corona virus - obecna diskuze
No problém je že si každej na tebe otvírá hubu

mám kamaráda s dcerou zubařkou v Praze, a má se hooooodně dobře.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Nevím, jestli je to ještě aktuální, ale počet nových zubařů hlavně limituje kapacita škol. A ta se jaksi nenavyšuje.
Jinak je to poměrně těžký obor - musíš mít jak v hlavě tak manuální zručnost. Sice asi nemusíš vědět tolik jako třeba chirurg, ale stejně. Pak taky musíš umět jednat s lidmi - pacienty.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
Celkově si myslím, že by si měl každý vybírat svou profesi dle svého zájmu a ne si nechat udělat sjetinu kde se berou největší platy. Pak se plno lodí cpe na práva a přitom je ten obor ani nebaví a nezajímá.
Druhý extrém jsou pak různí teatrologové atd. - prostě zase s mírou jestli se tím dá reálně uživit.
Druhý extrém jsou pak různí teatrologové atd. - prostě zase s mírou jestli se tím dá reálně uživit.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
Můj deníček za posledních 14 dnů: najeto 2500km křížem krážem Morava Czechy, becka čepované ho pivo večer po hospodách bez Rousek, o Covidu všichni jen slyšeli, jeden kamarád v karanténě, pry jeho milenka Covid. , Média :je to celosvětová katastrofa.Asi já žiji v jiným světě, naštěstí v tom lepším.
Už 30.9. jsem ti odpovídal, aby jsi vydržel. Nemůžeš mít hned vše. Predikoval jsem Ti tehdy 1500 zemřelých do Vánoc. K dnešnímu dni je jich už 794, takže to vypadá, že těch 1500 budeš mít už na Mikuláše.Mart_68 píše: ↑6. 10. 2020, 10:04 Můj deníček za posledních 14 dnů: najeto 2500km křížem krážem Morava Czechy, becka čepované ho pivo večer po hospodách bez Rousek, o Covidu všichni jen slyšeli, jeden kamarád v karanténě, pry jeho milenka Covid. , Média :je to celosvětová katastrofa.Asi já žiji v jiným světě, naštěstí v tom lepším.
Tvoje hlášení o Covidových škodách na tvých známých si rád poslechnu právě na ty Vánoce. Připomenu se.
Já do tohoto týdne taky neměl v blízkém okolí žádný případ. Ale už se to změnilo. Takže končím slovy klasika: "Vydrž Prťka, vydrž".
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
Rymickari budou porad mlit ty sve nesmysly, na vanoce tu budou zvanit ze neznaji nikoho kdo na to zemrel, pripadne ze nezemrel nikdo z jejich rodiny apod.
Ze nikoho s koronou nezna, svedci jen o malem postu jeho pratel
Napr. mezi mymi zakazniky jsou uz 2 firmy kde se to masivne rozsirilo. Jedna uz musela komplet zavrit (nemel kdo delat) u druhe momentalne resi hygiena jestli je zavrou nebo ne. Nastesti jsme pro ne moc nedelali. Co me sere vic je Slovensko, tam mne to stoji pomerne hodne penez. Kdyz si na to vzpomenu, nakopal bych vsechny ty rymickare, vylizane zubare a homeopatiky kteri svymi peticemi jen plantaji hlavu jedincum jako Mart_68 do prdeli.
Jenze rouskovi odbojari mi ztraty nezaplati. Nebo jo? Muzu poslat uzivatelum jako Mart_68 cislo uctu
Ze nikoho s koronou nezna, svedci jen o malem postu jeho pratel

Napr. mezi mymi zakazniky jsou uz 2 firmy kde se to masivne rozsirilo. Jedna uz musela komplet zavrit (nemel kdo delat) u druhe momentalne resi hygiena jestli je zavrou nebo ne. Nastesti jsme pro ne moc nedelali. Co me sere vic je Slovensko, tam mne to stoji pomerne hodne penez. Kdyz si na to vzpomenu, nakopal bych vsechny ty rymickare, vylizane zubare a homeopatiky kteri svymi peticemi jen plantaji hlavu jedincum jako Mart_68 do prdeli.
Jenze rouskovi odbojari mi ztraty nezaplati. Nebo jo? Muzu poslat uzivatelum jako Mart_68 cislo uctu

Mohl by jsi specifikovat co je to "případ" ?
Může to být člověk v jehož vzorku byly nalezeny části DNA viru tedy dnes označován jako pozitivní.
Může to být člověk u něhož nemoc propukla a musel být hospitalizován.
// doufám že nic z toho dále není Tvůj případ //
Může to být člověk u něhož nemoc propukla a bohužel měl i jiné zdravotní potíže // vysoký věk, cukrovka, problémy se srdcem ... // a zemřel.
Může to být člověk u něhož nemoc propukla a bohužel zemřel ačkoliv neměl jiné vážné zdravotní problémy.
Měl jsem nějakou "blbou chřipku" cca před třemi roky. Deset dní jsem ležel jako chcíplotina a minimálně tři dny mi bylo tak blbě, že jsem vstával jenom na záchod. Další měsíc jsem se z toho vyhrabával, nežli jsem byl zase v původním stavu. Plus mínus v tom období to mělo i pár mých známých stejné věkové kategorie // +- 60 let //.
Jedna vnučka měla posledních 14 dní karanténu protože byla pozitivní jejich učitelka. Odběry druhý den a následující den pozitivní výsledek // Mladá Boleslav //. Protože jsem s vnučkami hodně v kontaktu, poslala mě doktorka na kontrolu taky i s druhou vnučkou. V pondělí byla ta první vnučka znovu na odběru a negativní ?!? Přitom ty stopy viru by měly být podle všeho detekovatelné minimálně týdny.
Ptal jsem se kámošky zda někdo v nemocnici v MB zemřel NA covid. O nikom takovém neví. Ano S covidem pár lidí zemřelo, ale byli to lidé s fatálními zdravotními problémy jiného rázu.
K těm 1500 mrtvých cos předpovídáš na Mikuláše :
Denně zemře v ČR přes 300 lidí. Bylo by tedy dobré informovat reálně o tom, kolik lidí zemřelo primárně NA covid a nejenom S covidem. Prakticky každý kdo zemře po 70 zemře S cukrovkou.
Opatření proti šíření covidu u mne budí dojem "co krok to nápad" a "blbě jsem se ráno vysral - tak to jim něco zakážu".
Roušku mezi lidi nosím a ruce jsem si myl vždycky. K rodičům // 80 let // nyní nechodím. Ale posrat se na tři doby taky nehodlám.
A pokud se týká informovanosti v mediích tak to se mi vybaví dva vtipy z dob "bolševika" :
V 68 byl občas v televizi k vidění SMUTNÝ MUŽ. Pamatuji si jak říkal :
Otevřu noviny - LENIN.
Otevřu rádio - LENIN
Otevřu televizi - LENIN
Bojím se otevřít konzervu !
A dnes ?!? Otevřu noviny - COVID...
A taky se říkalo :
V novinách jsou informace :
a) pravdivé = datum
b) pravděpodobné = předpověď počasí
c) lži
Doporučuji si přečíst :
https://echo24.cz/a/SjsKB/covid-ohrozuj ... ne-nemocni
Já osobně mám větší hrůzu z nápadů co přicházejí z brusele nežli z covidu. Chřipky a jiné nemoci tu byly vždycky a vždycky tady budou. Zbytečně neblbnout.
No na 1000 zemřelých s covidem je vlastně 10 lidí na 100 000 obyvatel. Ty s těžkým průběhem to bude tak 100/100 000. Tak není divu, že většina obyvatel nikoho takového nezná. Když to porovnám s nehodovostí, tak až ve 40 letech se mi jedna oběť nehody osobně dotkla. JInak jsem do té doby slyšel jen, že tam ten se zabil ale osobně jsem z nich nikoho neznal.
Ten samej dotaz : Těm lidem z těch firem je tak blbě že nemůžou dělat, nebo jsou pozitivně testovaný ?
Jsou na nemocenske. Staci kdyz ti onemocni ctvrtina lidi v jeden okamzik a ten zbytek stejne musis poslat domu protoze pro ne nebudes mit praci. Nemuzes dat zednika na prijem zakazek i kdyz mu nic neni apod. Jinak maji to cemu se rika lehke priznaky, v nemocnici neni zatim nikdo, ale s horeckou ti nikdo delat nebude. V druhe zminene firme maji pres 100 zamestnancu, testuji to a hygiena se rozhoduje jestli je posle do karanteny vsechny nebo ne.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
to je fakt
Nemel jsem zadnou vaznou dopravni nehodu a uz ani nevim kdy jsem potkal nekoho kdo ji mel a uz vubec nevim o nekom z meho okoli kdo na to zemrel.
Strasne me to vlastne omezuje ty pravidla.
Zrusil bych ridicaky, omezeni rychlosti a vubec vsechny znacky, je to zbytecna vladni buzerace a desne me to omezuje navic to stoji desne penez ze statni kapsy. Proste to nechme svemu osudu, silni prezji...
Nemel jsem zadnou vaznou dopravni nehodu a uz ani nevim kdy jsem potkal nekoho kdo ji mel a uz vubec nevim o nekom z meho okoli kdo na to zemrel.
Strasne me to vlastne omezuje ty pravidla.
Zrusil bych ridicaky, omezeni rychlosti a vubec vsechny znacky, je to zbytecna vladni buzerace a desne me to omezuje navic to stoji desne penez ze statni kapsy. Proste to nechme svemu osudu, silni prezji...
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Jsou na nemocenské ...
Zdůrazním, že jsem si vědom, že sytý hladovému nevěří.
Na druhou stranu mám zkušenosti s podřízenými co byli na nemocenské a potkal jsem je na kole desítky kilometrů od bydliště, nebo si okopávali zahrádku.
Ono to hodně vynikne když si porovnáš "vyloučenou dobu" u OSVČ a zaměstnanců. Rád bych viděl co by ti řekl doktor v době "před covidové" kdybys mu na otázku "tak co Vám chybí" odpověděl "mám lehké příznaky chřipky".
Chápu, že absence již několika lidí ve firmě ji značně rozhodí. Znám taky pár firem kde vyhodili člověka // nebo šel do důchodu // a firma se následně potýkala s obrovskými problémy.
Připadá mi ale nesmyslné zavřít firmu kvůli tomu, že pár lidí bylo pozitivně testovaných a ostatní by to od nich mohli chytit. Odpoledne se všichni potkají v Kauflandu.
Když jdeš dnes k lékaři s čímkoliv tak na tebe nemá čas - řeší covid. Čekat čtyři hodiny v čekárně mezi lidmi potenciálně nemocnými // nebo je mohu nakazit já //, pak skoro hodinu dřepět v ordinaci zatímco doktorka telefonuje a telefonuje je prostě blbě, ale je to realita dnešních dnů.
Tahle zanedbaná péče má a BUDE mít na svědomí víc lidí nežli covid.
To samé ekonomika. Ve firmě máme tak 15 % zakázek oproti loňsku. Dokonce už objednané věci jsou zmrazené a máme kupy peněz v materiálu, nástrojích, ... Hromada firem // zejména menších // to odskáče. Když vidíš přístup státu k malým firmám a živnostníkům nemůže se nikdo divit, že tady už žádné nové firmy nevzniknou. Kromě nějakého sro na přeprodej "roušek".
Dokud nebudu z médií i oficiálních míst slyšet solidnější informace typu :
Včera bylo otestováno *** lidí.
Z toho bylo *** pozitivních.
Z pozitivně testovaných v minulém týdnu má *** lidí lehké příznaky *** lidí je hospitalizovaných.
Za minulý měsíc zemřelo NA covid nebo jeho následky *** lidí.
Za minulý měsíc zemřelo S covidem nebo jeho následky *** lidí. Z toho *** s jinou vážnou zdravotní klasifikací.
Dost by mě zajímalo jak by dopadlo opakovaně anonymně nechat otestovat třeba 100 lidí.
Zdůrazním, že jsem si vědom, že sytý hladovému nevěří.
Na druhou stranu mám zkušenosti s podřízenými co byli na nemocenské a potkal jsem je na kole desítky kilometrů od bydliště, nebo si okopávali zahrádku.
Ono to hodně vynikne když si porovnáš "vyloučenou dobu" u OSVČ a zaměstnanců. Rád bych viděl co by ti řekl doktor v době "před covidové" kdybys mu na otázku "tak co Vám chybí" odpověděl "mám lehké příznaky chřipky".
Chápu, že absence již několika lidí ve firmě ji značně rozhodí. Znám taky pár firem kde vyhodili člověka // nebo šel do důchodu // a firma se následně potýkala s obrovskými problémy.
Připadá mi ale nesmyslné zavřít firmu kvůli tomu, že pár lidí bylo pozitivně testovaných a ostatní by to od nich mohli chytit. Odpoledne se všichni potkají v Kauflandu.
Když jdeš dnes k lékaři s čímkoliv tak na tebe nemá čas - řeší covid. Čekat čtyři hodiny v čekárně mezi lidmi potenciálně nemocnými // nebo je mohu nakazit já //, pak skoro hodinu dřepět v ordinaci zatímco doktorka telefonuje a telefonuje je prostě blbě, ale je to realita dnešních dnů.
Tahle zanedbaná péče má a BUDE mít na svědomí víc lidí nežli covid.
To samé ekonomika. Ve firmě máme tak 15 % zakázek oproti loňsku. Dokonce už objednané věci jsou zmrazené a máme kupy peněz v materiálu, nástrojích, ... Hromada firem // zejména menších // to odskáče. Když vidíš přístup státu k malým firmám a živnostníkům nemůže se nikdo divit, že tady už žádné nové firmy nevzniknou. Kromě nějakého sro na přeprodej "roušek".
Dokud nebudu z médií i oficiálních míst slyšet solidnější informace typu :
Včera bylo otestováno *** lidí.
Z toho bylo *** pozitivních.
Z pozitivně testovaných v minulém týdnu má *** lidí lehké příznaky *** lidí je hospitalizovaných.
Za minulý měsíc zemřelo NA covid nebo jeho následky *** lidí.
Za minulý měsíc zemřelo S covidem nebo jeho následky *** lidí. Z toho *** s jinou vážnou zdravotní klasifikací.
Dost by mě zajímalo jak by dopadlo opakovaně anonymně nechat otestovat třeba 100 lidí.