Podlaha jen klasický beton.
Napadají mě následující varianty:
1) stroj postavit na gumovou podložku, cca 2cm tlustý gumový koberec z dětského hřiště, guma poměrně měkká.
2) stroj postavit na kus gumového pásu z dopravníku, tvrdá guma cca 1cm
3) stroj ve čtyřech místech podložit pevnými podložkami z tvrdého dřeva cca 2cm tlustými
4) poohlédnout se po nějakých profi stavitelných a odtlumenych podložkách pod obráběcí stroje (doporučí někdo něco?), něco jako silentbloky, ale obávám se aby nebyly dražší než ta frézka

5) stroj připevnit natvrdo k betonové podlaze, na chemickou kotvu závitové trubky cca 10cm dlouhé (víc ta podlaha stejně nemá) a vypodložený stroj šrouby přitáhl.
6) postavit stroj na 1cm měkčený polystyren, s tím že si to sedne jak je potřeba, tak to měl předchozí majitel
7) svařit z pořádného profilu rámeček a ten vybavit v rozích stavitelnými šrouby/nožkami v podstatě šrouby ukončené kuželovou špičkou umožňující výškové nastavení. Na to pak umistit stroj (mezi stroj a rámeček navíc třeba umistit tlumící podložku z té tvrdé/měkké gumy). Tedy stroj by se podlahy dotýkal pouze ve čtyřech bodech. Zde by byla výhoda že bych šrouby mohl stroj zvednout nad podlahu a vsunout tam válečky, spustit stroj na ně a přesunout na jiné místo...
Je mi jasné že add5 je nejtušší řešení ale bydlím v řadovce a chtěl bych brát ohled na sousedy, takže bych rád poresil nějaký rozumný kompromis. Také podlaha není zcela ve vodovaze (v daném místě letí o 5mm na 60cm podstavy stroje) a bude potřeba podkládat. Zároveň netuším zda stroj časem nebude potřeba přesunout na jiné místo takže nechci aktuální místo pod strojem srovnávat do vodováhy vytvořením piedestalu z betonu (původně jsem chtěl vylít 10cm tlustou desku na podlahu a tím dosáhnout vodorovného horního povrchu).
Tedy který způsob se vám zdá jako rozumný kompromis?
Díky všem za váš čas.