Ahojte, nemáte někdo navíc kleštiny MK4 ? Ideálně celou sadu, nebo alespoň něco z průměrů
3, 4, 5,6, 8, 10, 12 ?
Výměnou bych měl sady stromečkových na SV 18, nebo nějaké jiné věci co mám navíc...
Díky
Petr
Kleštiny MK4
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Ahoj meril, ale nejsem si jisty ze nejaka ta stovka neni moji frezkou a lozisky, ne klestinou. Jestli jsi z nekde pobliz, muzu ti nejakou pujcit na omereni.
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
dík za nabídku, myslím, že jednu 18mm co jsem měl na půjčení od kamaráda tu vlastně ještě mám, tak si to proměřím. Ale ten kupoval jinde...
Občas potřebuju upnout tisícinové hodinky do vřetene, na nástroji bych to ve výsledku až tak neřešil...
A náhodou , kdyby to někdo četl a měl zkušenosti i s upínači ER kleštin na MK z kovonástrojů, Jsou reálně ty hodnoty házivosti 0,005 ? Samozřejmě předpokládám, že je to na kuželu pro kleštinu a né na přesné stopce už v kleštině upnuté. Jalky upínače jsou v tomhle jak jsem zjistil dost bídně.
pro ilustraci :
https://www.kovonastroje.cz/Upinaci-nas ... atici.html
Občas potřebuju upnout tisícinové hodinky do vřetene, na nástroji bych to ve výsledku až tak neřešil...
A náhodou , kdyby to někdo četl a měl zkušenosti i s upínači ER kleštin na MK z kovonástrojů, Jsou reálně ty hodnoty házivosti 0,005 ? Samozřejmě předpokládám, že je to na kuželu pro kleštinu a né na přesné stopce už v kleštině upnuté. Jalky upínače jsou v tomhle jak jsem zjistil dost bídně.
pro ilustraci :
https://www.kovonastroje.cz/Upinaci-nas ... atici.html
A spokojenost s ER/MK ? ze srandy jsem zkusil ebay ER25/MK4 za asi 350kč a na kuželu pro kleštinu 0,02.
Jinak vřeteno mám pod 0,01 (měřeno Martest 0,001 ale nedosáhnu s tím moc hluboko) a v té přímé kleštině co tu mám to lítá na upnuté přesné kulatině max 0,08 opakovatelně.
jinak fakt dík za nabídku, ale já jsem kousek od Brna...
Jinak vřeteno mám pod 0,01 (měřeno Martest 0,001 ale nedosáhnu s tím moc hluboko) a v té přímé kleštině co tu mám to lítá na upnuté přesné kulatině max 0,08 opakovatelně.
jinak fakt dík za nabídku, ale já jsem kousek od Brna...
Ahoj změřil jsem ti svoje kleštiny u kamaráda, u mě má několik stovek pinola, takže to nejde, jeho drží nulu furt. MK4 kleština s 10 tk frézou mi opakovaně drží na mém stovkovém mitutoyo digitálu nulu, velmi zřídka při točení skočí jedna stovka, nemám tisícinové, takže si myslím že 0,005 je reálné. To samé upínač, mám er40, měřeno na jeho vnitřním kuželu na kleštinu. Při vložené kleštině 10 a matce a té samé fréze je házivost opakovaně jedna stovka. Ale nemám drahé přesné kleštiny, mám sadu 3-30 mm na takové dřevěné desce taky od čejky. Snad ti to pomůže ve výběru 

SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz