Po nastaveni vseho nastane chyba

Odpovědět
patripb
Kontaktovat uživatele:

28. 10. 2009, 4:36

Ahoj CNCmani,
Rozhodoval jsem se mezi několika softy pro řízení CNC přes lpt port. Nejvíce se mi zalíbilo EMC2.
Avšak když si chci nastavit vše ohledně stroje, tak na koci mi to hodí chybu a nastavení nejde uložit. (viz obr.) Dokázal byste mi někdo poradit co s tím? Z té chyby jsem nějak nepochopil co se vlastně stalo...

Prosím pomozte.
Patrik
Přílohy
Tohle nastane když chci potvrdit má nastavení
Tohle nastane když chci potvrdit má nastavení
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

28. 10. 2009, 4:44

Rekl bych ze mas spatne vytvoreny stromovy adresar, nekde si pri instalaci udelal chybu.
Instaloval si z LiveCD anebo z netu ?

RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
Fizol

28. 10. 2009, 5:06

nemas pristupove prava k adresarom,,,

riesenie>
1. zmenit prava
2. pripadne to mozes spustit tak, ze na zaciatku wizardu odskrtnes, aby sa nevytvarali odkazy, emc potom spustis ako sudo emc
Fizol

28. 10. 2009, 5:13

pozri sa do /usr/bin/stepconf na riadky 1810 a 1071 a budes vediet presne, kde je problem :wink:
tomashal
Kontaktovat uživatele:

28. 10. 2009, 7:12

Ověř si, zda existuje cílová cesta. Zda existuje adresář Desktop.

Tomáš
patripb
Kontaktovat uživatele:

28. 10. 2009, 8:14

To Radek-B:Instalováno z CD
To Fizol: už jsem zkusil, zjistil jsem že odkazují na Plochu. Po odškrtnuti vytváření odkazu to jde.
A na závěr to tomashal vyřešil. Tahle Ubunta je polo-česká a polo-anglická. Zrovna názvy složek se vytvořily česky takže to nebyl desktop ale plocha. Vtvořil jsem v adresáři uživatele složku Desktop a vše jde, kupodivu se vše co je ve složce desktop zobrazuje taky na ploše. :-)

Ještě dodat, aby to nehodilo chybu při spouštění tak v názvu nesmí být mezery... ;-)

Díky moc všichni!
PS: nebuďte pořád u toho PC :D
Fizol

28. 10. 2009, 9:06

takisto si mohol v stepconf zmenit riadky a namiesto desktop dat plocha :wink:

moznosti je viac, je na uzivatelovi, ktoru pouzije

co sa tyka medzier v nazve, my to uz vieme :wink:
gnat
Kontaktovat uživatele:

29. 10. 2009, 8:18

Jo s tím počešťováním adresářů v /home mě ubuntu taky pěkně sere. Tohle poloviční početění se stane pravidelně pokud nainstaluješ ubuntu v angličtině a češtinu pak doinstaluješ po prvním spuštění Xek. Když se vybere čeština hned při instalaci, tak to projde dobře (jenom musí mítš během instalace zkonfigurované připojení k internetu, nějaké lokalizační balíčky na instalačním CD/DVD chybí). Když se mi to stane, řeším to symlinkama.
patripb
Kontaktovat uživatele:

29. 10. 2009, 9:39

Fizol: Nevím jestli jsi třeba profík v LINUXu, ale jestli jsi studoval ty řádky a zjistil si jejich význam, nejspíše víš, že to je univerzální volání po složce plochy. Já LINUXový profík nejsem a tak jsem nevěděl jak to změnit :oops:
(To s těma mezerama bylo myšleno jako Překvapivé zjištění.)

S tou češtinou to je asi takhle: Instaloval jsem Ubuntu v češtině avšak tou dobou mi zlobilo připojení k netu a tak si nejspíš instalace nedokázala stahnout vše potřebné pro českou lokalizaci.

Aby nebyly ještě nějaké výtky, přiznávám jsem v tomhle zelenáč. :?
Patrik
Odpovědět

Zpět na „LinuxCNC - drive pod nazvem EMC2“