Koupím laserovou gravírku
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Nemá někdo na prodej starší laserovou gravírku? Ráda bych gravirku menších rozměrů (30 X 50, 40 X 40) a výkonem asi do 40W, aby zvládla i řezání tenčího materiálu (překližka max 4 mm, akryl, kůže). Preferovala bych výrobce Bodor, Thunderlaser, apod. Jelikož je to má první gravirka, chtěla bych něco uživatelsky přívětivého a lépe zpracovaného, na čem bych se vše naučila. Investovat do nového stroje těchto značek se mi zatím úplně nechce, aby případně ztráty nebyly tak veliké.
Nazdar, v těchto velikostech koupíš spíše "sračku" za cenu 20-30 tisíc. Bodor i thunderlaser jsou pomězně drahé mašiny, (teď mi páni majitelé prominou) a jejich cenu generuje jejich značka. Tedy poku se bavíme o čínském CO2 laseru. Základem všeho je, aby to mělo řídící systém Ruida, který se stává v Číně standardem a paradoxně i evropské firmy ho montují. Popisovad výhody laikovi asi nemá smysl. Tohle nerad slyší Robocop
, ale polohovací systém by měl mít lineáry a né rolničkové vedení. Lineáry sice mají trochu odpor, ale nemají kromě mazání žádnou údržbu. Sice prý nedosahují velké rychlosti , ale při řezání se pohybuješ v naximálně v desítkách mm/sec 20 - 60 a při gravírování je sice rychlost větší, ale ostatní parametry ten výsledek výrazně zpomalí. Když jsem si koupil svůj čtvrtý laser , tak jsem při testování použil kolegu kousek od berouna, protože má thunderlasera a test gravírování 400x330 mm při jasně definované kvalitě byl okolo 39 minut a to měl nastaveno 650mm/sec a žízení closed loop motory. Můj nový Acctek, standardní Middle end laser to samé dal za 43 minut při rychlosti 420mm/sec. Tady si řekneš, to je přeci kravina, ta laserovací hlava se pohybuje o třetinu rychleji. Chyba lávky laserová trubka má nějaký pracovní režim a systém musí počítat v reálném čase jednotlivé pulzy pro laser a samozřejmě i pro řízení mechaniky. Troufnu si říci, že až na mechanické provedení jsou všechny lasery z činy v této kategorii prakticky stejné.
Úplně jinou ligou jsou ale mainstreamové lasery s kovovou trubkou, ale i jejich cena se pohybuje v úplně jiné hladině.
A teď to důležité, kolik na to máš? Já shodou okolností prodával fakt docela pěkný laser, starší ale na 100% funkční za 45000 korun, zezačátku nic moc, pak jsem tu měl zájemců 8. Za dvacku koupíš maximálně hroznou sračku, doporučil bych okouknout Alíka a Ebay, ale pouze jejich evropské filiálky kvůli clu. Pokud jsi z Prahy nebo okolí, jsem ochoten ti chvíli věnovat. Hodně levnou a ještě slušnou menčí mašinu i s dopravou dáš tak do 50000 korun bez DPH. Ještě si uvědom, že laser je sice nádherná mašina, ale strašné smrdí. Tedy přesněji paprsek koherentního světla pálí ten materiál. Nařezat si noviny na pásky znamená, větrat celé odpoledne, a když se povede nějaký "správný" plast, návštěna JIP a i podpora dýchání je skoro jistá. Třeba vinil uvolňuje chlór a ten se fakt blbě dejchá. No nic, už moc kecám ahoj Luboš

Úplně jinou ligou jsou ale mainstreamové lasery s kovovou trubkou, ale i jejich cena se pohybuje v úplně jiné hladině.
A teď to důležité, kolik na to máš? Já shodou okolností prodával fakt docela pěkný laser, starší ale na 100% funkční za 45000 korun, zezačátku nic moc, pak jsem tu měl zájemců 8. Za dvacku koupíš maximálně hroznou sračku, doporučil bych okouknout Alíka a Ebay, ale pouze jejich evropské filiálky kvůli clu. Pokud jsi z Prahy nebo okolí, jsem ochoten ti chvíli věnovat. Hodně levnou a ještě slušnou menčí mašinu i s dopravou dáš tak do 50000 korun bez DPH. Ještě si uvědom, že laser je sice nádherná mašina, ale strašné smrdí. Tedy přesněji paprsek koherentního světla pálí ten materiál. Nařezat si noviny na pásky znamená, větrat celé odpoledne, a když se povede nějaký "správný" plast, návštěna JIP a i podpora dýchání je skoro jistá. Třeba vinil uvolňuje chlór a ten se fakt blbě dejchá. No nic, už moc kecám ahoj Luboš
Děkuji za reakci. S ovládáním Ruida počítám. Samozřejmě jsem si nejprve poptala ceny různých značek nabízených na trhu u nás a na Slovensku (Thunder, Bodor, Numco, GCC, Gweike,..) šlo mi hlavně i o následnou podporu. Jenže minimálně 150k se mi pro začátek úplně dávat nechce. Moje představa byla do 80k. Byla jsem si i podívat na noname čínské lasery, to mě tedy příliš nenadchlo (i z hlediska bezpečnosti). Laser plánuji mít v samostatné místnosti, ráda bych kvalitní odtah i chlazení. Říkala jsem si, že by mi pro začátek stačilo něco staršího, na čem už právě vychytal mouchy ten člověk přede mnoulubbez píše: ↑14. 5. 2020, 9:25 Nazdar, v těchto velikostech koupíš spíše "sračku" za cenu 20-30 tisíc. Bodor i thunderlaser jsou pomězně drahé mašiny, (teď mi páni majitelé prominou) a jejich cenu generuje jejich značka. Tedy poku se bavíme o čínském CO2 laseru. Základem všeho je, aby to mělo řídící systém Ruida, který se stává v Číně standardem a paradoxně i evropské firmy ho montují. Popisovad výhody laikovi asi nemá smysl. Tohle nerad slyší Robocop, ale polohovací systém by měl mít lineáry a né rolničkové vedení. Lineáry sice mají trochu odpor, ale nemají kromě mazání žádnou údržbu. Sice prý nedosahují velké rychlosti , ale při řezání se pohybuješ v naximálně v desítkách mm/sec 20 - 60 a při gravírování je sice rychlost větší, ale ostatní parametry ten výsledek výrazně zpomalí. Když jsem si koupil svůj čtvrtý laser , tak jsem při testování použil kolegu kousek od berouna, protože má thunderlasera a test gravírování 400x330 mm při jasně definované kvalitě byl okolo 39 minut a to měl nastaveno 650mm/sec a žízení closed loop motory. Můj nový Acctek, standardní Middle end laser to samé dal za 43 minut při rychlosti 420mm/sec. Tady si řekneš, to je přeci kravina, ta laserovací hlava se pohybuje o třetinu rychleji. Chyba lávky laserová trubka má nějaký pracovní režim a systém musí počítat v reálném čase jednotlivé pulzy pro laser a samozřejmě i pro řízení mechaniky. Troufnu si říci, že až na mechanické provedení jsou všechny lasery z činy v této kategorii prakticky stejné.

V cenovce 80k jsem koupil Acctek vč. dopravy 600x400 + 60W trubka a jede mi tři roky naprosto v poho. Pokud si koupíš něco přímo tady tak počítej cenu v číně + 100%. Kromě mainstreamu a Evropských výrobců je podpora 0. Ale ono se tam nemá co podělat. Paradoxně i ten Bodor a Thunder používají čínské komponenty, akorát to zpracování je lepší. Na druhou stranu nějakou garážovku se třema lidma bych taky nechtěl. Ale tyhle informace se dají snadno zjistit i na zahraničních portálech. Já když jsem si u Accteka objednával Fiber laser, tak jsem si taky mohl vybrat optický zdroj Čína , Taiwan a nebo USA. Primárně solidní číňan má fabričku a nebojí se jí ukázat. Není nejmenší problém si u něj zařídit dopravu až před vlastní barák.
Mohu se zeptat, kde přesně jste nakupoval? Oslovila jsem i přímo Bodor a G.Weike. Bodor mi sdělil, že sérii BCL už nevyrabeji, ani nic na nekovove materiály. Weike byli velmi vstřícní, ještě čekám na kalkulaci dopravy, plus počítám DPH a clo. Na ebay je vše poměrne s dlouhou dobou doručení (srpen) a nebo špatně hledám..
Ceny v Čechách jsou opravdu někde jinde.
A dále váhám po pročteni jiných vláken taky, zda není autofokus zbytečností.

Ceny v Čechách jsou opravdu někde jinde.
A dále váhám po pročteni jiných vláken taky, zda není autofokus zbytečností.
Autofokus je na nic.
Nevím sice kde hledáš, ale já měl něco takového:https://www.ebay.de/itm/700mmx500mm-CO2 ... SwIjleu74N
Sice to chtělo pár dodělávek, ale pracoval naprosto v pohodě a prakticky jedinej problém je, že chce rovnou a pevnou podlahu a 90 dveře. Ale spodek od laseru jde odmontovat za chvilku, motorovej pojezd osy Z. Cenovka i doprava výborné.
Nevím sice kde hledáš, ale já měl něco takového:https://www.ebay.de/itm/700mmx500mm-CO2 ... SwIjleu74N
Sice to chtělo pár dodělávek, ale pracoval naprosto v pohodě a prakticky jedinej problém je, že chce rovnou a pevnou podlahu a 90 dveře. Ale spodek od laseru jde odmontovat za chvilku, motorovej pojezd osy Z. Cenovka i doprava výborné.