Čína laser Co2, Chyba komunikace

a dalsi nekonvencni metody obrabeni a deleni
Odpovědět
damned
Příspěvky: 2
Registrován: 20. 11. 2019, 8:28

1. 12. 2019, 6:26

Dobrý den,

I přes rady zde, jsem si koupil CO2 laser z Číny, 40W rozměry 40x40, mám to na takové to domácí žvýkaní, žádné profi použíti.

Všechno jsem zapojil, nainstaloval ovladače, nic nehlásí chybu, ale při pokusu o komunikaci mi to píše chyba komunikace.

Zkoušel jsem to v programech LaserMaker, v nějakých jejich nástavbách pro Corel a asi ve 2 další programech a všude ten samý problém, Chyba komunikace.

Setkal se s tím někdo? Případně jak to vyřešit?

Předem díky za odpověď D.
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 5786
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

1. 12. 2019, 7:07

Ahoj
Bylo by dobré sem dát alespon nějaký odkazo co vlastně jde
ve správci zařízení se tipo připojení usb objeví co ? je to nějaký hid usb nebo com xx ?
V tom porgramu je volba na váběr komunikačního portu ? com 1 - com 10 ? nebo jak to je ? dej foto i toho softu .
damned
Příspěvky: 2
Registrován: 20. 11. 2019, 8:28

2. 12. 2019, 8:00

Ahoj,

Omlouvám se za neuvedení informací.

Koupil jsem přímo tento laser:
https://www.lcshenhuilaser.com/SH-G350- ... 49002.html
Rozměry 400x400 mm výkon 40W.

Ovladače mam stažené přímo ze stránky výrobce.

Software jsem stahoval zde:

https://www.thunderlaser.com/laser-download
Zkoušel jsem RDWorksV8 V1.01.44
I LaserMaker_V.1.14.41

Postupoval jsem dle návodu.

Zkoušel jsem to na 2 PC. oba 64bit Win10 a Win8.

Po přípojení se hlásí jako zařízení. nemám teď přístup k laseru vyfotím to odpoledne. Každopadně se hlasí na Port0003.

V obou programe jsem zkoušel nechat automatické najít USB, i ruční nastavení. Ale pořád to píše chyba komunikace.

Předem díky za rady D.
lubbez
Příspěvky: 1705
Registrován: 21. 6. 2012, 9:26
Bydliště: Praha

2. 12. 2019, 2:01

Dyk je tam Ruida. Pokud chceš spojit USB musíš mít driver CH340! Bez toho ti nic nepojede. Ale všechny Ruidy mají i LAN (i když to třeba nepíšou), v setupu desky si to nastav na domácí síť a už jedeš. Teda nejedeš, ale víš, že ho máš. :-) Číňan by ti měl poslat nastavený systém, a dávají k tomu většinou USB disk se SW a videem k nastavení.
JJirka
Příspěvky: 3
Registrován: 31. 7. 2020, 5:06

1. 8. 2020, 8:18

Dobrý den, jak jste to prosím vyřešili? mám v tuto chvíli úplně stejný problém a nevím jak na to. díky
lubbez
Příspěvky: 1705
Registrován: 21. 6. 2012, 9:26
Bydliště: Praha

1. 8. 2020, 9:30

Pokud komunikuješ přes USB, tak bude s největší pravděpodobností driver CH340 + samozřejmě nastavení toho správného portu. Pokud tam máš řízení Ruida je mnohem lepší použít kabel LAN. Já mám dílnu vyřešenou tak, že každý stroj má svůj notebook DELL (na levných počítačích cca za 2000,- se zárukou) na nich nejlépe win XP a nainstalovaný v případě laseru RD works. RD works se musí docela nastavit, včetně té sítě, ale to není problém. Důležitý je ten rdw, co jsi dostal na nějakém médiu k laseru. Většinou tam mají i videopostup instalace a funguje to.
JJirka
Příspěvky: 3
Registrován: 31. 7. 2020, 5:06

1. 8. 2020, 12:14

Díky za odpověď, dnes jsem se hnul trochu z místa. laser funguje pouze s programem K40 whisperer. fotku driveru přikládám, ten driver který píšete CH340 mě nejde instalovat. ten driver který mám instalovaný nemá žádny com port který mohu vybrat v programu lasercad apod. ještě přikládám fotku desky, bohužel nemá žádny LAN port.
díky
Přílohy
DRIVER.jpg
IMG_5814.JPEG
IMG_5843.JPEG
Lenny
Příspěvky: 16
Registrován: 27. 11. 2014, 10:20

3. 8. 2020, 2:04

lihuiyu :D To ti pojede jen s K40 whisperer nebo "originálním" softwarem od číňana... myslím že to bylo laserdrw a pak ještě nějakou čínskou odnož pro corel k tomu dávají. Oba čínské programy většinou potřebují HW klíč (vypadá to jako flashka má to na sobě logo lihuiyu nebo od dodavatele toho laseru), pokud ho nezapojíš před startem SW tak to spolu nemluví.
lubbez
Příspěvky: 1705
Registrován: 21. 6. 2012, 9:26
Bydliště: Praha

3. 8. 2020, 3:02

Pěkně s tebou vyjebali, podle obrázku a popisu tam má být Ruida. Pokud sis objednal přesně to, co je v odkazu, jdi okamžitě do sporu.
Mex
Příspěvky: 7199
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

3. 8. 2020, 3:28

lubbez píše:
3. 8. 2020, 3:02
... podle obrázku a popisu tam má být Ruida ...
Kde to čteš?
Píše,že si objednal tohle: https://www.lcshenhuilaser.com/Desktop- ... 49002.html
A tam v popisu nic o Ruidě není.
Na té poslední 8. fotce je tam sice elektronika v trochu jiném provedení, ale z té malé fotky toho moc čitelného není.
Navíc ten inzerát je na lasery s různým vybavením.
Nebo mi něco nedochází?
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 5786
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

3. 8. 2020, 3:31

ten ch340 driver musíjít nainstalovat na netu je kupa verzí tak zkoušej .
lubbez
Příspěvky: 1705
Registrován: 21. 6. 2012, 9:26
Bydliště: Praha

3. 8. 2020, 7:04

To jsem asi magor, když jsem na ten odkaz kliknul v práci, tak se mi sice ukázal stejnej laser, ale byla tam spousta fotek a psali, že to má ruidu.
Charon
Příspěvky: 906
Registrován: 27. 7. 2019, 4:31
Bydliště: Praha

3. 8. 2020, 7:05

lubbez píše:
3. 8. 2020, 7:04
To jsem asi magor, když jsem na ten odkaz kliknul v práci, tak se mi sice ukázal stejnej laser, ale byla tam spousta fotek a psali, že to má ruidu.
Ze by jsi mel v praci cinsky pocitac?😄 No mame ho vsichni...😂
JJirka
Příspěvky: 3
Registrován: 31. 7. 2020, 5:06

3. 8. 2020, 10:07

Díky moc za vaše odpovědi, už tomu rozumím. K40 Whisperer je pro mé využití dostatečný nástroj, funguje to dobře. Už jsem se smířil s tím že jiné programy s tím prostě nefungují :) .
díky
Odpovědět

Zpět na „plazma plyn voda laser EDM“