Klimbíkův Strigon MF250
Nezabúdajte že vy ste tu profíci a vám to video nemá možno čo dať, ale je tu už mladá generacia mobilákov lajkarov a followerov a tí nerobia nič, tak pre nich to môže byť inšpiratívne.
Ja keď som nič netušil o cnc tak som žasol aj nad každým dreveným cnc výtvorom na YT.
Ja keď som nič netušil o cnc tak som žasol aj nad každým dreveným cnc výtvorom na YT.
To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll 

Nevite prosim, jak hruba by mohla byt tvrda vrstva na vretenu frezky? Chtel jsem si to na soustruhu trochu vylepsit, udelal jsem jen spodek, uplne minimum, a litaly z toho jiskry od noze. A chtel jsem jeste udelat i ten kuzel, ale byla by skoda o tu zakalenou nebo cementovanou vrstvu prijit. Nebo to je tak tvrde v celem objemu?
Youtube - "klimbíkova bastlírna" 

Bavíme se stále o cementovanych plochách?
Cíl tvého snažení chápu (asi) , ale zvolil jsi špatný stroj. Budeš na to potřebovat brusku. Takovou choulostivou věc bych ani nenesl v rukou kolem soustruhu.
To je jedna možnost. Ta druhá možnost je nechat to být.
B) je správně.
Cíl tvého snažení chápu (asi) , ale zvolil jsi špatný stroj. Budeš na to potřebovat brusku. Takovou choulostivou věc bych ani nenesl v rukou kolem soustruhu.
To je jedna možnost. Ta druhá možnost je nechat to být.
B) je správně.
Jo jako ja myslel jen tu vnejsi cast, ne plochy pro loziska. Ta neni pro nic kriticka, ale jak jsem psal, je to tvrde a bylo by dobre, aby to tvrde zustalo. Ja nevim jestli je to kalene nebo cementovane, nebo jestli je to proste tak tvrde vsude.
Youtube - "klimbíkova bastlírna" 

Mať tak tvoje starosti
dierky zagituj a vreteno natri striebrenkou, keď ti to tak vadí
aby som len nevŕtal, ak to chceš naozaj sústružiť, tak potrebuješ CBN nôž. Ale neviem, prečo by si sústružil vreteno a riskoval, že ho dokurvíš iba pre to, že povrch nevyzerá ako nový.

Tos C45-2000
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
jen bych podotkl, že ten vnější "kužel" který tak trápíš na soustruhu je jaksi normovaný, upínací a má definovanou kuželovitost, kterou bych tedy, když už to poctivě renovuješ, určitě zachoval pro případné využití

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění