sloupek disků se zálohami.
Toto sa nam asi stalo viacerym, snazim sa z podobnych akcii vyzut a uz som sa parkrat vykasla aj na svoj NTB a odniesol ho chlapcom do servisu nech sa s tym popasuju.