corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
Milan199

9. 10. 2020, 7:28

Dneska jsem se bavil se svojí obvoďačkou. Jindy touhle dobou se jí už čekárna plní chřipkama a letos ani ň.
U toho obvoďáka je to asi jedno, ten jede na kapitační platby. Jenom mě napadlo jak se liší platba za pacienta S a bez. Určitě tam bude kupa vícenákladů.
aleshonsa

9. 10. 2020, 7:57

K tomu vyjádření Pekové.
Že jsme si to sem znovu dovezli si myslím taky. Možná si pamatujete, že jsem tu před nějakou dobou psal, že dle mého takového hodně jednoduchého modelu se dovoz ze zahraničí přes léto promítl na současném stavu přírůstku cca 30%. Tj. že 30% současného denního přírůstku je důsledek, že to sem někdo dovezl.
Nedávno jsem si stáhl data kde je kompletní přehled o dovozu ze zahraničí. Konkrétně za celou dobu pandemie je to 3395 případů. Přičemž:
- Lyžaři: období řekněme do 1.5.2020: 681
- Dovolenkáři: období 1.7.2020 - 7.10.2020: 2541
Když jsem si dosadil data do toho svého modelu, tak jsem k týdnu od 28.9.2020 dospěl k podílu 60 - skoro 90 %. Ten rozsah je dán tím, jestli se dovoz započítává do základu pro výpočet R nebo ne - to si budu muset ještě zjistit.
Nicméně jak to tu jednou je, tak se to prostě právě šíří dál už plně mezi lidmi tady. Podmínkou pro to je R>1, což od ½ července bylo nepřetržitě. Výsledek je současný stav.
Takže ponaučení je z toho prostě do budoucna - zavřít hranice ať si nějaká Jourová mele co chce. Příp. požadovat 10ti denní karanténu nebo negativní test.

Že by virus nějak zeslábl, to ale nevidím.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Grad

9. 10. 2020, 8:07

Josef píše: 9. 10. 2020, 6:58 A co že to na Aktuálně bylo, když mi to píše, že stránka neexistuje. Že by to bylo na vlastní žádost staženo z dostupnosti?
Tak to tedy fakt :shock: jak blázen!
C E N Z U R A ve výjimečném stavu...
Nikdy bych si nepomyslel, že budu ještě někdy blahořečit šmíraka gúgla.
https://webcache.googleusercontent.com/ ... clnk&gl=cz
Dvě stovky ventilátorů, na něž se složili Češi, leží měsíce ve skladu. Stát je nechce.jpg
Mimochodem, ten článek zůstal v prohlížeči načten a otevřen v samostatné záložce a světe div se i když nemám zapnut autorefreš a sušenky jsou vypnuté i přes to ale obsah článku zmyzel a objevila sa tam hláška že obsah neexistuje... :wink:
hobbyrobot
Kontaktovat uživatele:

9. 10. 2020, 8:10

Milan199 píše: 9. 10. 2020, 7:28 Jenom mě napadlo jak se liší platba za pacienta S a bez. Určitě tam bude kupa vícenákladů.
Bez komentáře:
Nemocnice dostávají nad rámec běžné úhrady od pojišťoven na pacienty s diagnózou U07.1 (potvrzená přítomnost SARS-CoV-2) platbu:
- 50.064 Kč na den a osobu umístěnou na JIP
- 2.331 Kč na den a osobu s potřebou akutní i následné péče
jrt
hobbyrobot.cz, jederobot.cz
robodoupe.cz, forum.robodoupe.cz
Mart_68
Trol

9. 10. 2020, 8:16

aleshonsa píše: 9. 10. 2020, 7:57 K tomu vyjádření Pekové.
Že jsme si to sem znovu dovezli si myslím taky. Možná si pamatujete, že jsem tu před nějakou dobou psal, že dle mého takového hodně jednoduchého modelu se dovoz ze zahraničí přes léto promítl na současném stavu přírůstku cca 30%. Tj. že 30% současného denního přírůstku je důsledek, že to sem někdo dovezl.
Nedávno jsem si stáhl data kde je kompletní přehled o dovozu ze zahraničí. Konkrétně za celou dobu pandemie je to 3395 případů. Přičemž:
Když jsem si dosadil data do toho svého modelu, tak jsem k týdnu od 28.9.2020 dospěl k podílu 60 - skoro 90 %. Ten rozsah je dán tím, jestli se dovoz započítává do základu pro výpočet R nebo ne - to si budu muset ještě zjistit.
Nicméně jak to tu jednou je, tak se to prostě právě šíří dál už plně mezi lidmi tady. Podmínkou pro to je R>1, což od ½ července bylo nepřetržitě. Výsledek je současný stav.
Takže ponaučení je z toho prostě do budoucna - zavřít hranice ať si nějaká Jourová mele co chce. Příp. požadovat 10ti denní karanténu nebo negativní test.

Všechno to ale do sebe zapadá. Nejagresivnější je virus hned na začátku proto to rychlé uzavření Wuchanu, hned jak zjistili, že virus utekl z laboratoře..to byli fofry. Jenže se stejně dostal Evropy a měl celkem sílu..postupně mutuje a slábne viz. vysvětlení Pekové viz (chybovost replikce). Teď když už ho mají (měli) skoro všichni nemají lockdowny smysl, teď už je to jen marketing,.. za 14 dní se budou plácat jak vláda odborníku zachránila národ. Prodávají "teplou vodu" a přiživují se na tom všichni zúčastnění..ovšem tohle je drahá sranda pro nás normální lopaty, teď se budou pakovat bílé límečky ..vakcínky, testy atd..miliardový byznis.
aleshonsa

9. 10. 2020, 8:20

Grad píše: 9. 10. 2020, 8:07
Josef píše: 9. 10. 2020, 6:58 A co že to na Aktuálně bylo, když mi to píše, že stránka neexistuje. Že by to bylo na vlastní žádost staženo z dostupnosti?
Tak to tedy fakt :shock: jak blázen!
Nikdy bych si nepomyslel, že budu ještě někdy blahořečit šmíraka gúgla.
https://webcache.googleusercontent.com/ ... clnk&gl=cz
Dvě stovky ventilátorů, na něž se složili Češi, leží měsíce ve skladu. Stát je nechce.jpg

Mimochodem, ten článek zůstal v prohlížeči načten a otevřen v samostatné záložce a světe div se i když nemám zapnut autorefreš a sušenky jsou vypnuté i přes to ale obsah článku zmyzel a objevila sa tam hláška že obsah neexistuje... :wink:
Vždyť je to tady https://zpravy.aktualne.cz/domaci/prymu ... f6b220ee8/ i bez webcache.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
hobbyrobot
Kontaktovat uživatele:

9. 10. 2020, 8:23

Grad píše: 9. 10. 2020, 8:07 Tak to tedy fakt :shock: jak blázen!
Klídek, máš jen chybný odkaz:
jrt
hobbyrobot.cz, jederobot.cz
robodoupe.cz, forum.robodoupe.cz
aleshonsa

9. 10. 2020, 8:41

Mart_68 píše: 9. 10. 2020, 8:16
aleshonsa píše: 9. 10. 2020, 7:57 K tomu vyjádření Pekové.

Všechno to ale do sebe zapadá. Nejagresivnější je virus hned na začátku proto to rychlé uzavření Wuchanu, hned jak zjistili, že virus utekl z laboratoře..to byli fofry. Jenže se stejně dostal Evropy a měl celkem sílu..postupně mutuje a slábne viz. vysvětlení Pekové viz (chybovost replikce). Teď když už ho mají (měli) skoro všichni nemají lockdowny smysl, teď už je to jen marketing,.. za 14 dní se budou plácat jak vláda odborníku zachránila národ. Prodávají "teplou vodu" a přiživují se na tom všichni zúčastnění..ovšem tohle je drahá sranda pro nás normální lopaty, teď se budou pakovat bílé límečky ..vakcínky, testy atd..miliardový byznis.
Nezapadá do sebe nic.

Z čeho usuzuješ, že ho mají, nebo měli už všichni?

A znovu opakuju, že dle dat žádné oslabení nevidím.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Grad

9. 10. 2020, 8:42

OK, vypadá to tak, omluva je na místě :oops:
Carl_FM

9. 10. 2020, 9:34

JIP a ARO mají zvlášť lůžka pro Covid a neCovid, na ARO pracují doktoři anesteziologové, ti jsou nyní vytížení a nemohou být u běžných plánovaných operací, ty se pak ruší.
Ten virus rozhodně neměli všichni, když to přeženu, bude to 200 000 lidí v ČR, kteří ho měli, to je pod 2% obyvatel.
Virus je stejný jak na jaře, nezměnil se.
A jestli něco republiku zabíjí, tak jsou to ty lopaťácké kecy, v čele s vrchním lopaťákem Babišem.
MAS FU2A, TOS SM16A
aleshonsa

10. 10. 2020, 3:22

bobik píše: 9. 10. 2020, 5:39 Když mě chytne slepák a nebude kdo by mě ošetřil, tak prostě zemřu. Je to jako u kterékoliv jiné katastrofy.
Ano, v případě katastrof jako je hurikán, tornádu, výbuch sopky, zemětřesení, atd. to tak je. Nicméně s touto situací se dalo něco dělat - klidně to zopakuju, opět viz civilizovaná (myšleno bez komoušské Číny) část Asie.
Téměř krystalickou lidskou blbost, jakou tady teď plno lidí předvádí, bych ani tak nenazýval přírodní katastrofou. Vlastně i hloupá a neschopná vláda je důsledek hloupých voličů - lidově se jim říká koblihy.

No alespoň jsme konečně v něčem první minimálně v Evropě ...
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Mart76

10. 10. 2020, 5:46

Mart_68 píše: 9. 10. 2020, 8:16 Všechno to ale do sebe zapadá. Nejagresivnější je virus hned na začátku proto to rychlé uzavření Wuchanu, hned jak zjistili, že virus utekl z laboratoře..to byli fofry. Jenže se stejně dostal Evropy a měl celkem sílu..postupně mutuje a slábne viz. vysvětlení Pekové viz (chybovost replikce). Teď když už ho mají (měli) skoro všichni nemají lockdowny smysl, teď už je to jen marketing,.. za 14 dní se budou plácat jak vláda odborníku zachránila národ. Prodávají "teplou vodu" a přiživují se na tom všichni zúčastnění..ovšem tohle je drahá sranda pro nás normální lopaty, teď se budou pakovat bílé límečky ..vakcínky, testy atd..miliardový byznis.
Připomínám se, jak jsem slíbil.
Už je celkem 905 mrtvých, tak co Tvoje chřipka?

Jede to nahoru, takový nárůst jsem nečekal. Původně jsem očekával 1500 mrtvých na Vánoce, pak jsem to posunul na Mikuláše a teď si myslím, že to bude ještě před Dušičkami.

Takže "chřipečkáři", tleskám Vám. Zatím si vedete skvěle.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

10. 10. 2020, 7:35

Zbytečně se toho bojíte, záchrana je blíž než si myslíte, údajně při odvozu litinových kanálů na šroťák v Přerově našel tým místních cikánů VAK-CÍNU. Už bude dobře :D :D
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Grad

10. 10. 2020, 7:58

aleshonsa píše: 10. 10. 2020, 3:22
bobik píše: 9. 10. 2020, 5:39 Když mě chytne slepák a nebude kdo by mě ošetřil, tak prostě zemřu. Je to jako u kterékoliv jiné katastrofy.
Ano, v případě katastrof jako je hurikán, tornádu, výbuch sopky, zemětřesení, atd. to tak je. Nicméně s touto situací se dalo něco dělat - klidně to zopakuju, opět viz civilizovaná (myšleno bez komoušské Číny) část Asie.
Téměř krystalickou lidskou blbost, jakou tady teď plno lidí předvádí, bych ani tak nenazýval přírodní katastrofou. Vlastně i hloupá a neschopná vláda je důsledek hloupých voličů - lidově se jim říká koblihy.

No alespoň jsme konečně v něčem první minimálně v Evropě ...
Vždyď koblihám říkal že patříme na špici :? tak když už má cíl splněn, bylo by vhodné v "nejlepším" skončit. Říká se tomu umění odejít... vzhledem k jinému slibu nikdy, nikdy, nikdy... se obávám že pomůže už jen defenestrace :(
A jak nás na té špici vidí zvenčí?
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/ces ... 100600_eku
Ten domácí pohled je přesto popisnější a konkrétnější...
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/sabi ... emi-123499

Abych nebyl jenom takovej -, jedná + informace jež by mohla být světlem na konci tunelu.
Jde to, ale nesmí se spoléhat na "stát" a protěžovanou kitaj... možné řešení pochází ze země těsně vedle, nečekám že by červená mikina nastartovala ty Jednoduchá křídla a pustila nějakou tu miliardu z toho schváleného bianko šeku na 500 miliard :wink:
Řešení vidím v nějaké veřejné sbírce a humanitární pomoci...
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/vy ... 092247_vis
Milan199

10. 10. 2020, 8:00

Mart76 píše: 10. 10. 2020, 5:46 Připomínám se, jak jsem slíbil.
Už je celkem 905 mrtvých, tak co Tvoje chřipka?

Jede to nahoru, takový nárůst jsem nečekal. Původně jsem očekával 1500 mrtvých na Vánoce, pak jsem to posunul na Mikuláše a teď si myslím, že to bude ještě před Dušičkami.
Já očekávám v brzké době 300 až 330 mrtvých denně. Je opravdu jedno jestli S nebo NA covid. Každý život se počítá.

viz příspěvek o pár postů výše od hobbyrobot :

Nemocnice dostávají nad rámec běžné úhrady od pojišťoven na pacienty s diagnózou U07.1 (potvrzená přítomnost SARS-CoV-2) platbu:
- 50.064 Kč na den a osobu umístěnou na JIP
- 2.331 Kč na den a osobu s potřebou akutní i následné péče

Doporučuji k přečtení :
https://pravyprostor.cz/jak-pan-pospisi ... zil-covid/
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“