corona virus - obecna diskuze
Sleduji, že koronavirus napadá jen muže a ženy. Těch 63 ostatních pohlaví si vůbec nevšímá.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
To je logické.
Většina lidí patří právě do těch 63 kategorií. Ale protože se stydí to přiznat, tak se prezentují jen jako muž nebo žena.
To jim způsobuje psychickou újmu a trvalý stres. Tím mají oslabenou imunitu a snadno podlehnou Covidu.
Aspoň je zde jasně patrné, jak velký smysl mají různé Pražské Parády. Abychom se už konečně všichni přestali stydět naplno vyjevit svou orientaci.
Taky jsem byl uvězněný v ženském těle. Ale jednoho dne se vše rázem změnilo. Prostě jsem se narodil...
A taky si pamatuju, "Nikdy neodstoupí, nikdy!
https://www.forum24.cz/vyvodit-osobni-o ... .sznhp.box
A taky si pamatuju, "Nikdy neodstoupí, nikdy!
https://www.forum24.cz/vyvodit-osobni-o ... .sznhp.box
To sice ano, ale můžeš se opírat o zkušenosti, a když ne své vlastní tak jak to řešili/řeší jinde úspěšně. Je ale pravda, že to se u nás v souvislosti s covid udělalo jen tak na ½, možná ani to ne. Resp. všude na západě to tak dopadlo.Mex píše: ↑28. 9. 2020, 9:36Řešení podobné situace není exaktní věda. Nic, kde můžeš uplatnit metodu věta-důkaz.
Navíc se to týká všech, tedy i těch neodborníků, kteří se ozývají. Takže určitě mají právo se ozvat.
V roce 2008 velcí odborníci z největších a respektovaných organizací tvrdili, jak je bankovní systém USA a dalších rozvinutých zemí pevný a v dobré kondici. Mnozí neodborníci měli jiný názor.
Za pár měsíců ti, kteří věřili věhlasným odborníkům, měli jen oči pro pláč.
Ekonomie, podobně jako řešení nějaké pandemie, není exaktní věda. Takže i odborník má jen názor, nikoli absolutní pravdu.
Celé je to o tom, že stejně tak jako já nevím nic o teorii strun a proto do toho nebude kecat, jestli je nějaký teorém blbost nebo ne, tak pochybuju, že by Šmucler měl nějaké znalosti epidemiologie.
Ono i v exaktních vědách jako je matematika nebo fyzika máš vždycky na začátku nějakou ideu, která se pak teprve formuluje a dokazuje. A někdy i kolem toho jsou pak dost tahanice - viz všechny ty švíky co byly na začátku kolem teorie relativity a kvantové fyziky. Dokonce i Einstein dokázal přesvědčit sám sebe, že to, co mu vyšlo z obecné teorie relativity, nemůže být přece pravda a nakonec byla.
Ale jde o to, aby se o tom hádali lidi, co k tomu něco ví a aby to pomalu nekončilo že jouda co si přečte Grygarova Okna vesmíru dokořán nebo nějakou popularizační knížku o teorii relativity (a to ještě navíc jen o té speciální) tak si najednou myslí, že je profesor astrofyziky nebo kosmologie.
Co se týče ekonomů tak těm já třeba obecně moc nevěřím. To by bylo na delší vysvětlování. Ono je to taky o tom, že všichni ti analytici, ekonomové atd. jsou většinou zaměstnanci bank, různých investičních společností atd., takže to co většinou pouští do světa není dle mého ani tak jejich názor jako spíš jak by jejich zaměstnavatelé chtěli, aby to bylo.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
No a to je právě to, do čeho kecají (a podle mě oprávněně) i neodborníci.
Na odbornících je, aby zjistili fakta. To čumění do elektronového mikroskopu a vyhodnocení co vidí umí opravdu udělat jen oni (a jako jediní na to mají vybavení).
Ale následné "politické rozhodnutí" z těchto zjištěních dat a fakt už nemusí dělat zrovna oni.
Ono je to s tím hajzlem stejně zvláštní. Docela se to rozjelo i v zemích jako je třeba Slovensko, kde to brali přes léto mnohem vážněji než u nás.
A třeba i u nás je rozšíření dost nezávislé na tom, jakou disciplínu lidi v létě měli.
Já bydlím V Brně. Na Jižní Moravě se na nějaké roušky v létě fakt kašlalo.
Jezdívám za mámou na Severní Moravu. Tam to i přes léto bylo mnohem tvrdší. Šel jsem tam koupit šroubky do železářství. Bez roušky jak jsem byl zvyklý z Brna. Prodavačka přede mnou normálně utekla. A zpoza dveří za pultem na mě křičela, ať si okamžitě nasadím roušku. Naštěstí jsem měl batoh, kde jsem nějakou zapomenutou roušku měl, takže jsem šroubky koupil. Ale ten přístup tam byl naprosto odlišný než v Brně.
No a dneska mají na semaforu stejnou nebo horší barvu než my tady.
Já si myslím, že se zapomíná na to, že epidemiologická opatření nekončí jen nošením roušek. To je samozřejmě to nejlevnější co se dá udělat. Musí taky ale perfektně fungovat trasování a hlavně testovací kapacity.Mex píše: ↑28. 9. 2020, 11:33No a to je právě to, do čeho kecají (a podle mě oprávněně) i neodborníci.
Na odbornících je, aby zjistili fakta. To čumění do elektronového mikroskopu a vyhodnocení co vidí umí opravdu udělat jen oni (a jako jediní na to mají vybavení).
Ale následné "politické rozhodnutí" z těchto zjištěních dat a fakt už nemusí dělat zrovna oni.
Ono je to s tím hajzlem stejně zvláštní. Docela se to rozjelo i v zemích jako je třeba Slovensko, kde to brali přes léto mnohem vážněji než u nás.
A třeba i u nás je rozšíření dost nezávislé na tom, jakou disciplínu lidi v létě měli.
Já bydlím V Brně. Na Jižní Moravě se na nějaké roušky v létě fakt kašlalo.
Jezdívám za mámou na Severní Moravu. Tam to i přes léto bylo mnohem tvrdší. Šel jsem tam koupit šroubky do železářství. Bez roušky jak jsem byl zvyklý z Brna. Prodavačka přede mnou normálně utekla. A zpoza dveří za pultem na mě křičela, ať si okamžitě nasadím roušku. Naštěstí jsem měl batoh, kde jsem nějakou zapomenutou roušku měl, takže jsem šroubky koupil. Ale ten přístup tam byl naprosto odlišný než v Brně.
No a dneska mají na semaforu stejnou nebo horší barvu než my tady.
Zjednodušeně když se trasuje tak jako u nás (a tím nemyslím teď, kdy je jasné že je to v pytli - ono to za nic nestálo, když bylo v létě kolem 100 případů/den) tak to dotyčný zvládne dostatečně roznést a jeho karanténa je pak už jen formalita. A to testování - čím víc budeš testovat, tím se ti toho podaří víc a včas podchytit i náhodně.
Rouška skutečně nezabrání tomu, abys to 100% nechytnul. Je to jen o snížení pravděpodobnosti onemocnění a pravděpodobnosti vážnosti onemocnění. A když kolem tebe bude poletovat kvanta infekčních lidí, protože je nikdo zavčas nepodchytí, tak to prostě nakonec chytneš.
