hobby pásová pila
- ypres_bass
- Kontaktovat uživatele:
Chlapci to se úplně dobře čte... díky za referenci 

Až budete chtít pilový pás, tak napište... možná dám i slevu... 
pilove.eu

pilove.eu
Ja napinam vzdy nejvic jak to pocitove napinaci mechanismus zvladne. Jednou jsem meril uroven takoveho napnuti na podobne velke pilce a stale byla jen asi 70% doporucene hodnoty. Takze dotahuju rukou na max. a Simonds pasum to zjevne nijak nevadi.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
- ypres_bass
- Kontaktovat uživatele:
ony ty EPICy 6-13mm mají o něco tužší nosný pás (tím jak se v 6-13mm nedělají speciálky, tak aby to utáhlo i nerezky a podobně), takže jim napínání nevadí. Navíc on ten EPIC je celkově dělaný na "nešetrné zacházení", takže ani případné přepnutí jim až tak nevadí. Ale ideál je ideál a když se to udělá jak má, tak je to na práci a životnosti poznat
pilove.eu

pilove.eu
Pokud je cena stejná a máš vedle sebe 3 fáze a 230V, tak určitě vem 400V. 3f motory jsou z principu nejjednodušší a je jich všude dost, pokud by se s ním případně něco stalo. Taky maj lepší charakteristiku, krouťák, tečou tam menší proudy atd.
Mám OPTI 130, původně s jednofázovým motorem, ten vydržel asi rok. Potom odešel, řezání nic moc. Předělal jsem na třífáz, pohrál si s nastavením a jsem spokojenej . Pásy používám pouze bimetaly, levné praskaly ještě neotupené a prakticky vždycky ve svaru.
j.p.m
- ypres_bass
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, nebudu kvůli tomu zakládat nové téma, tak se zeptám tady...
Řeším teď u jednoho zákazníka tuhle pilu a potřeboval bych poradit, jestli někdo nemáte nápad jak vyřešit ty špony - štětec toho moc nevymete a kartáček nemá co pohánět a není ho ani moc kam dat.
Už jsme vymysleli i obyč kartáček upnutý do nějaké malé akuvrtačky, ale to je fakt drbání pravou rukou za levým uchem...

Řeším teď u jednoho zákazníka tuhle pilu a potřeboval bych poradit, jestli někdo nemáte nápad jak vyřešit ty špony - štětec toho moc nevymete a kartáček nemá co pohánět a není ho ani moc kam dat.
Už jsme vymysleli i obyč kartáček upnutý do nějaké malé akuvrtačky, ale to je fakt drbání pravou rukou za levým uchem...

pilove.eu

pilove.eu
Ahoj všem, zvažuji nákup podobné pily, asi to bude také Scheppach MBS 1100, nicméně tady se ne až tak dobře shání a navíc se mi moc nelíbí, že je třeba řezat na sucho (to zejména) a ne až tak moc kvalitně působící svěráček. Jaká by byla alternativa v ceně dejme tomu do 10k při stejné koncepci (rozměry, možnost provozovat mimo základnu)? Nebo by nebyla? Díky, T.
PS: Téma postupně pročítám, ale celé jsme ho ještě neprošel, se přiznám..
PS: Téma postupně pročítám, ale celé jsme ho ještě neprošel, se přiznám..
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
- Zdenek Valter
To seš limitovaný rozměrem?
Co zde zmiňovaná MBS 125 V, GÜDE 40543?
Co zde zmiňovaná MBS 125 V, GÜDE 40543?
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
Dík, docela jo, zároveň ani nic většího nepotřebuju. MBS 125 se asi snadno sundat a provozovat v rukách nedá..? Btw. nevím, co si mám myslet o tomto komentáři ("Slovak commentary: ..."), vzhledem k jinak pozitivním ohlasům. Možná si to paní s něčím spletla.. 400W stačí?
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino