27. 9. 2020, 2:35
Nějak se v tom ztrácím, o co některým jde.
- K těm ekonomickým škodám. Kdyby se lidi nechovali jako hovada tak se žádná omezení, co způsobí podnikatelům ztráty, nemusí dělat. Jinak jestli si myslíte, že kdyby se tomu všemu nechal volný průchod, že žádný podnikatel nebude tratit tak jste na velkém omylu. Ono by došlo k samoomezení. Už teď to bylo vidět, že třeba do hospod chodí daleko méně lidí než normálně a to byla zavíračka od 0:00, kdy stejně už 99% zavírá. Jako to vážně myslíte, že když by to tu vypadalo jako v Itálii tak budou hospody praskat ve švech a všichni budou obecně hejřit penězi - no to snad ne.
- Představa, že mi ekonomika může být fuk je stejně totálně mimo mísu jako názor, že chci aby covid trval co nejdéle protože mam 20% investice v Heath Care sektoru. Asi nejsem jouda a vím, že poškození ekonomiky se mě dotkne stejně a je jedno, jestli to bude primárně sektor pohostinských zařízení - to je jen otázka času kdy to nějak člověka stejně dožene. Nemluvě že jsem zaměstnanec výzkumné instituce placený z daní, takže jednoduchá rovnice - výrazně méně vybráno na daních implikuje, že tam taky nemusím za rok už být nebo jen za nějaké trapné peníze. A už vůbec nebudu do toho tahat, že moje spolužačka ze ZŠ a kamarádka má hospodu, takže mi to fuk není. A že si obecně 1x týdně rád do hospody zajdu, takže to musí fungovat a ne být po bankrotu.
- Nevím, proč se neustále vše staví, jako že roušky jsou nějaký vynález Babiše s Prymulou. Už jsem es k tomu vyjadřoval jednou. Minulé názory Prymuli jsou mi fuk - to může jen dokazovat, že je mimo mísu a jen panicky najíždí na to, co dělají okolo. To pak i vysvětluje proč si prostě nezjistil jak se k tomu třeba postavili v Asii ....
- Špatné nošení roušek. A nutí to někdo lidi dělat blbě? Já roušku do žádných kapes necpu, resp. ne bez nějakého pytlíku. Čistou jí mam připravenou v igelitovém pytlíku dokud jí nenasadím. Jakmile jí sundám tak jí dám zase do pytlíku a stranou od těch čistých a už jí znovu nenasazuju, vezmu si čistou. Když jí z nějakých důvodů nechci mít zrovna nasazenou tak jí spustím pod krk (to sice taky není ideální, protože se to pak otírá třeba o košili, ale zase jedině proveditelné). Nejpozději po 4h roušku měním. Používám tedy opakovatelné roušky, jednorázové ne. Vláda měla raději rozeslat lidem info jak s rouškami zacházet než jim posílat pár ks jednorázových a ještě blbě zabalených.
- Ohledně zdravotnictví. Sám bych mohl vyprávět, co třeba předvedla nemocnice Na Františku v Praze. Bohužel je tady celá řada zdravotníků, samozřejmě ne všichni, co se zjednodušeně chovají neprofesionálně. Chodí s rypákem nahoru už od dob studia, protože si myslí, že jsou něco extra, když ví, jak se řekne latinsky díra do zadku. Platy by chtěli jako na špičkové klinice někde v USA nebo Švýcarsku, ale zodpovědnost mají jak někde v rovníkové Africe a přístup k pacientům jak někde v nějaké bývalé svazové republice SSSR. Dost to pak kazí těm, co se chovají profesionálně - těch je naštěstí i u nás taky dost. Nicméně už i u nás se začínají dělat rozsudky o milionové odškodné za různé medicínské šlendriány. Takže snad to dotyčné zjednodušeně proškolí a začnou ve zdravotnictví ubývat lemplové.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa