corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
Mart76

10. 10. 2020, 8:39

Škoda že to hobbyrobot neozdrojoval, nechce se mi to hledat.
Ne že bych mu nevěřil, ale jen mě zajímá jaké jsou dnes platby. Když jsem ležel v nemocnici v roce 2006 po operaci zad (L5/S1), tak byla noc na klasickém lůžku za cca 1050,- Kč. Vlastní operace byla v součtu za cca 50 000,- Kč, 5 týdnů v lázních přišlo na cca 30 000,- Kč.
Když jsem to pak sečetl celé od prvotního vyšetření neurologem až po nástup do práce, tak ta blbá plotýnka vyšla na zdravotním pojištění přes 110 litrů. A to nepočítám nemocenskou za 4 měsíce.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

10. 10. 2020, 9:13

Kdyby si chtel nekdo delat svoje analyzy:

https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/api/v2/covid-19
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
lapa
medaile za lepsi forum

10. 10. 2020, 9:22

Abych to shrnul z meho hlediska.
Cely ten pruser je od blbejch volicu - musime jet na dovolenou, musime se bavit, musime sportovat - nejlepe pasivne na fotbale a zejmena pak v hospode, musime ... a to NAM nikdo nevezme.

Pruser nad tim je vlada s tim bezcharakternim hovadem v cele (strakovka / hrad ruku v ruce) - dam JIM, co CHTEJI - muj volebni gebls mi rika, ze musim, pokud se chci udrzet.

Do toho vsichni blabolilove, co vycitili sanci byt slyset / videt - at jiz bez jakekoliv kvalifikace - Lucinka Bila a jine serebrity, pak ti, co jsou kvalifikovani "bilym plastem", ale o oboru jako takovem vedi uplne hovno ...
Jak by asi prskal Pirk nebo Smucler, kdyby mu anesteziolog rikal, ze blbe reze nebo blbe vrta ...

A pak retori z prosteho lidu, co operuji tzv. zdravym rozumem a nezmernym sebevedomim kecat uplne do vseho.
A jeste si vezmou par cisel a ruzne je ohybaji ve stylu - pokud minuly rok fond vydelalaval, tak je jasne, ze tento rok a zejmena pristi bude .... dosadte si dle libosti ...
A pokud jsou jeste ozdobeni akademickym titulem, pak jeste lepe ...

No a nad tim je jeste Cina, ktera na zacatku delala, co mohla, aby to utajila - trestni represe proti vlastnim lekarum, pak hromadne utajene zkupovani po svete ..., pak masivni prodej nekvalitniho zbozi po svete ...
Ovsem mistni ...filove to taky nevidi ...

Toz tak - vitejte ve zlych casech a hur jeste bude ...
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
pafik

10. 10. 2020, 9:32

lapa píše: 10. 10. 2020, 9:22 Abych to shrnul z meho hlediska.
Cely ten pruser je od blbejch volicu - musime jet na dovolenou, musime se bavit, musime ....
Nevím, proč uvádíš voliče. To s volbama nemá nic společnýho; to jsou prostě jen blbí lidi ...
Jinak máš celkem recht.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

10. 10. 2020, 9:33

Dost dobre je mozne ze ti sami. Alespon ja mam ten pocit.
Mart76

10. 10. 2020, 10:27

Škoda že neexistuje nějaký průzkum závislosti infikovaných vs jejich IQ.
Možná by to byla zajímavá studie.
filla
Kontaktovat uživatele:

10. 10. 2020, 10:48

Mart76 píše: 10. 10. 2020, 10:27 Škoda že neexistuje nějaký průzkum závislosti infikovaných vs jejich IQ.
to by mohlo byt opracdu zajimave, ja treba znam jedno clena menzy co nema ani maturitu, jakou korelaci si od toho slibujes?
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Josef
Sponzor fora

10. 10. 2020, 10:57

To mne by spíše zajímalo aj kjů voličů současné věrchušky (strakovka, Hrad). Několik málo znám osobně a je to opravdu bída. Přesně to, co o nich říká Menší zlo.
Mart76

10. 10. 2020, 11:06

filla píše: 10. 10. 2020, 10:48
Mart76 píše: 10. 10. 2020, 10:27 Škoda že neexistuje nějaký průzkum závislosti infikovaných vs jejich IQ.
to by mohlo byt opracdu zajimave, ja treba znam jedno clena menzy co nema ani maturitu, jakou korelaci si od toho slibujes?
IQ přece nesouvisí s dosaženým vzděláním, to ví i malé dítě :wink: .
Jen, že jsem narazil na pořadí zemí podle toho, jak zvládají Covid a k tomu bylo přiřazeno průměrné IQ jejich obyvatel. A víceméně tam závislost byla.
A taky mě k tomu přivedla včerejší scénka na benzínce, kdy se tam rozkřikoval na obsluhu asi padesátiletý řidič bílé dodávky bez roušky, že žádnou roušku nosit nikdy nebude, že je to blbost. Obě děvčata byla za plexi, ale i tak se tlačily na pultíky za sebou.
pafik

10. 10. 2020, 11:37

Mart76 píše: 10. 10. 2020, 11:06
IQ přece nesouvisí s dosaženým vzděláním, to ví i malé dítě :wink: ....

....A taky mě k tomu přivedla včerejší scénka na benzínce, kdy se tam rozkřikoval na obsluhu asi padesátiletý řidič bílé dodávky bez roušky, že žádnou roušku nosit nikdy nebude, že je to blbost. Obě děvčata byla za plexi, ale i tak se tlačily na pultíky za sebou.
Měl ses ho zeptat, koho volil. Josefa by to určitě zajímalo.
Mě například je to fuk; blbec jako blbec.
Josef
Sponzor fora

10. 10. 2020, 12:04

pafik píše: 10. 10. 2020, 11:37
Mart76 píše: 10. 10. 2020, 11:06
IQ přece nesouvisí s dosaženým vzděláním, to ví i malé dítě :wink: ....

....A taky mě k tomu přivedla včerejší scénka na benzínce, kdy se tam rozkřikoval na obsluhu asi padesátiletý řidič bílé dodávky bez roušky, že žádnou roušku nosit nikdy nebude, že je to blbost. Obě děvčata byla za plexi, ale i tak se tlačily na pultíky za sebou.
Měl ses ho zeptat, koho volil. Josefa by to určitě zajímalo.
Mě například je to fuk; blbec jako blbec.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/blbe ... 2010100927
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

10. 10. 2020, 12:44

Ludwig na facebooku

V pátek 13. března jsem opustil New York, předčasně a ze dne na den. Následující dny byly již zrušené lety, takže jsem odjel doslova na poslední chvíli a těsně před tvrdým lockdownem...

Jenom ve městě New York (NYC), které má 8 milionů obyvatel, zemřelo za následující 2 měsíce o 20.000 lidí více, než je průměr za minulé roky (viz obrázek). v Central parku vznikla polní nemocnice, námořnictvo zřídilo další plovoucí nemocnici na lodi na Hudson River a na Hart Island byl zřízen masový hrob...

Většině mých amerických přátel v té době zemřel někdo z příbuzných či známých, jedné kamarádce dokonce oba rodiče. V NYC zemřelo za ty 3 měsíce 0.25% obyvatel. Primární příčinou byl Covid, žádné "na/s", prostě Covid. Americké zdravotnictví má sice svoje mouchy, ale zároveň jsou v New Yorku přední světové lékařské zařízení, přední světové univerzity jako Columbia University, přední fakultní nemocnice. A přesto to tahle těžce nezvládli...

Česko mělo půl roku na přípravu. Aktuálně má ČR v počtu nové pozitivních horší čísla, než měl kdy New York...

Lidé si nechali dezinforačními weby a vědeckými psedo-autoritami namluvit, že covid není riziko. Mnozí se utopili v bahně fake news, dezinformací a konspiračních teoriích. A do toho neschopná vláda, chytrá karanténa nikde a hlavní úspěch bylo po 4 měsících poslat seniorům 5 roušek...

Celá ta situace mně opravdu trhá srdce. V New Yorku takový vztah po 2 letech nemám, k Česku ano. Půl roku jsem se snažil komunikovat, co nás čeká. Snažil jsem se vysvětlovat, vysvětlovat, vysvětlovat. Napsal jsem tisíce komentářů do diskuzí, ale bohužel to nestačilo. Jsme uprostřed informační války a protivník je násobně silnější. Aktuálně mě došly nápady, co dále...

Podle dnešních čísel je to již jasné, Česko čeká minimálně částečně podobný scénář jako měl New York: tvrdý lockdown, přetížení některých nemocnic a nedostatek personálu, vyšší tisíce až nižší deseti tisíce mrtvých. Data mluví neúprosně...

Co reálně můžeme ještě teď my všichni dělat? Prosím o pomoc, teď musíme dělat všichni maximum a zachránit to málo, co se dá. Prosím o spolupráci všechny lidi, kterým ještě mozek neotrávili dezinformace. Děkuji za konstruktivní rady.
hobbyrobot
Kontaktovat uživatele:

10. 10. 2020, 1:49

Mart76 píše: 10. 10. 2020, 8:39 Škoda že to hobbyrobot neozdrojoval, nechce se mi to hledat.
Ozdrojovat nejde, protože jsem to našel jako zmínku někde na webu, přišlo mi to jako naprostá blbost a - zcela náhodou - jsem pár dní poté potkal primáře jednoho oddělení IKEMu, který je můj kamarád z dětsví. Zašli jsme k Labuti na pivo, já mu tyhle částky uváděl jako příklad blbin, které kolují po webu, on jen pokýval hlavou a druhý den jsem měl v mailu fotku dokumentu, na kterém jsou tyhle částky i s razítkem. A pod tím připsáno ať jsem rád, že netuším ani malou část toho, co se ve zdravotnictví opravdu děje...
jrt
hobbyrobot.cz, jederobot.cz
robodoupe.cz, forum.robodoupe.cz
Mart76

10. 10. 2020, 2:25

hobbyrobot píše: 10. 10. 2020, 1:49
Mart76 píše: 10. 10. 2020, 8:39 Škoda že to hobbyrobot neozdrojoval, nechce se mi to hledat.
Ozdrojovat nejde, protože jsem to našel jako zmínku někde na webu, přišlo mi to jako naprostá blbost a - zcela náhodou - jsem pár dní poté potkal primáře jednoho oddělení IKEMu, který je můj kamarád z dětsví. Zašli jsme k Labuti na pivo, já mu tyhle částky uváděl jako příklad blbin, které kolují po webu, on jen pokýval hlavou a druhý den jsem měl v mailu fotku dokumentu, na kterém jsou tyhle částky i s razítkem. A pod tím připsáno ať jsem rád, že netuším ani malou část toho, co se ve zdravotnictví opravdu děje...
Když se vezme počet sester a doktorů na JIP v režimu 24/7, přístrojové vybavení, léčivo, co se sype do pacientů atd., tak mě ty ceny přišly celkem reálné.
Jestli mě Covid někdy sejme a já skončím na JIP a přežiju, tak mrknu do výpisu z pojišťovny.
hobbyrobot
Kontaktovat uživatele:

10. 10. 2020, 2:34

robokop píše: 10. 10. 2020, 12:44 V Central parku vznikla polní nemocnice, námořnictvo zřídilo další plovoucí nemocnici na lodi na Hudson River a na Hart Island byl zřízen masový hrob...
Já tě vždycky považoval za rozumného člověka a pevně doufám, že sem tyhle historky kopíruješ jen pro pobavení.
- nemocnice (pobočka kliniky Mount Sinai) v Central Parku byla po týdnu uzavřena, protože nezisková organizace Samaritan's Purse, která ji provozovala, vyžadovala, aby všichni zaměstnanci podepsali petici proti sňatkům osob stejného pohlaví (sic!). Přijala celkem 315 pacientů.
- plovoucí nemocnice v N.Y a L.A. se potichu stáhly do domovských přístavů, neboť námořnictvo odmítlo na palubu vpustit osoby nakažené koronavirem.
- hromadné hroby na ostrově Hart se kopou každý týden, protože jsou tam už více než 100 let pohřbíváni zemřelí bezdomovci, osoby bez příbuzných a bez identity a zemřelí vězni. Na ostrově je už pohřbeno více než 1.000.000 těl. Navíc srdceryvné záběry desítek hrubě stlučených rakví a vedle stojícího buldozeru byly identifikovány do roku 2012.
V N.Y. skutečně zemřelo mnoho lidí navíc, ovšem u téměř nikoho nebyl příčinou smrti koronavirus, ale - u malé části z nich - strach ze smrti a dokonce sebevraždy z vyděšení a u té velké bylo příčinou smrti buď náhlé vysazení přísunu drog nebo zemřeli po droze špatné kvality.
Dokonce i noviny NY Times nedávno otiskly článek organizace CDC, v němž se konstatuje, že nejvýše 6% všech navíc zemřelých bylo nakaženo koronavirem a opatrně se konstatuje, že přímo na COVID-19 nezemřel nikdo. A také, že převážné většině těch mrtvých bylo 80+ let.
jrt
hobbyrobot.cz, jederobot.cz
robodoupe.cz, forum.robodoupe.cz
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“