corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
bobik

11. 10. 2020, 7:52

„Těsně před tím, než tento pacient zemřel, podíval se na sestru a řekl: ‚Myslím, že jsem udělal chybu. Myslel jsem si, že je to hoax, ale není,‘“ odhaluje Applebyová poslední slova nakaženého, jehož identitu lékařka ani média nezveřejnila.
To je zajímavý, že těsně před smrtí mohl vůbec něco říci, když vlastně člověk umírá na selhání plic. Tak mohl být zapojený na mimotělní oběh a mimo plíce mu mohl selhat jiný orgán. Tak nejspíš možný to je. Holt měl smůlu, že to byl jeden z 500 mladých zemřelých z těch 200 000.
t256

11. 10. 2020, 7:57

Na druhou stranu, cim vic podobnych blbcu zemre, tim rychleji se podari epidemii zastavit.
Mart_68
Trol

11. 10. 2020, 8:10

bobik píše: 11. 10. 2020, 7:52
„Těsně před tím, než tento pacient zemřel, podíval se na sestru a řekl: ‚Myslím, že jsem udělal chybu. Myslel jsem si, že je to hoax, ale není,‘“ odhaluje Applebyová poslední slova nakaženého, jehož identitu lékařka ani média nezveřejnila.
To je zajímavý, že těsně před smrtí mohl vůbec něco říci, když vlastně člověk umírá na selhání plic. Tak mohl být zapojený na mimotělní oběh a mimo plíce mu mohl selhat jiný orgán. Tak nejspíš možný to je. Holt měl smůlu, že to byl jeden z 500 mladých zemřelých z těch 200 000.
:lol: :lol: :lol: to tak bývá, že těsně před selháním plic dostaneš ještě timeout abys řekl poslední slovo..ale jinak tady nikdo netrvdil že jde nákaze naproti nedej bože na párty..to je vaše konstrukce

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/4635 ... .seznam.cz
..jinak všímejte že o cigaretách, zákazu kouření pořád nic..ten alkohol se docela divím, páč to jsou taky prachy do kasy
Naposledy upravil(a) Mart_68 dne 11. 10. 2020, 8:15, celkem upraveno 1 x.
Mex

11. 10. 2020, 8:13

Pokecal jsem si s jednou kamarádkou. Dělá v jedné okresní nemocnici. Je na dost vysokém postu, takže o svém špitále má přehled. A má i přístup do různých státních databází. Tak jsem ji trochu vyzpovídal.

U nich ve špitále mají 6 Covidových lidí na JIPce.

Pak zavřeli jedno oddělení a udělali z něho provizorní infekční, kde jsou taky lidi s Covidem. Ale u nich je ten Covid jenom jenom komplikace. Oni tam jsou třeba kvůli havárce v autě (takže potřebují kvůli tomu péči), ale protože mají současně Covid, tak musí být odděleni.
Takových tam mají 11.

Statisticky v jednotlivých krajích je na JIPech cca 20-40% volných kapacit (nejlíp jsou na tom myslím na Vysočině, takže jezděte tam ;-) ).
Přičemž z toho obsazení JIPek je to průměrně tak, že zhruba 1/3 je tam kvůli vážnému Covidu, zbylé 2/3 kvůli nějakým běžným věcem.
Takže takto statisticky, pokud by se nezměnila situace (třeba nebude zemětřesení, nespadne letadlo atd.), tak to vychází zhruba tak, že by se těch Covidových dalo zvládat zhruba 2x tolik.

Pak je ještě velké množství lůžek, která nejsou tak dobře vybavena jako ta JIPová, ale mají k sobě přivedený aspoň kyslík a dají se osadit nějakou aspoň jednodušší technikou. Ta by se asi využívala jako nouzovka po vyčerpání JIPek. A takových lůžek je několikanásobek toho, co je na JIPech.
t256

11. 10. 2020, 8:18

Mart_68 píše: 11. 10. 2020, 8:10 :lol: :lol: :lol: to tak bývá, že těsně před selháním plic dostaneš ještě timeout abys řekl poslední slovo..ale jinak tady nikdo netrvdil že jde nákaze naproti nedej bože na párty..to je vaše konstrukce
Ty proste neuveris, dokud nebudes chcipat jako dotycny. Inteligence z toho primo cisi. :-)
Vzdyt je uplne jedno co ten blb rekl nebo nerekl, vysledek hovori za vse.
Grad

11. 10. 2020, 8:19

Klídek, dočkáte se, ti břídilove nahoře ten Italský scénař z jara v CZ variantě už nastartovali...
již brzy - coming soon
https://ourworldindata.org/coronavirus- ... erSort=asc
Mart_68
Trol

11. 10. 2020, 8:19

Mex: to říkal dnes v TV i ten ředitel Bulovky, že kdyby měli ti vyléčení kam jít tak je 40% kapacity uvolněno
t256

11. 10. 2020, 8:25

Mex píše: 11. 10. 2020, 8:13 Pokecal jsem si s jednou kamarádkou. Dělá v jedné okresní nemocnici. Je na dost vysokém postu, takže o svém špitále má přehled. A má i přístup do různých státních databází. Tak jsem ji trochu vyzpovídal.

Pak zavřeli jedno oddělení a udělali z něho provizorní infekční, kde jsou taky lidi s Covidem. Ale u nich je ten Covid jenom jenom komplikace. Oni tam jsou třeba kvůli havárce v autě (takže potřebují kvůli tomu péči), ale protože mají současně Covid, tak musí být odděleni.
Takových tam mají 11.

Statisticky v jednotlivých krajích je na JIPech cca 20-40% volných kapacit (nejlíp jsou na tom myslím na Vysočině, takže jezděte tam ;-) ).
Přičemž z toho obsazení JIPek je to průměrně tak, že zhruba 1/3 je tam kvůli vážnému Covidu, zbylé 2/3 kvůli nějakým běžným věcem.
Takže takto statisticky, pokud by se nezměnila situace (třeba nebude zemětřesení, nespadne letadlo atd.), tak to vychází zhruba tak, že by se těch Covidových dalo zvládat zhruba 2x tolik.

Pak je ještě velké množství lůžek, která nejsou tak dobře vybavena jako ta JIPová, ale mají k sobě přivedený aspoň kyslík a dají se osadit nějakou aspoň jednodušší technikou. Ta by se asi využívala jako nouzovka po vyčerpání JIPek. A takových lůžek je několikanásobek toho, co je na JIPech.
A tim jsi chtel rict jako co? Ze az budou luzka plne obsazena a nemocni budou umirat protoze nedostanou potrebnou peci, tak teprve potom bude problem?
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

11. 10. 2020, 8:34

no jestli je cca pulka kapacity volna a my se pohybujem na exponenciale viz cisla, kolik dnu mame cas az budou plna? Problem exponencialy je ze je exponencialni
clovek je zvykly uvazovat spis linearne
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
filla
Kontaktovat uživatele:

11. 10. 2020, 8:34

no, ono obecne zdravotnictvi nejvic zatezuji ti vyzrani jak prasata a tim zpusobenych sekundarnich nemoci, ti by meli byt taky odsunuti za ostatni, co se snazi byt zdravi
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
t256

11. 10. 2020, 8:36

Mart_68 píše: 11. 10. 2020, 8:19 Mex: to říkal dnes v TV i ten ředitel Bulovky, že kdyby měli ti vyléčení kam jít tak je 40% kapacity uvolněno
Myslis ze ty pacienty maji na luzkach kde maji kyslikove ventilatory?
Mozna uvolni 40% luzek kdyz dotycne soupnou nekam do stanu nebo telocvicny, ale rozhodne se nezvysi kapacita na pristrojich ktere jsou schopny zachranit zivot o coz jde predevsim.
Mex

11. 10. 2020, 8:43

t256 píše: 11. 10. 2020, 8:25 A tim jsi chtel rict jako co? Ze az budou luzka plne obsazena a nemocni budou umirat protoze nedostanou potrebnou peci, tak teprve potom bude problem?
Poslyš, dej si studený hadr na hlavu.
Ty už bereš každý názor jako útok na sebe a tím i na celé lidstvo.

Napsal jsem tady věcné informace z reálné praxe.

Lidi se tady v debatě možná až tak nedělí na pro-rouškaře a proti-rouškaře.
Ale spíš na panikáře a nepanikáře.
No a protože se tady sešlo 5 aktivních panikářů, kteří jste rychlostartující, tak někteří mají trochu škodolibou potřebu vás popíchnout (pro upřesnění - já mezi ty popichovače nepatřím).
Mart_68
Trol

11. 10. 2020, 9:26

Mex píše: 11. 10. 2020, 8:43
t256 píše: 11. 10. 2020, 8:25 A tim jsi chtel rict jako co? Ze az budou luzka plne obsazena a nemocni budou umirat protoze nedostanou potrebnou peci, tak teprve potom bude problem?
Poslyš, dej si studený hadr na hlavu.
Ty už bereš každý názor jako útok na sebe a tím i na celé lidstvo.

Napsal jsem tady věcné informace z reálné praxe.

Lidi se tady v debatě možná až tak nedělí na pro-rouškaře a proti-rouškaře.
Ale spíš na panikáře a nepanikáře.
No a protože se tady sešlo 5 aktivních panikářů, kteří jste rychlostartující, tak někteří mají trochu škodolibou potřebu vás popíchnout (pro upřesnění - já mezi ty popichovače nepatřím).
já jo...protože nejhorší smrt je z vyděšení. Panikáři jsou pro zdravotníky zlo a komplikují jim práci, zvlášť v této době kdy se opravdu těch "pacošů" ve vážném stavu vyskytuje více než jindy. Roušku nosím, protože musím, na párty nechodím..
PS: byl jsem na konci léta jeden jeden z těch, který si udělal svoje vlastní opatření, tak jako to dělám každý rok před nástupem chřipkového období, rvu do sebe ovoce, zeleninu, užívám wobenzym (alespoň mě to pomáhá někdo říká marketing), piju bylinkové čaje po litrech denně, snažím se nestresovat..ale to je těžké..
zústavejte v pokoji a zdraví
ok1in

11. 10. 2020, 9:35

Komunikace, telemetrie, automatizace, pohony...
aleshonsa

11. 10. 2020, 9:46

Mex píše: 11. 10. 2020, 8:13 Pokecal jsem si s jednou kamarádkou. Dělá v jedné okresní nemocnici. Je na dost vysokém postu, takže o svém špitále má přehled. A má i přístup do různých státních databází. Tak jsem ji trochu vyzpovídal.

Takových tam mají 11.

Jestli myslíš 2x tolik i na JIP, tak to by bylo plné už pomalu na konci října. Teď jich je v kritickém stavu 438. Tempo růstu je už více jak 20/den a za 14 dnů se čeká 40/den. Už v podstatě na konci října by bylo 950 - 1 000 pacientů v kritickém stavu.
Nejsem si 100% jist, ale o naplněním kapacity na konci října se tuším i oficiálně mluvilo. Samozřejmě za předpokladu, že se růst nějak výrazně nepřibrzdí, nebo nezastaví, o což jsou snahy.

Jinak to co jsi napsal beru samozřejmě jako věcnou informaci.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“