když se nedaří :-(

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
Mex

22. 7. 2020, 8:15

TYMA má přímo sekci polyuretanových svařovaných řemenů.
Jsou tedy svařované, ne lepené. Ale kord je v nich taky přerušený.
https://www.tyma.cz/produkty/ozubene-re ... svarovane/
lubbez

22. 7. 2020, 8:19

Mex píše: 22. 7. 2020, 7:10 O lepení ozubených řemenů jsem už rozhodně slyšel. Teď ale nemám zrovna po ruce žádný odkaz.
Pokud se řemen střihne hodně zešikma, takže délka lepení bude několikanásobkem šířky řemene, tak by to teda podle mě mohlo fungovat. Pak v každém okamžiku zabírají zuby do obou lepených částí, a v tahu by to snad mohlo mít taky docela slušnou únosnost.
Asi by nebyl problém udělat i nějaké přeplátování, když by se ukázalo, že to bez toho drží málo.

Mám 5 metrů řemínku GT2. Tak až zprovozním 3D tiskárnu, tak vytisknu příslušný držák a zkusím to. Sám jsem zvědavý na výsledek.
Řemínek neslepíš, byl jsem u Týmy v Ústí, řemeny - pouze některé- se svařují a jinak se lepí naprosto běžně ploché. Dobrá zpráva je, že už nástroj opět pracuje a tou podložkou jsem získal prostor pro nastavovací vehement a tak úhel úkosu nemám fixní, ale lze nastavit. :-)
Thomeeque

23. 7. 2020, 8:47

testone píše: 22. 7. 2020, 4:47 myslím že ten unikající kontext bude v tom, že ty lepené řemeny ud Reka jsou ploché..
To by neměl být, to už byla řeč o plochých řemenech (To, že sa ploché remene v niektorých ojedinelých prípadoch lepia ...). Možná turnigy myslel lepení svépomocí. Také jsem si koupil řemen už slepený, soustruh jsem naštěstí nemusel řezat, stačilo ho lehce přirozebrat :)
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
tiborius

27. 7. 2020, 1:11

Nespravil som nič neobvyklé, nepreťažoval som , nenabúral som a stroj začal vydávať čudné zvuky. Budem sa na to musieť pozrieť, tak ma to hnevá, nemám ani výkres, ako tam tá kulisa je na riadenie rýchlostí. Hm, rozhodím to a uvidím. Dúfam že bude len rozpadnutá klietka ložiska. Ohnutá oska by to nemala byť lebo zvuk vydáva len pri zátaži. Na voľno ide pekne tíško. Musím to rozobrať, pokiaľ mi nevypľuje nejaké zuby. Z oleja som odpustil a nie je tam vidieť žiadne železné piliny. No stane sa, ale nie som nadšený.

VIDEO:
https://www.youtube.com/watch?v=5UnV_WxjJH4
novic

27. 7. 2020, 3:38

Za studena či za tepla ?
Cash Rules Everything Around Me
C.R.E.A.M
tiborius

27. 7. 2020, 5:07

novic píše: 27. 7. 2020, 3:38 Za studena či za tepla ?
záleží len od zátaže.na teplote som nezistil že by záležalo. zbytočná robota. ak budem mať čas pustím sa do toho.teraz ako to počúvam znie to ako starý Zetor
tiborius

27. 7. 2020, 9:51

zistil som chybu nenechalo ma to, tak som otvoril bok frézky. ako som si myslel, poškodené ložisko. zuby v poriadku. urobil som aj video ale je veľmi amatérske, radšej to sem nebudem dávať, je tam pekne vidieť poškodené ložisko. Budem mať troška času preložiskujem komplet celú mašinu. možno niekomu táto informácia pomôže Mašina je rumunská FUS 22.
HellGrip

28. 7. 2020, 3:18

Foto by potesilo.
bobik

30. 7. 2020, 8:24

Tak jsem lisoval kladivem závitový vložky do desky ze slitiny hliníku. Přes měděný špalek. Jakmile jsem vložku doklepl, tak deska pěkně intenzivně zazvonila. Doklepu jednu desku a koukám, že mi zvonění v uších nepřestává. Druhou desku jsem dělal s chrániči uší, ale už to bylo houby platný. Mám už přes týden tinitus. No řekli by jste, že tak nevinná činost může poškodit sluch? :( Nebo to byla nějaká příslovečná poslední kapka, on nejspíš tinitus dostaně každý, stačí jenom zestárnout. No proč to dávám sem. Desky a vložky jsem nedělal, to je mimo mé možnosti. Je to profi práce jednoho zdejšího člena. Já to jen smontoval. Práce se podařila ale radost z toho nemám. Tinitus je nevyléčitelný.
Přílohy
F46.jpg
jenicek

30. 7. 2020, 8:44

Bobiku, nebude zas tak zle, oproti třeba oku se ucho umí o dost lépe regenerovat.
Dej vědět za 3 měsíce :wink:
PS: Hruď už mám oloupanou, teď se mi po sváření v trenkách začala loupat pravá noha :lol:
Jo a dal jsi to do blbýho tématu, Tobě se zadařilo, jen Ti od tý doby zvoní v uších.

Akutní a chronický tinnitus:

Když se šumění či hučení objeví poprvé, mluvíme o akutním tinitu, problém není ještě trvalý. Jakékoli poškození sluchu, které by mohlo způsobit fiktivní hluk, je obvykle dočasného charakteru, protože zmiňované nervové buňky jsou schopny regenerace. Dokonce i procesy v mozku, které jsou vyvolány stresem a mohou usnadnit vznik tinitu, jsou obvykle reverzibilní. Neexistující zvuky často vymizí, když dojde k odbourání stresu. Není to tak vždy, ale tinitus může být někdy zakořeněn v dlouhodobé paměti. Pokud tinitus trvá déle než tři měsíce, je považován za chronický.
kenybz

30. 7. 2020, 8:49

to je nepříjemné možná by pomohlo poslouchat nějaké přírodní zvuky
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
tiborius

30. 7. 2020, 8:51

HellGrip píše: 28. 7. 2020, 3:18 Foto by potesilo.
Ospravedlňujem sa nemal som pri sebe USB - kameru, je to točené telefónom. Patrilo by vytvoriť nové vlákno len pre FUS 22. nič takéto tu nie je. Ak to budem opravovať spravím.

Tak urobil som zopár videí, toto je s tým ložiskom poškodením. Ak budem mať volný víkend prehádžem všetky ložiská aj v posuvnej skrini. Tie ložiská sú nad sebou takže ak sa kovová špona dostane do systému pekne potečie olejom z horného ložiska k dolnému, rozmýšľam tam dať zatvorené ložiská./tá frézka už nikdy nebude robiť naplno/Je to ale nešťastný riešené lebo z hora je otvorená prevodovka môže tam napadať bordel ak je horný trám odsunutý. No nevadí , ak budem opravovať urobím to nové vlákno. Urobil som ďalšie videá a ani jeden zub nie je vylomený.Ináč tá prevodovka vyzerá ako hračkárska. Foto nemám. Zatiaľ toto.

https://www.youtube.com/watch?v=u2fJgin-bbI
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

30. 7. 2020, 8:51

bobik píše: 30. 7. 2020, 8:24 Tak jsem lisoval kladivem závitový vložky do desky ze slitiny hliníku. Přes měděný špalek. Jakmile jsem vložku doklepl, tak deska pěkně intenzivně zazvonila. Doklepu jednu desku a koukám, že mi zvonění v uších nepřestává. Druhou desku jsem dělal s chrániči uší, ale už to bylo houby platný. Mám už přes týden tinitus. No řekli by jste, že tak nevinná činost může poškodit sluch? :( Nebo to byla nějaká příslovečná poslední kapka, on nejspíš tinitus dostaně každý, stačí jenom zestárnout. No proč to dávám sem. Desky a vložky jsem nedělal, to je mimo mé možnosti. Je to profi práce jednoho zdejšího člena. Já to jen smontoval. Práce se podařila ale radost z toho nemám. Tinitus je nevyléčitelný.
Zajdi k ušaři asap. Předepíše ti infúze, prý to pomáhá.
Aleš Procháska
stanik84

30. 7. 2020, 8:52

Nebo si dojít na ušní a dostat deset kapaček jako já :D . Uši mám už naštěstí v cajku. Jen když mi něco říká žena, tak slyším jen to co chci :D
bobik

30. 7. 2020, 8:53

Tak ještě mám naději se toho bavit? Tak paráda. Tak v listopadu se snad ozvu.
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“