Boley BKN 100 C CNC
- OompaLoompa
Ano, s 3.7kW motorom (cca 6kVA) by C25 malo byť dostačujúce. Viac by som tam pre istotu nedával.
No, keby len na tom driveru

Ostáva len dúfať, že nikdy nebudeš musieť riešiť poistnú udalosť, či nedajbože úraz

lebo to CE na tých SZGH-SD driveroch bude asi tak autentické ako "štvorprúžkový" ADIDAS

Každopádne, keďže výrobca nič nešpecifikuje, neostáva ti nič iné len sa inšpirovať u konkurencie. Pre kapacitu 750W sa bežne odporúča istič 15A. Preskočím keci o otáznej kvalite dizajnu/komponentov, a rovno to uzavrem tým, že viac ako C10 by som tam neriskoval

Ak nechceš riskovať, riaď sa odporúčaním výrobcu → sólo filter pre každý driver. A v prípade zázrakov techniky Designed/Made in P.R.C. to platí hneď 3 krát

japonské 3f/200V zariadenia majú pre menšie kapacity (do cca 1kW) bežne dostupné aj napájanie z jednej fázy (teda ako píšeš, fáza + nulák). býva o tom zmienka aj priamo v manuále (vč. správneho zapojenia)
Jo, je to dílo ty čínské pohony.Jsem zvědavý jak se budou chovat na stroji. Na stole to vypadá dobře.
Pro shrnutí:
Vřeteno 3x25C, osy 3x10C.
Síťový filtr jsem zatím nenašel žádný vhodný, kdyby jste měli nějaký tip za dobrý peníz
Teď další problém a asi i největší- vřeteno.
Mám vřetenový driver s možností ovládání 0-10V a +-10V- viz manuál v příloze.
https://postimg.cc/LgJV4xQ7
+ encoder přímo na vřeteni.
Encoder z vřetene připojím na mesu, řízení driveru připojím na konektor spindle na 7i76.
Otázka je jak to bude zvládat polohování vřetene, jestli vůbec?
Nebo pořídit ještě 7i77 a řídit to celé analogově?
Jde tam o to zda to bude stíhat přepínanání směrů, pokud jsem to tak nějak dobře pochopil.
Pro shrnutí:
Vřeteno 3x25C, osy 3x10C.
Síťový filtr jsem zatím nenašel žádný vhodný, kdyby jste měli nějaký tip za dobrý peníz

Teď další problém a asi i největší- vřeteno.
Mám vřetenový driver s možností ovládání 0-10V a +-10V- viz manuál v příloze.
https://postimg.cc/LgJV4xQ7
+ encoder přímo na vřeteni.
Encoder z vřetene připojím na mesu, řízení driveru připojím na konektor spindle na 7i76.
Otázka je jak to bude zvládat polohování vřetene, jestli vůbec?
Nebo pořídit ještě 7i77 a řídit to celé analogově?
Jde tam o to zda to bude stíhat přepínanání směrů, pokud jsem to tak nějak dobře pochopil.
- Přílohy
-
- AC Servo Spindle System V3.2.pdf
- (1.51 MiB) Staženo 398 x
SN320,SUI 32 CNC,Maho 700 CNC, Mikron UME 600, Boley BKN 100C, Brother TC 201
proč nepřipojíš enkodér motoru přímo do driveru motoru? a z driveru do mesy.. bez enkodéru ti ten driver nepojede.. potom analogové ovládání 0-10V ze 7i76ky není žádný problém a nebo jsem to nepochopil...
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Enkodér motoru bude připojený do driveru. Tam není co řešit.
Enkodér co je na vřeteni půjde do mesy kvůli závitování a polohování vřetene ( kdyby náhodou klouznul řemen).
Problém z řízením- Mesa 7i76 nemá analogový výstup+-10V (jako třeba 7i77) ale má něco jako elektronický potenciometr v sobě. Přivede se do ní GND a +10V a leze z ní analogový signál 0-10v závislý na velikosti otáček. Akorát že se směr nemění napětím +- ale IO výstupy spindle dir.
Enkodér co je na vřeteni půjde do mesy kvůli závitování a polohování vřetene ( kdyby náhodou klouznul řemen).
Problém z řízením- Mesa 7i76 nemá analogový výstup+-10V (jako třeba 7i77) ale má něco jako elektronický potenciometr v sobě. Přivede se do ní GND a +10V a leze z ní analogový signál 0-10v závislý na velikosti otáček. Akorát že se směr nemění napětím +- ale IO výstupy spindle dir.
SN320,SUI 32 CNC,Maho 700 CNC, Mikron UME 600, Boley BKN 100C, Brother TC 201
já mám 7i76ku zapojenou 0-10V to je SPINOUT a směr se mění SPINDIR to tvůj měnič nepodporuje? já to zapojoval před X lety tak si jen matně vybavuju, že to šlo někde nastavit nějakým parametrem že to šlo buď tak jak to mám já a nebo to šlo udělat +-10V (možná ne +-10V ale jen z nějakého důvodu méně +-7,5V (a pak musíš nastavit v měniči že max rozsah není 10V ale třeba jen 7,5V) ale určitě to někde šlo..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu