corona virus - obecna diskuze
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
S tim plne souhlasim. Dokazu si predstavit ze se cele leto mohlo vse pripravovat a klidne by nemuselo nic prijit bylo by to obhajitelne a nemuseli jsme byt v takove kasi.
Ano i ja chodim do prace cca 12h, 16h/den za chvili jedu makat. Krom firemnich povinnosti bastlim na plicnim ventilatoru, robotu na plneni odberovych zkumavek CPAP pristrojich, pomuckach a dalsich vecec. Zadarmo. Dotuji to z te vydelecne casti dne. Mozna na konci toho usili bude zit o par lidi vic, rozhodne lepsi jak tvrdit nepravdy a vystavovat lidi vetsimu riziku.
Ano i ja chodim do prace cca 12h, 16h/den za chvili jedu makat. Krom firemnich povinnosti bastlim na plicnim ventilatoru, robotu na plneni odberovych zkumavek CPAP pristrojich, pomuckach a dalsich vecec. Zadarmo. Dotuji to z te vydelecne casti dne. Mozna na konci toho usili bude zit o par lidi vic, rozhodne lepsi jak tvrdit nepravdy a vystavovat lidi vetsimu riziku.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Obecné a mestske úrady/samospráva vo výnimočnom stave spolu so silovými rezortami sa podieľajú na zvládaní situácie. No len predchádzajúce bačovanie smerákov zanechalo prázdne šuplíky, kde mali byť plány na zvládanie takýchto krízových situácií. To je hlavný problém. Viď. príklad zastaralá Bezpečnostná stratégia (len
) z roku 2005 

som negativny...podla testu ktory je boh vie naco...cize podla atlana sa uz fakt mozem pohybovat ako chcem a kde chcem a moje pripadne nakazenie uz na nikoho neskoci ???majo477 píše: ↑31. 10. 2020, 9:48Nie som proti testovaniu,,ale proti forme akou sa robí!nakup testov cez trnavskú firmu ktorá na nej zohla 14mega,,o dobrovolnosti nemôže byt ani reč,,totálne nezvládnutá organizácia testovania,katastrofálna komunikácia,,atd atd.,,,plnia nemocnice??!!a čo kurva robili tri mesiace ked vedeli že druhá vlna príde??nič,,fotenie si chleba s retkvičkou nepovažujem za prípravu na druhú vlnu,,
Skor je to o tom ako sa spravat neustale /a neodjebat sa z toho/ ako sa teraz od radosti posrat z niecoho co ma skoro min.vypovednu hodnotu...
Bez priznaku a negativ testom /od Matelka arogantneho trnavskeho kokota/ alebo bez neho je to vzdy to iste. Pre mna sa nic nezmeni...cesta do prace , z prace a doma. Snad to sialenstvo pominie.
TV a ine media nesledujem...citim sa zdravsie.
PS: K testom. Na odbernom mieste kde som bol u nas v okresnej dedine mal uz vojacik paniku lebo po 2h mal vycerpanu polovicu pridelu... Celkovo priniesol 220testov !!! To je tak pre jednu ulicu v obvode . Slusne vymyslena akcia.... Poobede budu mat volno.
To je pekné a držím palce nech sa to darí.
Ja som tým nechcel povedať že pracujem len ja, chcel som len povedať že sa neflakam po krčmách restikach a tak, zrovna teraz mi vravel brat že sa bavili v partii pri testovaní na môj účet že domased Tomáš je pozitívny. Verím že oco bude negatívny aj priateľka. Zatiaľ ti čo to máme tak je to takže priateľky sú ok len my sme pozitívny. V práci zatiaľ 50/50.
Nikto si to nevyberie.
Ja som tým nechcel povedať že pracujem len ja, chcel som len povedať že sa neflakam po krčmách restikach a tak, zrovna teraz mi vravel brat že sa bavili v partii pri testovaní na môj účet že domased Tomáš je pozitívny. Verím že oco bude negatívny aj priateľka. Zatiaľ ti čo to máme tak je to takže priateľky sú ok len my sme pozitívny. V práci zatiaľ 50/50.
Nikto si to nevyberie.
Cash Rules Everything Around Me
C.R.E.A.M
C.R.E.A.M
Ale nó,,lebo fico už nie také účinné ako pred volbami,,HellGrip píše: ↑31. 10. 2020, 10:03 Obecné a mestske úrady/samospráva vo výnimočnom stave spolu so silovými rezortami sa podieľajú na zvládaní situácie. No len predchádzajúce bačovanie smerákov zanechalo prázdne šuplíky, kde mali byť plány na zvládanie takýchto krízových situácií. To je hlavný problém. Viď. príklad zastaralá Bezpečnostná stratégia (len) z roku 2005
![]()
-
- Kontaktovat uživatele:
To bude asi nejaký novopečený právnik bez znalosti zákonníka práce

Takže ja som zamestnávateľ a zatelefonuje mi zamestnanec v pondelok ráno, že on nebol na testoch a ostáva doma v "karanténe". U doktorky nebol, nemá PN, nemá OČR, v podstate nemá žiadny papier od nikoho. Takže ja ako zamestnávateľ mu môžem dať:
1. Neplatené voľno s tým že odvody do systému si zaplatí sám
2. Môžem mu dať dovolenku
3. Môžem mu dať 3x absenciu (pondelok, utorok, streda) a v stredu okamžitú výpoveď
Na SK bol 30.9.2020 vyhlásený núdzový stav, takže isté zákony a občianske slobody môžu byť potlačené. Na ochranu zdravia občanov vydáva hlavný hygienik záväzné vyhlásenia pre občanov republiky. Medzi iným bolo vydané aj nariadenie, že zamestnávatelia a obchodníci môžu kontrolovať potvrdenie o negatívnom teste.
Tento postup je dosť drsný, ale Slováci si môžu za to sami! Cez leto museli robiť v Poľsku svadby, museli chodiť na dovolenky, museli robiť rodinné oslavy, protesty a chodiť kade tade bez rúšok lebo to je porušovanie osobnej slobody. Sme presne tam, kde sme chceli byť.
BalazKovo.sk
jenže v létě, by museli na dodavatele vypisovat výběrová řízení a mohl by jim do toho kafrat kde kdo, zatímco ted, si stím nemusí lámat hlavu a sajou státní cecek jako nikdy, kdo se diva, vidí, i pres stromy lesrobokop píše: ↑31. 10. 2020, 9:55 S tim plne souhlasim. Dokazu si predstavit ze se cele leto mohlo vse pripravovat a klidne by nemuselo nic prijit bylo by to obhajitelne a nemuseli jsme byt v takove kasi.
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Asi tak ako píšeš.jergus.balaz píše: ↑31. 10. 2020, 10:11To bude asi nejaký novopečený právnik bez znalosti zákonníka práce![]()
Takže ja som zamestnávateľ a zatelefonuje mi zamestnanec v pondelok ráno, že on nebol na testoch a ostáva doma v "karanténe". U doktorky nebol, nemá PN, nemá OČR, v podstate nemá žiadny papier od nikoho. Takže ja ako zamestnávateľ mu môžem dať:
3. Môžem mu dať 3x absenciu (pondelok, utorok, streda) a v stredu okamžitú výpoveď
Na SK bol 30.9.2020 vyhlásený núdzový stav, takže isté zákony a občianske slobody môžu byť potlačené. Na ochranu zdravia občanov vydáva hlavný hygienik záväzné vyhlásenia pre občanov republiky. Medzi iným bolo vydané aj nariadenie, že zamestnávatelia a obchodníci môžu kontrolovať potvrdenie o negatívnom teste.
Tento postup je dosť drsný, ale Slováci si môžu za to sami! Cez leto museli robiť v Poľsku svadby, museli chodiť na dovolenky, museli robiť rodinné oslavy, protesty a chodiť kade tade bez rúšok lebo to je porušovanie osobnej slobody. Sme presne tam, kde sme chceli byť.
u nich z Plzne a u nás Sládkovičovo

1. vec čo učia je, že nemáš sľúbiť kientovi, že je to vyhratá vec.
@majo: mne je jedno ako to je či nie je účinné. Čo by nás však malo zaujímať je, že veci sú dlhodobo zanedbané a štát stojí na hlinených nohách.
Tak zde alespoň víme čím to že je stát tak zanedbán ...
Aby né, když ho zde řídí kádrová rezerva - synek komunistického papaláše jako komouši kde jakou firmu...
A po kapitalisticku ždíma zisky jak to jen jde...
Tady je jeden příklad za všechny, ale o žádný konflikt zájmů nejde, firma (Deza) jako firma (CZ) oboje jsou přeci jeho...
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kata ... iny-126910
Pro ty co to nechtějí číst, Deza je dle veřejných zdrojů jedinou firmou u Bečvy, která nakládá s takovým množstvím kyanidů jež otrávily 40 km řeky.
Aby né, když ho zde řídí kádrová rezerva - synek komunistického papaláše jako komouši kde jakou firmu...
Tady je jeden příklad za všechny, ale o žádný konflikt zájmů nejde, firma (Deza) jako firma (CZ) oboje jsou přeci jeho...

Pro ty co to nechtějí číst, Deza je dle veřejných zdrojů jedinou firmou u Bečvy, která nakládá s takovým množstvím kyanidů jež otrávily 40 km řeky.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ano v tom mas jiste pravdu
filla píše: ↑31. 10. 2020, 10:17jenže v létě, by museli na dodavatele vypisovat výběrová řízení a mohl by jim do toho kafrat kde kdo, zatímco ted, si stím nemusí lámat hlavu a sajou státní cecek jako nikdy, kdo se diva, vidí, i pres stromy lesrobokop píše: ↑31. 10. 2020, 9:55 S tim plne souhlasim. Dokazu si predstavit ze se cele leto mohlo vse pripravovat a klidne by nemuselo nic prijit bylo by to obhajitelne a nemuseli jsme byt v takove kasi.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
myslím, že se s tím v pohodě popasujejergus.balaz píše: ↑31. 10. 2020, 10:11To bude asi nejaký novopečený právnik bez znalosti zákonníka práce![]()

tohle co jsem našel na netu je zákonná norma a mohou uplatnit "najviac" to co je uvedené, proto jsem psal to co jsem psal, s tím ostatním si můžou leda tak vytřít prdel

jak je to na slovensku nevím ,ale v čr zatím pořád platí tohle:
Zákon je obecně závazný právní předpis přijatý zákonodárným sborem (parlamentem). Pokud jde o právní sílu, jsou zákony nadřazeny podzákonným předpisům (vyhláškám a nařízením), avšak podřízeny Ústavě a ústavním zákonům a jim naroveň postaveným mezinárodním smlouvám.
(1) Núdzový stav môže vláda vyhlásiť len za podmienky, že došlo alebo bezprostredne hrozí, že dôjde k ohrozeniu života a zdravia osôb, a to aj v príčinnej súvislosti so vznikom pandémie, životného prostredia alebo k ohrozeniu značných majetkových hodnôt v dôsledku živelnej pohromy, katastrofy, priemyselnej, dopravnej alebo inej prevádzkovej havárie; núdzový stav možno vyhlásiť len na postihnutom alebo na bezprostredne ohrozenom území.
(2) Núdzový stav možno vyhlásiť v nevyhnutnom rozsahu a na nevyhnutný čas, najdlhšie na 90 dní.
(3) V čase núdzového stavu možno v nevyhnutnom rozsahu a na nevyhnutný čas podľa závažnosti ohrozenia obmedziť základné práva a slobody a uložiť povinnosti na postihnutom alebo na bezprostredne ohrozenom území, a to najviac v tomto rozsahu:
a) obmedziť nedotknuteľnosť osoby a jej súkromia evakuáciou na určené miesto,
b) uložiť pracovnú povinnosť na zabezpečenie zásobovania, udržiavania pozemných komunikácií a železníc, vykonávania dopravy, prevádzkovania vodovodov a kanalizácií, výroby a rozvodu elektriny, plynu a tepla, výkonu zdravotnej starostlivosti, udržiavania verejného poriadku alebo na odstraňovanie vzniknutých škôd,
c) obmedziť výkon vlastníckeho práva k nehnuteľnostiam na rozmiestnenie vojakov, príslušníkov ozbrojených zborov, zdravotníckych zariadení, zásobovacích zariadení, záchranných služieb a uvoľňovacích a iných technických zariadení,
d) obmedziť výkon vlastníckeho práva k hnuteľným veciam zákazom vjazdu motorových vozidiel alebo obmedzením ich používania na súkromné účely a na podnikanie,
e) obmedziť nedotknuteľnosť obydlia na ubytovanie evakuovaných osôb,
f) obmedziť doručovanie poštových zásielok,
g) obmedziť slobodu pohybu a pobytu zákazom vychádzania v určenom čase a zákazom vstupu na postihnuté alebo bezprostredne ohrozené územie,
h) obmedziť alebo zakázať uplatňovanie práva pokojne sa zhromažďovať alebo zhromažďovanie na verejnosti podmieniť povoľovaním,
i) obmedziť právo slobodne rozširovať informácie bez ohľadu na hranice štátu a slobodu prejavu na verejnosti,
j) zabezpečiť vstup do vysielania rozhlasu a televízie spojený s výzvami a informáciami pre obyvateľstvo,
k) zakázať uplatňovanie práva na štrajk,
l) vykonať opatrenia na riešenie stavu ropnej núdze.
(4) V čase núdzového stavu môže prezident na návrh vlády
a) nariadiť výkon mimoriadnej služby profesionálnym vojakom, vojakom v zálohe povolaným na pravidelné cvičenie alebo na plnenie úloh ozbrojených síl a vojakom dobrovoľnej vojenskej prípravy,
b) povolať na výkon mimoriadnej služby vojakov v zálohe.
mimochodem nedávno v Brně v tramvaji byl nějakje nažranej borec co tam dělal bordel a plival po lidech a když ho strážníci nebo kdo tam byl vyzývali dle zákona, tak se jich ptal jakého, bohužel měl pravdu, sice hovado ,ale žádný zákon neporušoval stejně tak když někde v metru v praze zpacifikovala městská policie týpka co neměl roušku a on jen chtěl vědět jakým zákonem byla tato povinnost nařízena, kroutili se jak hadi a čekali jen na příležitost ho vyprovokovat a pak zpacifikovat podle zákona který už perfektně znají

tož tak na světě, normální lidi s rouškama nemají problém, včetně mě, ale neupírám nikomu jeho právo ji nenosit zvláště v situaci kdy se tady prostě vaří z vody. Měli na to celé léto ten zákon schválit v pozměněném znění tak, aby si na podzim mohl nejen M ale i B dělat přesně tyhle v současné době bezprecedentní kurvárny již přesně podle zákona a vůbec bychom se tady nemuseli o tom bavit

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokiaľ sa nedostavíš na celoplošné testy a zostaneš doma, tak ti žiadny doktor nesmie vystaviť PN. Ak sa dostavíš na testy a si pozitív, máš kontaktovať svojho lekára a ten ti PN vystaví.
Takže ak niekto dobrovoľne nejde na testy a jeho zamestnávateľ je hovädo, tak do troch dní je vyhodení za porušenie pracovnej disciplíny a neurobí s tým nič žiadny právnik. Kto tvrdí opak, tak vedome klame.
Ohľadom nariadení je platný zákon 355 (ďaľej ctrl+c):
ZÁKON z 21. júna 2007 o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov
SIEDMA ČASŤ - OHROZENIA VEREJNÉHO ZDRAVIA
§ 48
(1) Ohrozenie verejného zdravia nastáva pri
a) výskyte prenosného ochorenia, podozrení na prenosné ochorenie alebo podozrení na úmrtie na prenosné ochorenie nad predpokladanú úroveň,
(4) Úrad verejného zdravotníctva alebo regionálny úrad verejného zdravotníctva pri ohrození verejného zdravia, ak v odseku 5 nie je ustanovené inak, nariaďuje opatrenia, ktorými sú:
a) hygienická očista osôb a dekontaminácia terénu, budov, materiálu a dopravných prostriedkov,
b) zákaz výroby, úpravy, úschovy, dopravy, dovozu, predaja a iného nakladania s vecami, ktorými sa môžu šíriť ochorenia u ľudí, prípadne príkaz na ich neškodné odstránenie,
c) zákaz alebo obmedzenie styku časti obyvateľstva s ostatným obyvateľstvom pri hromadnom výskyte závažného ochorenia,
d) zákaz alebo obmedzenie hromadných podujatí,
e) zákaz alebo obmedzenie prevádzky zariadení, v ktorých dochádza k zhromažďovaniu osôb,
k) odber a transport biologického materiálu,
n) nútená izolácia osôb chorých na prenosné ochorenie, ktoré odmietajú nariadené opatrenie podľa § 12 ods. 2 písm. f),
ÔSMA ČASŤ - ĎALŠIE POVINNOSTI FYZICKÝCH OSÔB A PRÁVNICKÝCH OSÔB
§ 51 Povinnosti fyzických osôb
(1) Fyzické osoby sú povinné
a) plniť opatrenia na predchádzanie ochoreniam podľa § 12 ods. 2 písm. a), d) až h) a opatrenia pri ohrozeniach verejného zdravia podľa § 48 ods. 4 písm. a) až d), f) až i) a n) nariadené príslušným orgánom verejného zdravotníctva; to neplatí v prípade povinného očkovania, ak sú známe kontraindikácie,
b) spolupracovať s úradom verejného zdravotníctva alebo regionálnym úradom verejného zdravotníctva pri plnení opatrení podľa písmena a),
c) oznámiť neodkladne ošetrujúcemu lekárovi a úradu verejného zdravotníctva alebo regionálnemu úradu verejného zdravotníctva všetky okolnosti dôležité na predchádzanie vzniku a šíreniu prenosných ochorení a poskytovať informácie dôležité pre epidemiologické vyšetrenie a posudzovanie ochorení vo vzťahu k vykonávanej práci,
d) podrobiť sa v súvislosti s predchádzaním prenosným ochoreniam lekárskym vyšetreniam a diagnostickým skúškam, ktoré nie sú spojené s nebezpečenstvom pre zdravie, preventívnemu podávaniu protilátok a iných prípravkov, povinnému očkovaniu, liečeniu prenosných ochorení, izolácii a karanténnym opatreniam,
e) dodržiavať požiadavky na zdravotnú nezávadnosť požívatín pri výrobe hotových pokrmov a pri manipulácii s hotovými pokrmami v zariadeniach spoločného stravovania.
(2) Fyzické osoby s prenosným ochorením vylučujúce choroboplodné zárodky a fyzické osoby vylučujúce choroboplodné zárodky bez príznakov prenosného ochorenia sú ďalej povinné informovať o akútnom prenosnom ochorení alebo o svojom bacilonosičstve pri prijatí do zariadenia, v ktorom sa vykonávajú epidemiologicky závažné činnosti, do zariadenia sociálnych služieb alebo do zariadenia sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately.
(3) Ak ide o maloletého, zodpovedá za plnenie povinností podľa odsekov 1 a 2 zástupca dieťaťa.
Takže zákony pripravené sú už pár rokov a to že ich občania nepoznajú, ich neospravedlňuje.
BalazKovo.sk
Je vidět že jsme bratři
máme stejně dobrou vládu 

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Babiše se zastávat nechci, ale myslíš že otočil ventilem a pustil to do Bečvy osobně? To že vyšetřovatelé kličkují a nechtějí udělat v Deze filcung není chyba Babiše, ale osob, které se před ním ohly a stav věcí jim vyhovuje.Grad píše: ↑31. 10. 2020, 10:54 Tak zde alespoň víme čím to že je stát tak zanedbán ...