hobby pásová pila
Ja mám trochu väčšiu čínu a všetko režem na sucho. Pri píle je chladenie emulziou zložité, ak napríklad režeš jakel, tak ti ním pekne všetka emulzia odtečie 2m od píly, rovno na zem
režem na sucho aj 150mm a nemám problém, pás som ešte nezatupil ani jeden. Niekde vo výrobe určite spraví chladenie rozdiel v životnosti pásu, ale doma to podľa mňa nepocítiš.

Tos C45-2000
- Zdenek Valter
Já se přiznám, že jsem celkem spokojený uživatel.Thomeeque píše: ↑18. 8. 2020, 12:49 Dík, docela jo, zároveň ani nic většího nepotřebuju. MBS 125 se asi snadno sundat a provozovat v rukách nedá..? Btw. nevím, co si mám myslet o tomto komentáři ("Slovak commentary: ..."), vzhledem k jinak pozitivním ohlasům. Možná si to paní s něčím spletla.. 400W stačí?
Pravda pro ruční použití to ale není.....
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
so skrutkami problem nie je, pravda je ze uchytenie je dost labilne hlavne koli plechovej zakladni.Thomeeque píše: ↑18. 8. 2020, 12:49 Dík, docela jo, zároveň ani nic většího nepotřebuju. MBS 125 se asi snadno sundat a provozovat v rukách nedá..? Btw. nevím, co si mám myslet o tomto komentáři ("Slovak commentary: ..."), vzhledem k jinak pozitivním ohlasům. Možná si to paní s něčím spletla.. 400W stačí?
celkove prevedenie by bolo nevyhovujuce pri cene 800 eur, ale kedze MBS125 tolko nestoji tak sa to da prezit. s trochou casu a vole sa z toho da spravit slusna hobby pila. mne uz chyba len jedna vec dokoncit, aby po prestaveni dlzky reznej casti drzalo uhol pasu. tych 400W v pohode staci aj na 120mm gulatinu
Trosicku ji podcenujes. MBS 125 urcite staci i na 250mm ocelovou kulatinu, jen oddelas sverak.

TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
xener> ja s ni prave v minulosti v nouzi ty 200mm-250mm kulatiny 12050 rezal a celkem to slo. Ne ze by na to byla vhodna, to urcite ne, ale tech 250mm je jeji skutecne maximum a docela me to prekvapilo jak to rezala.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
- ypres_bass
- Kontaktovat uživatele:
A co třeba kousek
Co třeba Holzmann BS125M? od základny oddělat jde snadno, ale fakt to není stroj na řezání "z ruky" . Na to je Makita DPB180Z, Makita 2107FK, Milwaukee CBS125, Dewalt DWM120K, Woodstar PB06, Scheppach MBS 1100 nebo oblíběný Parkside PMB 1100. Což je prakticky jedna a ta samá pila, jen od různých výrobců, za různé ceny a některé jsou dokonce na akumulátorThomeeque píše: ↑18. 8. 2020, 11:36 Ahoj všem, zvažuji nákup podobné pily, asi to bude také Scheppach MBS 1100, nicméně tady se ne až tak dobře shání a navíc se mi moc nelíbí, že je třeba řezat na sucho (to zejména) a ne až tak moc kvalitně působící svěráček. Jaká by byla alternativa v ceně dejme tomu do 10k při stejné koncepci (rozměry, možnost provozovat mimo základnu)? Nebo by nebyla? Díky, T.
PS: Téma postupně pročítám, ale celé jsme ho ještě neprošel, se přiznám..![]()

Až budete chtít pilový pás, tak napište... možná dám i slevu... 
pilove.eu

pilove.eu
Ty ho máš? Případně nějakou referenci? Link je nefunkční.
No já chci ideálně obojí - stojan i z ruky. Na druhou stranu nepotřebuji (resp. nechci) akumulátorový provoz. Parkside je oblíbený? IMHO tady moc nezabodoval.ypres_bass píše: ↑19. 8. 2020, 10:13 ..od základny oddělat jde snadno, ale fakt to není stroj na řezání "z ruky".
Na to je Makita DPB180Z, Makita 2107FK, Milwaukee CBS125, Dewalt DWM120K, Woodstar PB06, Scheppach MBS 1100 nebo oblíběný Parkside PMB 1100. Což je prakticky jedna a ta samá pila, jen od různých výrobců, za různé ceny a některé jsou dokonce na akumulátor![]()
Dík, T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Ještě mimochodem přemýšlím o kotoučové pile (tato koncepce), jestli by mi nevyhovovala víc. Ten kotouč toho asi snese víc než pás, je to celkově jednoduší (méně náchylné na problémy), chlazení či mazání by nemělo ničemu vadit.. v čem je výhoda pásovky? 

mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
- Zdenek Valter
Holzmann BS125M je shodný s MBS 125 V, GÜDE 40543
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
V tom, že má podstatně menší prořez, (což mj, znamená i menší příkon a odpad) řez je kratší, s lepší (pro dělení velkých průřezů) - vhodnější geometrií a že cena za spotřební materiál (pas) je oproti pořádné kotoučovce zanadbatelná.
Na druhou stranu, pro skutečně přesné a produktivní řezy na tenkostěnných profilech, zejména z barevných kovů, kotouč pasem, nahradit nejde.
Proto se taky používají obě koncepce, protože se doplňují a vzájemně se nahradit nedokážou - každá koncepce je vhodná na něco jiného.