corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
bobik

20. 9. 2020, 9:31

Jenom updatuji svoji otázku, máte už osobní zkušenost s covidem 19? Víte o někom, kdo na to zemřel či měl těžký průběh? A dá se zjistit, kolik lidí čte tohle vlákno?
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

20. 9. 2020, 9:39

Kolegyne Lenka z coroventu pracujici jako doktorka s covid pacienty hlasila na telco. prubezne umrti na jejim oddeleni, to bylo z me strany nejbliz + ten znamy s dlouhodobymi nasledky mozna trvalymi. Nicmene ted ta druha vlna se zda mirnejsi co do vaznych pripadu (osobni pocit).
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

20. 9. 2020, 11:05

Btw ted jsem videl na fcb. Svedsko cca 6000 mrtvych v souvislosti s covid a opatreni udajne tvrdsi jak u nas (nevim kdo a podle ceho posuzuje). Nekde to tu bylo jako priklad ze tam nejsou rousky a jsou na tom lip jak my.
Kde je tedy pravda?
kiko01
Kontaktovat uživatele:

20. 9. 2020, 11:09

robokop píše: 20. 9. 2020, 11:05 Btw ted jsem videl na fcb. Svedsko cca 6000 mrtvych v souvislosti s covid a opatreni udajne tvrdsi jak u nas (nevim kdo a podle ceho posuzuje). Nekde to tu bylo jako priklad ze tam nejsou rousky a jsou na tom lip jak my.
Kde je tedy pravda?
Zase na druhu stranu v mediach pisu ze su tam mensie prirastky novych, a vraj maju uvolnene opatrenia, tak kde je pravda???

A v UK co mam znameho tak tam rusko tak 1/100 ludi
Mex

20. 9. 2020, 11:15

robokop píše: 20. 9. 2020, 11:05 Btw ted jsem videl na fcb. Svedsko cca 6000 mrtvych v souvislosti s covid a opatreni udajne tvrdsi jak u nas (nevim kdo a podle ceho posuzuje). Nekde to tu bylo jako priklad ze tam nejsou rousky a jsou na tom lip jak my.
Kde je tedy pravda?
V tom Švédsku to prý má u hodně lidí dlouhodobé následky. Prý pak místo blond rovných vlasů jich hodně má černé kudrnaté, lidé prý snad tmavnou a mají poruchy chování.
Jestli je to pravda, tak je to teda docela vážné. To už se i já začínám bát.
bobik

20. 9. 2020, 11:17

No Švédsko má hodně uprchrchlíků. Věřím tomu, že jsou lokality s velkou koncentrací lidí s minimálními hygienickými návyky.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

20. 9. 2020, 11:21

Mex píše: 20. 9. 2020, 11:15
V tom Švédsku to prý má u hodně lidí dlouhodobé následky. Prý pak místo blond rovných vlasů jich hodně má černé kudrnaté, lidé prý snad tmavnou a mají poruchy chování.
Jestli je to pravda, tak je to teda docela vážné. To už se i já začínám bát.
No má to ale výhody že se po tom mládne protože jeden týden ti jde otevřít dveře bytu šedovlasý bledý dědeček a za měsíc ti otvírá dvacetiletý černovlasý kudrnáč ,jen je problém že si s nim moc nepokecáš protože asi zapomněl švédštinu :wink:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Mart_68
Trol

20. 9. 2020, 11:30

zase na druhou stranu už není o uprchlících slyšet (kromě zapáleného tábora na Lesbos), média to neřeší, pandemie bude do budoucna dobré téma když bude potřeba krýt nějaké jiné svinstva. Je to vymyšlené dobře..zachovejme paniku.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

20. 9. 2020, 11:37

muze byt i jiny duvod uprchlici uz nefrcej je zhavejsi tema co vic vynasi mediim. Treba ani jedno z toho neni tak horke jak ho media prednaseji. Treba...
Mex

20. 9. 2020, 12:34

robokop píše: 20. 9. 2020, 11:37 ... Treba ani jedno z toho neni tak horke jak ho media prednaseji. Treba...
No média jsou opravdu mocná.
Na iDnes vychází nějaký seriál o no-go zónách v Česku. Teď tam byl článek o Cejlu v Brně. Když jsem to četl, tak jsem si říkal, že tam se snad může odvážit jít tak maximálně Rambo a to ještě raději s partou kamarádů.

Pak jsem si ale vzpomněl, že tam jezdívám každou chvíli, jeden čas jsem tamtudy jezdíval i kolem půlnoci z práce na kole.
Mimo jiné je na té ulici berňák. Tak to je jediné místo, kde se opravdu bojím.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

20. 9. 2020, 4:11

https://meninnursingcz.blogspot.com/202 ... e.html?m=1

Zajimave shrnuti a par faktickych poznamek.
aleshonsa

20. 9. 2020, 6:09

Robokope to máš marný. Jsou prostě lidi, co dokážou i vysvětlit, že v noci je ve skutečnosti světlo. A co víc, ještě budou tvrdit, že tvrzení že je v noci tma je konspirace výrobců žárovek a energetických společností aby měli pořádný kšeft. Každého kdo řekne, že to není pravda - že v noci je přece tma - označí v lepším případě za ovci bez mozku, v horším že v té konspiraci jede taky.

Já bych jenom doporučil všem lidovým odborníkům přes úplně všechno (v tento moment hlavně epidemiologii, virologii, atd.) aby si třeba zjistili, jak se věci mají taky v jiných státech než je ČR nebo Švédsko (které to dle mého ve skutečnosti ale vůbec nezvládlo), nebo obecně Evropa a Severní Amerika. Jmenovitě státy jako třeba Taiwan, Jižní Korea, Singapur nebo Japonsku. A popřemýšleli proč to tam, co se týče covid, vypadá komparativně daleko lépe.
Nebo že by to sbližování s Taiwanem zašlo už tak daleko, že je Babiš je už i jejich premiér a nařídil jim tam ty zlé náhubky Andreje Babiše, jak to výše jmenovaní „odborníci“ pojmenovali????
Samozřejmě není to tam jen o rouškách. Je to i o nesrovnatelně lepší funkčnosti toho čemu my tady říkáme hygienické stanice, atd. A je to nakonec i o přístupu tamních obyvatel obecně včetně hygienických návyků.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

20. 9. 2020, 6:44

bobik píše: 20. 9. 2020, 9:31 Jenom updatuji svoji otázku, máte už osobní zkušenost s covidem 19? Víte o někom, kdo na to zemřel či měl těžký průběh? A dá se zjistit, kolik lidí čte tohle vlákno?
Znám dva lidi co to měli. První případ byl ještě někdy v březnu, kdy byla potřeba asi 4 dny hospitalizace na JIP a kyslík (jen hadička pod nosem, ne ventilace). Druhý byl teď nedávno a byl bezpříznakový. Osobně si myslím, že ten dotyčný tím ve skutečnosti neonemocněl - evidentně s tím přišel do styku, ale jeho imunitní systém to zdusil. Bohužel PRC test tohle indikuje jako positivní výsledek.
Pak vím ještě od kamaráda o jednom případu a to je tedy síla. To bylo taky tuším v březnu, dotyčnému bylo blbě jako při chřipce. Nicméně ten blbec s tím chodil normálně do práce, protože se prý doma hádal se ženou, takže raději mu bude blbě v práci, jak to přechází než se potit doma a být mu blbě z manželky. On to tedy nevěděl, že je to covid (ale bylo to už v době, kdy to tu jelo, takže zjednodušeně byl už poučen, že nemá nikam v takovém stavu lézt mezi lidi) - to se zjistilo, až když to přerostlo v zápal plic a šel do nemocnice. Ale popravdě takovým by měla hygiena napařit pořádnou pokutu, protože ostatní lidi nestojí ani o to chytnou zbytečně od takového pitomce chřipku, natož covid ....
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

20. 9. 2020, 7:10

ono by se obecne mohl prehodnotit pristup co se tyka chripky a dalsich
chozeni s ni do prace a noseni rousek i pri chripce. Tlaceni infekcnich lidi do toho aby to prechazeli v praci.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

20. 9. 2020, 7:12

Já vím jenom o tchýni kamaráda ,ale vzhledem k tomu že jí měl vždycky rád tak je to smutny, je tři týdny na jipce nebo jak se to jmenuje .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“