TB6600 schema

Odpovědět
600korun
Příspěvky: 6
Registrován: 5. 1. 2020, 3:45

5. 1. 2020, 4:15

Zdravím.

Robil som si už druhú vlastnú dosku s TB6600HG ale nejako nebaví :( . Neviem či mám chybu niekde v schéme, alebo je možné že čip je náchylný na poškodenie vplyvom elektrostatického náboja?

Ďakujem za odpovede.
2020-01-05 (1).png
t256
Příspěvky: 1286
Registrován: 19. 1. 2012, 4:49

5. 1. 2020, 4:21

Proc to delas kdyz te to nebavi?
Vlastni desku vyhod a kup si neco z ebay za par kacek a mas klid.
Pokud si chces udelat vlastni driver, pouzij nejaky modernejsi obvod a ne tuhle vykopavku.
600korun
Příspěvky: 6
Registrován: 5. 1. 2020, 3:45

5. 1. 2020, 4:31

Robim to preto že to nevyzeralo až tak zložito a draho a tie činske dosky vraj nevydržia dlho. Ak viete o nejakom lepšom, modernejšom obvode pre vlastý návrh tak by som ho skúsil.
Mex
Příspěvky: 7097
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

5. 1. 2020, 4:55

Myslím, že čínské desky se skutečnou TB6600 vydrží v pohodě. Jen se taky prodávají desky s jiným chipem, ale označení toho driveru se tváří tak, jako by tam byla TB6600. A to kazí jméno pravé TB6600.

Moc jsem nepochopil to "... ale nejako nebaví". To znamená, že tě ta práce nebaví? Nebo je to nějaký slangový výraz pro to, že ta deska nefunguje?
Pokud tě práce nebaví, tak už to dál nečti.

Pokud to ale znamená, že to nefunguje, tak malý tip: nemáš problém v nastavení Vref? Při vytočeném potenciometru nahoru tam můžeš mít nějaké 4V, ale Toshiba doporučuje max. napětí na Vref 1.95V.
Na poškození elektrostatikou bych moc nesázel. Pokud děláš elektroniku i jinak (a to asi děláš, jinak bys to nestavěl), tak zřejmě nějaké nejobecnější zásady dodržuješ. A nečekal bych, že zrovna tenhle obvod bude nějaká obzvláštní citlivka.
t256
Příspěvky: 1286
Registrován: 19. 1. 2012, 4:49

5. 1. 2020, 5:26

600korun píše:
5. 1. 2020, 4:31
Ak viete o nejakom lepšom, modernejšom obvode pre vlastý návrh tak by som ho skúsil.
Zkus treba TMC5160. Je to uplne jina liga nez ten TB6600. Obrovske moznosti nastaveni, nesrovnatelne tissi a plynulejsi chod apod. Tady si budes moct hrat s nastavovanim parametru pro tvou aplikaci a ne s pokusy o rozbehani nefunkcnich cinskych padelku. Ja si navrhl takovy modularni system s timto obvodem a TB6... uz pouzivam jen na otvirani dvirek slepicim apod.
600korun
Příspěvky: 6
Registrován: 5. 1. 2020, 3:45

5. 1. 2020, 6:06

Mex píše:
5. 1. 2020, 4:55
Myslím, že čínské desky se skutečnou TB6600 vydrží v pohodě. Jen se taky prodávají desky s jiným chipem, ale označení toho driveru se tváří tak, jako by tam byla TB6600. A to kazí jméno pravé TB6600.

Moc jsem nepochopil to "... ale nejako nebaví". To znamená, že tě ta práce nebaví? Nebo je to nějaký slangový výraz pro to, že ta deska nefunguje?
Pokud tě práce nebaví, tak už to dál nečti.

Pokud to ale znamená, že to nefunguje, tak malý tip: nemáš problém v nastavení Vref? Při vytočeném potenciometru nahoru tam můžeš mít nějaké 4V, ale Toshiba doporučuje max. napětí na Vref 1.95V.
Na poškození elektrostatikou bych moc nesázel. Pokud děláš elektroniku i jinak (a to asi děláš, jinak bys to nestavěl), tak zřejmě nějaké nejobecnější zásady dodržuješ. A nečekal bych, že zrovna tenhle obvod bude nějaká obzvláštní citlivka.
"nebaví " bolo myslené ako nefunguje. A Vref si myslím že chyba nebude pretože pri skúšaní som mal potenciometer stiahnutý za polovicou a 74hc123 som nemal ešťe napajkované čže napätie tam bolo určite pod 1,95V.
600korun
Příspěvky: 6
Registrován: 5. 1. 2020, 3:45

