Magiho výzkumný ústav
Magi diky za tuhle diskuzi, mas muj obdiv a drzim palce abys to bez navstevy docenta chocholouska dodelal
Ja samozrejme na odmagnetovani zapomel, sice to znam s tim starym paketakem, ale nevzdechl na to. Pridam jedno rele a do plcčka dopisu automaticke prepolovani na nastaveny cas.
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Úbytek napětí na diodě je dáno jejím typem a je udáno v katalogovém listu. U běžných křemíkových usměrňovacích diod pro proudy okolo 1 A ( pro elmagnety ten proud odpovídá) je 0,7 V. Jinak sekundární napětí trafa (a to by u té brusky mělo být v tom zdroji) se vypočte 110*0,707 + úbytek na můstku. Ale nutně tam nemusí být přesných 110 V DC. Když tam bude o 5% méně, nic se nestane.
Ale to já vím, myslel jsem tím dát tam můstek buď z diskrétních diod nebo můstkový usměrňovač jako součástku místo toho selénu.Charon píše: ↑21. 6. 2020, 10:47 Ahoj koupil jsem na sekundaru 110v, pocitam s nejakym ubytkem na mustku, proto tam mam misto na kondik jako filtraci. Ale myslim ze to neni tak kriticke, plus minus 10 procent zvladnou vsechny stare poctive magnety. Ono zkus zmerit ten selenak a asi budes prekvapenej co nameris, se starim meni fest ztratu na nem.
Josef: tak nejak oznaceni mustek, mustkovy usmernovac a gretz je furt jedno a to samy![]()
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
je mi to jasnéJosef píše: ↑21. 6. 2020, 11:00Ale to já vím, myslel jsem tím dát tam můstek buď z diskrétních diod nebo můstkový usměrňovač jako součástku místo toho selénu.Charon píše: ↑21. 6. 2020, 10:47 Ahoj koupil jsem na sekundaru 110v, pocitam s nejakym ubytkem na mustku, proto tam mam misto na kondik jako filtraci. Ale myslim ze to neni tak kriticke, plus minus 10 procent zvladnou vsechny stare poctive magnety. Ono zkus zmerit ten selenak a asi budes prekvapenej co nameris, se starim meni fest ztratu na nem.
Josef: tak nejak oznaceni mustek, mustkovy usmernovac a gretz je furt jedno a to samy![]()

Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Pěkný, tahle podobně to mám v plánu. Tu původní šatní skříň tam rozhodně dávat nebudu

A propos, kde to plánuješ umístit? Já se inspiroval u fotky jedné přestavby ve firmě kde se tím zabývají a mají to pověšené na BRH z boku vpravo na sloupu.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ještě když jsme u toho, neví náhodou někdo, zda-li existuje 2-osé odměřování (třeba od čínana) které nejen že měří a zobrazuje, ale dokáže posílat nějaké spínací signály ven? Například jak určitá osa dojede na 0 tak se sepne určitý výstup (třeba tranzistorový). Nebo když dojede na předdefinované číslo tak se zase sepne jiný výstup. Určitě je vám jasné kam mířím - neřešit žádné enkodéry a vyřešit to tímto a zároveň i přesně.
Přesně - taky bych se přidal.
A aby to byla tisícinová verze (tj. na brusku)
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
V tom případku já mám na fréze to první čínské odměřování - bo výstupy rozhodně nemá, neumí ani RS232 ani nic jiného.
Nicméně mě ta myšlenka nechce opustit - přemýšlej který číňan toto má.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
tenhle televizor by to měl umět, ale není k mání
https://www.aliexpress.com/item/33023822657.html
https://www.aliexpress.com/item/33023822657.html