UPG - generátor postprocesoru, má někdo zkušenosti?

Odpovědět
T.Andrlik
Příspěvky: 314
Registrován: 24. 10. 2014, 3:50

11. 10. 2020, 3:20

Ahoj, je tu někdo kdo by uměl s UPG? Potřeboval bych trochu poupravit postprocessor do CAMworku ale nemohu tomu přijít na zub.

Děkuji
Uživatelský avatar
Thomeeque
Příspěvky: 6340
Registrován: 30. 1. 2012, 10:20
Bydliště: Mimo ČR

12. 10. 2020, 3:35

Možná, uka :)
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
T.Andrlik
Příspěvky: 314
Registrován: 24. 10. 2014, 3:50

13. 10. 2020, 8:07

Jen co se dostanu k PC, nahraju nekam soubory a popisu co bych potreboval upravit. Pokud mas nainstalovane UPG, mohl bys zkusit prosim vytvorit novej postprocessor na Heidenhain 415 kterej tam je v nabidce? Me to pri nasledovnem generovani postprocesoru vyhodi nejakou chybu (B_AXIS)....

Jako malou odmenu mohu nabidnout v pripade zajmu balik vsech moznejch posprocessoru pro CAMworks (asi pouzitelne i pro Solidworks??)
Cca. 3500 postprocesoru.
Uživatelský avatar
Thomeeque
Příspěvky: 6340
Registrován: 30. 1. 2012, 10:20
Bydliště: Mimo ČR

13. 10. 2020, 8:35

Nemám s UPG žádnou praktickou zkušenost (ani jsem nevěděl, že je to program*, myslel jsem, že je to formát /přípona souboru/, ve které je postprocesor napsaný), ale můžu mrknout na kód a třeba mě něco trkne. Psal jsem "možná" 😇

*Navíc jen pod Windows, takže to jen tak nepustím.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Uživatelský avatar
Thomeeque
Příspěvky: 6340
Registrován: 30. 1. 2012, 10:20
Bydliště: Mimo ČR

16. 10. 2020, 8:53

Povedlo se mi to nainstalovat na pritelcin starsi notebook (Win 8.1 Pro). Vytvorit novy postprocessor na Heidenhain 415 i ulozit SRC slo. Zadnou chybu to nevyhazovalo, pokud jsem neco v nastavenich zmenil, projevilo se to i v souboru. Nefunguje Compile Source..., - spadne to s chybou "Could not openC:\TEMP\t2.SRC" (soubor na dane ceste je) a pak tam zustane viset prazdny modalni dialog Compile Source s tocicim se kurzorem. Je to napsane v necem dost starem. Zkusil jsem programu nastavit compatibility mode na Win XP SP3, zadna zmena.

T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
T.Andrlik
Příspěvky: 314
Registrován: 24. 10. 2014, 3:50

19. 10. 2020, 3:35

Ahoj, moc děkuji za snahu, to mě na w10 vse funguje, ale na konci Compile mi to napise chybu a generovanej post to ulozi prazdnej.
Potřebuji napriklad upravit aby mi to v souradnicich (napr. x 12.365) nepsalo tecky, ale carky (x 12,365). Tecky masine nechutnaj :-/
Pak taky na konci programu to dava M25 coz moje masina nezna. Ale to uz je drobnost ktera se da snadno prepsat.
Mex
Příspěvky: 7462
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

19. 10. 2020, 3:51

T.Andrlik píše:
19. 10. 2020, 3:35
Potřebuji napriklad upravit aby mi to v souradnicich (napr. x 12.365) nepsalo tecky, ale carky (x 12,365). Tecky masine nechutnaj :-/
To opravdu nějaký stroj požaduje jako desetinný oddělovač čárku? :shock:
Tak to je teda mazec. Tomu se mi až nechce věřit.
Odpovědět

Zpět na „postprocesory“