5. 1. 2020, 6:07

t256 píše:
5. 1. 2020, 5:26
600korun píše:
5. 1. 2020, 4:31
Ak viete o nejakom lepšom, modernejšom obvode pre vlastý návrh tak by som ho skúsil.
Zkus treba TMC5160. Je to uplne jina liga nez ten TB6600. Obrovske moznosti nastaveni, nesrovnatelne tissi a plynulejsi chod apod. Tady si budes moct hrat s nastavovanim parametru pro tvou aplikaci a ne s pokusy o rozbehani nefunkcnich cinskych padelku. Ja si navrhl takovy modularni system s timto obvodem a TB6... uz pouzivam jen na otvirani dvirek slepicim apod.
OK vdaka pozriem sa na to.
Uživatelský avatar
fmodel
Příspěvky: 7215
Registrován: 26. 10. 2011, 10:37
Kontaktovat uživatele:

5. 1. 2020, 6:15

t256 píše:
5. 1. 2020, 5:26
Zkus treba TMC5160. Je to uplne jina liga nez ten TB6600.
Skus to trochu přiblížit někomu kdo není kovanej v driverech .Nějaký doporučení pro externí driver s TMC5160 z ali?
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
t256
Příspěvky: 1286
Registrován: 19. 1. 2012, 4:49

5. 1. 2020, 7:02

Ja si na vyzkouseni koupil tohle https://www.ebay.com/itm/BIQU-TMC5160TA ... uPgENt65eA a protoze driver byl o tridu lepsi nez cokoliv co jsem doposud zkousel, navrhl jsem si vlastni. Potreboval jsem jich do stroje asi 10ks, takze je mam udelane tak, aby to nezabiralo moc mista. Libolny pocet driveru jde stosovat do sebe a ridici modul s parametry, displejem apod. staci jeden pro vsechny. Jinak je to katalogove zapojeni, nic moc se tam vykoumat neda. Muzu sem dat schema, ale je stejne jako v DS a driver neni primarne urceny pro obrabeci stroje, takze tam napr. nejsou optocleny apod. tak pro ucely CNC vetsinou moc vhodne nebudou.
111.JPG
11.JPG
600korun
Příspěvky: 6
Registrován: 5. 1. 2020, 3:45

5. 1. 2020, 7:46

A toto zapojenie je na aký prúd? Keď tu pošleš tvoju schemu budem rád.
t256
Příspěvky: 1286
Registrován: 19. 1. 2012, 4:49

5. 1. 2020, 9:00

Maximalni proud nastavis snimacimi odpory jaky chces, nejspis neni nijak omezen, takze zalezi jen aby ti ho vydrzely mosfety. Vypocet je v datasheetu. Pracovni proud si pak nastavujes v parametrech. Nechce se mi ho ted pocitat, ale na desce co jsem nalinkoval je 75mR a pisou ze je do 2.8A.
Schema a desku posilam v priloze v eaglu, delal jsem to dost narychlo a vicemene jen pro sebe, takze je to ponekud prasacky nakreslene :-) a v jpg nejsou videt prekryvajici se nazvy soucastek apod. Desku jsem navrhoval i pro kamose ktery nema horkovzduch, takze ji zapajis i s obycejnou pajeckou - pod thermal padem ridiciho obvodu je velka dira do ktere rychle nalijes cin z druhe strany :-) Jde to pekne.

Muzu tu hodit i ridici desku, ale ta ti bude nejspis uplne k nicemu, protoze je tam pouzity nejaky klon x51 na ktery nejspis nebudes mit programator. Ale vsechny drivery se ovladaji po 3 dratech SPI (jsou navzajem propojene tema spojkama), takze si k tomu muzes pripojit treba arduino nebo cokoliv a nastaveni tam nahravat pomoci nej.
plocha.rar
(58.75 KiB) Staženo 30 x
600korun
Příspěvky: 6
Registrován: 5. 1. 2020, 3:45

5. 1. 2020, 10:06

OK diki moc zajtra si prezriem.
Uživatelský avatar
Thomeeque
Příspěvky: 5957
Registrován: 30. 1. 2012, 10:20
Bydliště: Mimo ČR

29. 6. 2020, 9:34

Ahoj, nevíte někdo, jaký proud lze odebírat z toho VREG pinu (při napájení 42V)? Pokud vůbec nějaký. Zkouším to vyčíst z DS, ale zatím se mi to nepovedlo. Dík, T.
Přílohy
TB6600HG_datasheet_en_20160610.pdf
(1.04 MiB) Staženo 14 x
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Odpovědět

Zpět na „cinske desky s TB-6560 cervena a modra“