madla - frézování osazení pro šrouby
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Ahoj,
EDIT: Místo výroby jsem se rozhodl pro úpravu poškozeného madla, více viz /viewtopic.php?p=372604#p372604
uměl byste někdo vyrobit dvě pěkná madla k vaně jak náhradu tohoto aušusu? Původně jsem to fotila kreslil s úmyslem řešit opravu, ale pak jsem to zavrhl. Mezi šrouby je 225mm, ještě bych to oměřil pořádně příp. dodal originál.
Je to asi deset let staré, miniaturní rantlík, o který se šroub zapíral, prostě zmizel, díky bohu se nikdo nepřizabil. Tak něco bytelnějšího.
Díky, T.
EDIT: Místo výroby jsem se rozhodl pro úpravu poškozeného madla, více viz /viewtopic.php?p=372604#p372604
uměl byste někdo vyrobit dvě pěkná madla k vaně jak náhradu tohoto aušusu? Původně jsem to fotila kreslil s úmyslem řešit opravu, ale pak jsem to zavrhl. Mezi šrouby je 225mm, ještě bych to oměřil pořádně příp. dodal originál.
Je to asi deset let staré, miniaturní rantlík, o který se šroub zapíral, prostě zmizel, díky bohu se nikdo nepřizabil. Tak něco bytelnějšího.
Díky, T.
Naposledy upravil(a) Thomeeque dne 25. 6. 2020, 8:38, celkem upraveno 1 x.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
obávám se, že až ti někdo nacení výrobu takovýchto 2ks, že zase půjdeš a koupíš si stejný aušus na dalších 10let.. případně přizpůsobíš něco hotového.. když vezmu jen přípravu pro chrom a vlastní chrom tak to bude dražší než hotové...
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Trochu jsem nad tím přemýšlel, kolem vany je většina prvků v chromu, takže nerez by se s tím asi tloukl. Čili asi vyrobit to z něčeho obyčejného a nechat to pak kvalitně nalakovat na bílo.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
a zcela vážně, jak si představuješ, že se to bude vyrábět a kolik to bude stát? formu na odlití 2ks tak jak v sérii asi ne.. takže frézovat ze špalku oceli? nebo nějaká mosaz či měď.. udělat 3d model, vycamovat, ofrézovat ten blok z jedné strany, vyhrubovat ,finiš, vymyslet a vyrobit upnutí aby se to chytlo z druhé strany, obrobit druhou stranu.. pak celou tu srandu připravit na lak/chrom a vlastní barva/chrom... máš reálnou představu kolik to zabere času a kolik to bude stát? a shoduje se ta představa s částku, kterou jsi ochoten za to dát?
uplně reálně, když ti někdo řekne za tohle řekne 10hodin práce po 500,- tedy 5000 plus materiál, a lak .. tak jsi v tom třeba za 6-7000 příjde ti to OK?
a to těch 10hodin po 500ce je podle mně optimistická cena/čas.. třeba já, ačkoliv bych to uměl udělat bych to pro sebe nedělal
resp vymyslel bych to uplně jinak, aby to nebyl takovej opruz a plnilo funkci..
uplně reálně, když ti někdo řekne za tohle řekne 10hodin práce po 500,- tedy 5000 plus materiál, a lak .. tak jsi v tom třeba za 6-7000 příjde ti to OK?
a to těch 10hodin po 500ce je podle mně optimistická cena/čas.. třeba já, ačkoliv bych to uměl udělat bych to pro sebe nedělal

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
mimochodem, z čeho je ten originál? nestačilo by jen zvětšit to osazení pro hlavičky šroubů a dát tam normální šrouby s přiznanou hlavou a zbytek nechat tak jak je?
Ja sa domnievam, že toto je skôr práca pre kováča/zámočníka. My to vidíme moc cez desatiny, modely, obrábanie.
Tipujem, že vedúcko by sa neurazil pokial by to niekto s citom pre vec vybrúsil na pásovke ten stred a packy privaril tigom, dobrúsil, zmatoval a dal povrchovku. Čo kus to originál.
Ale možno mám naivnú predsavu a chce to mať ako diel pre NASA.
Tipujem, že vedúcko by sa neurazil pokial by to niekto s citom pre vec vybrúsil na pásovke ten stred a packy privaril tigom, dobrúsil, zmatoval a dal povrchovku. Čo kus to originál.
Ale možno mám naivnú predsavu a chce to mať ako diel pre NASA.

Něco jsem teď kreslil, dám to sem a pak prostuduji vaše posty.
Stačilo by to takto (méně je více), tyč fí 20, poloměr ohybu 137mm:
Dá se to? T.
EDIT: Zlehka bych to ještě ladil, poloměr ohybu by asi mohl být větší (možná není potřeba tolik místa pod obloukem, teď je to nakresleno pro 50mm, oměřim originál). A možná trochu větší fí tyče, 22-25, nevím, jak je to ohýbatelné. Berte to jako nástřel.
Stačilo by to takto (méně je více), tyč fí 20, poloměr ohybu 137mm:
Dá se to? T.
EDIT: Zlehka bych to ještě ladil, poloměr ohybu by asi mohl být větší (možná není potřeba tolik místa pod obloukem, teď je to nakresleno pro 50mm, oměřim originál). A možná trochu větší fí tyče, 22-25, nevím, jak je to ohýbatelné. Berte to jako nástřel.
Naposledy upravil(a) Thomeeque dne 21. 6. 2020, 10:57, celkem upraveno 2 x.