Další věc je, že si prostě myslím, že se to sem opět natahalo ze zahraničí. Jak lidi z dovolených, tak zahraniční dělníci, atd. Na základě informací z https://www.novinky.cz/koronavirus/clan ... .seznam.cz jsem si dnes dělal takový odhad na základě hodně zjednodušeného modelu jak by ty lidi, co to sem přivezli, mohli přispět třeba aktuálně k dnešním hodnotám přírůstků a vyšlo mi, že to dělá 30%. Tj. zjednodušeně, že ten dotyčný tu nakazí další lidi dle reprodukčního čísla, ty zase nakazí další, atd. Já to tedy počítal na týdenní bázi. Samozřejmě nejsem expert v modelování šíření covid (počítačové simulace a modelování jsem sice studoval, ale v oboru fyzika – nicméně tohle je taky dost o matematice, takže se zavřenýma očima do toho alespoň trochu fušovat můžu – to jsem si taky vzpomněl, že jsem v jednom předmětu jako zápočtovou práci dělal simulaci šíření epidemie, tenkrát mi to přišlo děsně vtipné …), takže je to třeba brát s rezervou, ale zase si myslím, že úplně mimo mísu by to být nemuselo. Nicméně ten efekt se hodnotí těžko - jestliže hygiena v daný okamžik nestíhá tak další a další případy navíc tu situaci začnou rapidně zhoršovat, takže pak se to celé vykolejí komplet. Tj. když to někdy třeba po 1/2 srpna začne dělat už víc jak 20% (efekt toho dovozu ze zahraničí), tak to způsobí určité další zpoždění v trasování kde výsledek je nárůst reprodukčního čísla, tj. těch 20%, co to řetězově chytli tak způsobí, že díky zatížení testování a hygieny bude mít na vrub další % (kolik, to už bych vyloženě hádal) nakažených navíc co by jinak nebyli. No a tím se ještě víc zatíží hygiena a v důsledku opět naroste reprodukční číslo, až tu máme výsledek 15 314 nakažených za minulý týden.
Tady nejen že nebyly roušky, ale nebylo trasování a ještě hranice totálně otevřené. Stejně tak Slovensko - sice měli roušky víc než my, jak to bylo u nich s trasováním nevím, ale jezdit si mohli taky jak chtěli.
Když jel Vystrčil na Taiwan tak jim musel položit nůž na krk, aby se tam vůbec mohla celá delegace scházet s lidmi, se kterými chtěli - hlavně podnikatelé kvůli kšeftům. Jejich původní představa byla, že k nim nikoho nepustí. Tak jim Vystrčil pohrozil že v tom případě tam nepojedou ... Takže takhle to koulí třeba Taiwan.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa píše: ↑28. 9. 2020, 10:59a vsichni ti vedci jsou take neci zamestnanci, bez grantu od korporaci, ci statu, bys sli past, takze je to presne tak jak rikas
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Plati to obousmerne. Pujdes k primulovi nebo pirkovi aby ti udelal operaci srdce?
Nazory si muze rikat kdo chce jake chce ale vaha by se jim mela prikladat podle znalosti v oboru.
Je veliky rozdil mezi nazorem a odbornym stanoviskem. Nazor se prakticky vzdy opira o emoce a nekdy i o fakta ale casto neni vec posouzena v celem kontextu. Kdezto vedecke vysledky jsou povinne podrobovany overovani a testuje se jejich vyvraceni aby byli pokud mozno co nejpresnejsi.
Ten nazor si udela kdokoli kdekoli o poledni pauze na WC. Vedecke stanovisko byva cetainou vysledkem nejake dlouhodobejsi prace. Mnohdy pekne laboratorni a kancelarske driny.
Proto to nelze srovnat. Kazde ma uplne jinou vahu
Pro predstavu
Nazor je: zeme je placata
Ved. Stanovisko je: datovy soubor o mnoha gigabajtech s vyskovymi odchylkami ppvrchu zeme od dokonale koule.
Jeste me napada k tomu ze vedci neco vymysli a politik s tim pracuje. Ne vzdy se to povede spravne aplikovat. Viz retezova stepna reakce.
Nazory si muze rikat kdo chce jake chce ale vaha by se jim mela prikladat podle znalosti v oboru.
Je veliky rozdil mezi nazorem a odbornym stanoviskem. Nazor se prakticky vzdy opira o emoce a nekdy i o fakta ale casto neni vec posouzena v celem kontextu. Kdezto vedecke vysledky jsou povinne podrobovany overovani a testuje se jejich vyvraceni aby byli pokud mozno co nejpresnejsi.
Ten nazor si udela kdokoli kdekoli o poledni pauze na WC. Vedecke stanovisko byva cetainou vysledkem nejake dlouhodobejsi prace. Mnohdy pekne laboratorni a kancelarske driny.
Pro predstavu
Ved. Stanovisko je: datovy soubor o mnoha gigabajtech s vyskovymi odchylkami ppvrchu zeme od dokonale koule.
Jeste me napada k tomu ze vedci neco vymysli a politik s tim pracuje. Ne vzdy se to povede spravne aplikovat. Viz retezova stepna reakce.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Srovnáváš nesrovnatelné.
Pirk už operoval těch srdcí 5000. Takže se dá předpokládat, že i to 5001. zvládne dobře.
Ale Primyla ani nikdo jiný celosvětovou pandemii neznámým virem ještě neřešil ani jednou.
Když je řeč o odbornících, tak WHO zpočátku nedoporučovala nošení roušek. Teprve na politický tlak svůj názor změnila. Tam bych předpokládal, že budou odborníci co mají i praktické zkušenosti, na rozdíl od těch našich. Nejspíš větší zásluhu na omezení šíření viru má omezení pohybu obyvatel a nástup slunečných dnů, kdy se tvoří vitamín D a lidi mají více pohybu mimo nevětrané místnosti.
Tím testováním a trasováním by vše mělo začínat a to fest poctivě ať se děje co se děje.
Jak je to v reálu jsem popsal na 131 stránce vzadu, ale proč by né, když přístup vrchního velitele je, jak to není z číny nemá zájem...
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/st ... 290651_vtk
No, jestli to ono u těch odborníků v dané věci nebude obdobné jako u většiny dnešních lékařů, ti maji zájem pacienty léčit (rozuměj tahat z nich prachy), ale nikoliv uzdravit...bobik píše: ↑29. 9. 2020, 8:04 Když je řeč o odbornících, tak WHO zpočátku nedoporučovala nošení roušek. Teprve na politický tlak svůj názor změnila. Tam bych předpokládal, že budou odborníci co mají i praktické zkušenosti, na rozdíl od těch našich. Nejspíš větší zásluhu na omezení šíření viru má omezení pohybu obyvatel a nástup slunečných dnů, kdy se tvoří vitamín D a lidi mají více pohybu mimo nevětrané místnosti.
Postup a přístup místních papalášů ve věci oprávněných jednat, by tomu nasvědčoval...
To jsem netušil že Prymula s Babišem dokážou donutit i WHO ,kurva to jsme ale silná zemně když máme takovej politickej tlak

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ano takovou epidemii resime poprve. Ale nemuzes poprit ze tu jsou lidi kteri maji alespon nejake odborne znalosti a teoretickou pripravu a jsou tu lidi kteri maji jiny obor. Ty tu naznacujes ze doktor jako doktor. Ale kdyz mas doktorovi filozofie sverit svoji operaci mozku asi z toho vycouvas a budes chtit alespon studenta neurochirurgie kdyz uz neni k dispozici nekdo s mnohaletou praxi.
Jinak jeste jeden text na ktery jsem narazil.
Jinak rozuzlení všeho, hodně lidí to ví někdo ještě ne. A třeba tím někomu otevřu oči a přestane psát nesmysly o Covidu, jak neexistuje atd. Tak mám pro Vás špatnou zprávu, existuje a je to dost zákeřná svině. Na věku ji nezáleží, může vám být i 20 nebo 34 jako mně. Jen on rozhodne, kdo si vytáhne Černého Petra. Já si ho vytáhl a po týdenním marném boji s vážnějšími příznaky jsem musel být převezen rychlou do nemocnice. Je pravda, že 85% to skoro nepozná, 10% má nějaké příznaky, ale těch 5%, ty to poznají neuvěřitelně a to co prožívám já bych nikomu nepřál. A to nemám nejhorší průběh. Průběhy jsou asi 3. Já mám ten první a řeší to remdesivirem a silnými ATB atd. A naštěstí je to po 4 dnech o něco lepší. Ale než se z toho člověk úplně dostanete, trvá to 3 měsíce. Takže prosím vás, fakt se snažte tomu nějak vyvarovat. Třeba bude brzy nějaká ta vakcína... ano vakcína nikdy.., ale já říkám, tohle už nechci nikdy zažít já. A na dotaz, kde jsem to chytl...asi někde mezi postelí a ledničkou. Kvůli mé zlomené noze ležím hlavně doma, takže fakt netuším. Dneska mi také lékař říkal proč to mám takové a ač jsem si myslel, že mám oslabenou imunitu, kvůli té noze, tak opak je pravdou. Mám jí prý až moc silnou a produkuje něčeho prý hodně a to je dobře pro ten vir. Takže tak.
Mějte se rádi, pěstuje koťata protože země je kulatá a místa je tu dost. A neplačte, měl bych se z toho dostat.
Tak udělám raději 2x PS a přidám ještě příznaky: Příznaky jen v rychlosti, chceme o tom pak víc napsat později. Jako první příznak byl ten, že mi odešla chuť a čich, večer se přidala horečka 38.5 a zimnice. Kašel, nekonečné zvracení, kdy to nemělo ani konce. Nejhorší je boj s horečkou, nezabíral žádný prášek, celé noci a dny jsem měl i 39, zimnice a spal jsem třeba hodinu každý den a modlil se, at už to přejde. Poslední noc jsem nespal skoro vůbec, neměl jsem ani chut jíst, vše šlo hned ven a tu noc bylo poslední kapkou, že mi přestal fungovat i mozek jak má(tady z toho jsem dostal největší strach), tělo ten den už řeklo, že další noc nezvládne. Nedokázal jsem ani stát pomalu, dojít na wc, za ty dny jsem stratil 6 kg na váze. Takže rychlá byla jasná. Tady se mi rozjel ještě o dost víc kašel, kdy vykašlávám i krev a pak ještě další. Mám napadené trávící ústrojí a hlavně plíce, nadechnu se jen tak na 40% a mám je napadené, a jejich zotavení potrvá několik měsíců a nikdy nebude kompletní. Čeká mě pak vyšetření srdce a další orgánů, takže ne dříve jak na konci roku budu fit. ChuŤ a čich se vrací k normálu do 3 měsíců.
PS: kdo chce něco řešit a ptát se, píšte mně, nevolejte rodičům, bratrovi...těch se to netýká. Nejsem malé dítě a svůj život si řídím sám, oni byli a jsou proti tomu, co tu teď píšu. Já ale nechci být jak jiní, kteří se bojí jít s pravdou ven, aby se na ně lidé nedívali skrze prsty. Toto téma je dost vážné a když se zeptáte každého, tak vám řekne, že nikoho nezná, ale ti lidé jsou mezi vámi, jen se to bojí říct. Takže opravdu prosím všechny, mé příbuzné vynechte. Ti jsou doma a nemají to a nechci jim přidělávat více strastí, než mají teď se mnou. Děkuji!!
Jinak jeste jeden text na ktery jsem narazil.
Jinak rozuzlení všeho, hodně lidí to ví někdo ještě ne. A třeba tím někomu otevřu oči a přestane psát nesmysly o Covidu, jak neexistuje atd. Tak mám pro Vás špatnou zprávu, existuje a je to dost zákeřná svině. Na věku ji nezáleží, může vám být i 20 nebo 34 jako mně. Jen on rozhodne, kdo si vytáhne Černého Petra. Já si ho vytáhl a po týdenním marném boji s vážnějšími příznaky jsem musel být převezen rychlou do nemocnice. Je pravda, že 85% to skoro nepozná, 10% má nějaké příznaky, ale těch 5%, ty to poznají neuvěřitelně a to co prožívám já bych nikomu nepřál. A to nemám nejhorší průběh. Průběhy jsou asi 3. Já mám ten první a řeší to remdesivirem a silnými ATB atd. A naštěstí je to po 4 dnech o něco lepší. Ale než se z toho člověk úplně dostanete, trvá to 3 měsíce. Takže prosím vás, fakt se snažte tomu nějak vyvarovat. Třeba bude brzy nějaká ta vakcína... ano vakcína nikdy.., ale já říkám, tohle už nechci nikdy zažít já. A na dotaz, kde jsem to chytl...asi někde mezi postelí a ledničkou. Kvůli mé zlomené noze ležím hlavně doma, takže fakt netuším. Dneska mi také lékař říkal proč to mám takové a ač jsem si myslel, že mám oslabenou imunitu, kvůli té noze, tak opak je pravdou. Mám jí prý až moc silnou a produkuje něčeho prý hodně a to je dobře pro ten vir. Takže tak.
Mějte se rádi, pěstuje koťata protože země je kulatá a místa je tu dost. A neplačte, měl bych se z toho dostat.
Tak udělám raději 2x PS a přidám ještě příznaky: Příznaky jen v rychlosti, chceme o tom pak víc napsat později. Jako první příznak byl ten, že mi odešla chuť a čich, večer se přidala horečka 38.5 a zimnice. Kašel, nekonečné zvracení, kdy to nemělo ani konce. Nejhorší je boj s horečkou, nezabíral žádný prášek, celé noci a dny jsem měl i 39, zimnice a spal jsem třeba hodinu každý den a modlil se, at už to přejde. Poslední noc jsem nespal skoro vůbec, neměl jsem ani chut jíst, vše šlo hned ven a tu noc bylo poslední kapkou, že mi přestal fungovat i mozek jak má(tady z toho jsem dostal největší strach), tělo ten den už řeklo, že další noc nezvládne. Nedokázal jsem ani stát pomalu, dojít na wc, za ty dny jsem stratil 6 kg na váze. Takže rychlá byla jasná. Tady se mi rozjel ještě o dost víc kašel, kdy vykašlávám i krev a pak ještě další. Mám napadené trávící ústrojí a hlavně plíce, nadechnu se jen tak na 40% a mám je napadené, a jejich zotavení potrvá několik měsíců a nikdy nebude kompletní. Čeká mě pak vyšetření srdce a další orgánů, takže ne dříve jak na konci roku budu fit. ChuŤ a čich se vrací k normálu do 3 měsíců.
PS: kdo chce něco řešit a ptát se, píšte mně, nevolejte rodičům, bratrovi...těch se to netýká. Nejsem malé dítě a svůj život si řídím sám, oni byli a jsou proti tomu, co tu teď píšu. Já ale nechci být jak jiní, kteří se bojí jít s pravdou ven, aby se na ně lidé nedívali skrze prsty. Toto téma je dost vážné a když se zeptáte každého, tak vám řekne, že nikoho nezná, ale ti lidé jsou mezi vámi, jen se to bojí říct. Takže opravdu prosím všechny, mé příbuzné vynechte. Ti jsou doma a nemají to a nechci jim přidělávat více strastí, než mají teď se mnou. Děkuji!!
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Odo mna palec hore za stoicky argumentacny klud.robokop píše: ↑29. 9. 2020, 6:36 Plati to obousmerne. Pujdes k primulovi nebo pirkovi aby ti udelal operaci srdce?
Pro predstavu
Podaktori tu predvadzaju argumentacne salto mortale. Len by som rad videl ci by si po tolkej relativizacii odbornych skusenosti napr. opravovali sami sebe zuby?
No zrovna WHO je dost zprofanované a tahají tam za nitky Číňani (nakonec jako v plno výborech OSN - prostě si kupují Afriku a přesní pak tahají za nitky v OSN – viz https://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations protože jak by jinak mohlo být možné, že 4 důležité výbory vede čínský komunista). Toho Lando Calrissiana, co to vede, si tam přímo dosadili jako loutku.bobik píše: ↑29. 9. 2020, 8:04 Když je řeč o odbornících, tak WHO zpočátku nedoporučovala nošení roušek. Teprve na politický tlak svůj názor změnila. Tam bych předpokládal, že budou odborníci co mají i praktické zkušenosti, na rozdíl od těch našich. Nejspíš větší zásluhu na omezení šíření viru má omezení pohybu obyvatel a nástup slunečných dnů, kdy se tvoří vitamín D a lidi mají více pohybu mimo nevětrané místnosti.
Roušky byly fuj, protože čínští soudruzi potřebovali zařídit 2 věci:
- Udělat si dostatečnou zásobu pro Čínu.
- Když už měli dostatečnou zásobu pro Čínu tak bylo potřeba naplnit co nejvíce sklady k prasknutí, aby pak bylo možné prodávat za 10ti násobek západu. A hlavně vykoupit západu zásoby – viz i pokusy skupovat roušky u nás.
Pak teprve Ksicht Tě Pingnul dal zelenou, že už roušky nejsou fuj, ale můžou být doporučované. Samozřejmě bylo to už v době, kdy to bylo ze strany WHO neudržitelné - různé testy mluvili pro jejich prospěch a byly vidět, že v Asii se to dost úspěšně používá.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa