Co jste dneska bastlili? Vytvareli....
Počul som o týchto ventilátoroch... sú z kategórie ultra tiché ... 
MartasonB - pekná miska, inšpiroval si ma, takú zrobím žene na oriešky a zase budem mať u nej plusový bod

MartasonB - pekná miska, inšpiroval si ma, takú zrobím žene na oriešky a zase budem mať u nej plusový bod
To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll 

kenybz> ten ventilator bych jim nemel za zle. NMB je je dobra OEM znacka, delaji treba svoje keramicka loziska, vodeodolne ventilatory apod. Osazuji se hodne do automotive elektroniky.... Myslim ze sam nepraskl, tipuju ze tam spis nekdo neco strcil, nebo do nej neco spadlo pri zapojovani, servisu nebo tak.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
taky si myslím, že při montáži ho někdo přimáčkl ostatní 4ks jsou bez problémů.
objednával jsem baterky do systémů tak jsem vybral jiný SUNON ty taky nejsou špatné EBM je předražený a řvou jako tygři a cena neodpovídá kvalitě....
jo Vihorlat to tu taky kdysi bylo i tosácké s releovým východoněmeckým rozvaděčem to se dala najít závada podle jisker v rozvaděči...no céeesky mě prošly rukama snad všechny typy
objednával jsem baterky do systémů tak jsem vybral jiný SUNON ty taky nejsou špatné EBM je předražený a řvou jako tygři a cena neodpovídá kvalitě....
jo Vihorlat to tu taky kdysi bylo i tosácké s releovým východoněmeckým rozvaděčem to se dala najít závada podle jisker v rozvaděči...no céeesky mě prošly rukama snad všechny typy

Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
už dávnejšie som išiel žene prefúkať kompresorom notebook lebo sa prehrieval. no nejako som silnejšie zafúkal a takto po zásahu vyzeral aj ventilátor v nom. pomohla len výmena. nadával som lebo tie lopatky ventilátora boli pri rotore zoslabené už od výroby, dôvod neviem. no každopádne moja sprostosť.
u nás sa hovorí že neskorý rozum je lepšie nemať žiaden . -to keď sa ničo pokayí a len potom sa rozmýšľa.
ale ešte späť k vrtákom, ako som písal všetko brúsim ručne. ale od 12 mm na každom vrtáku robím zo zadu a na vrchole taký zábrus , vid foto, hlavne to robím pri väčších priemeroch a väčšinou ani nepredvtávam. robí to vlastne niekto? lebo mňa takto učili a nejako to u mňa takto zostalo. zbehol som do dielne pre nejaký vrták a nafotil som. robil som to už dávnejšie. nakopia sa nabrúsim preto je od prachu. a je to vlastne správne? lebo vrtajú dobre a aj vydržia. samozrejme geometria ruky a geometria stroja ja nebo a zem.
To je ostří HSS-G (podle DIN 338) viz.: ebastlirna.cz/ t=80005
Běžně se tak prodávají vrtáky z materálu HSS-Co (Kobaltové).
Problém je, že běžní blbci si je pak neumí znovu naostřit a rovnou je zahazují.
Běžně se tak prodávají vrtáky z materálu HSS-Co (Kobaltové).
Problém je, že běžní blbci si je pak neumí znovu naostřit a rovnou je zahazují.
Naposledy upravil(a) Habešan dne 5. 6. 2020, 2:39, celkem upraveno 1 x.
Koupím hliníkové profily délky cca 60cm, nabízím 90,-Kč/kg.
Ani já, ani keny nemáme na bruskách podbrus. Máme teda ramena pro něj. Já už mám i motor, ještě musím dodělat mezikus a můžu podbrusy dělat taky.
Je to dobrá věc u velkejch vrtáků když nepředvrtáváš. Já předvrtávám, (cca od 20 vejš) je to pak jednodušší, takže se bez podbrusu zatím obejdu.
Je to dobrá věc u velkejch vrtáků když nepředvrtáváš. Já předvrtávám, (cca od 20 vejš) je to pak jednodušší, takže se bez podbrusu zatím obejdu.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
tiborius> jasne, ja jsem taky takhle naucenej, kvuli podbrouseni se lip vrta do plneho, kdyz je nutno.... Ale malinko jinaci tu geometrii mam, pohledam obrazek. Mam k tomu i udelany tvarovy kotouc, pro vrtaky od 5-13mm pak jen staci z obou stran prilozit ke kotouci "zadama" a je to.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo