2. 11. 2020, 7:19
Můj Covidí příběh s otevřeným koncem.
Bydlím v RD s rodiči, oba 77 roků. V práci sedím v kanclu s kolegou, říkejme mu Karel. Karel má cca 50 let a je to inženýr. Já mám povolen částečný HO a tak se snažím jej využívat s ohledem na případnou nákazu, abych ochránil rodiče. Karel to ví. 19.10. až 22.10. jsem doma, 23.10. musím do práce na jednání a vůbec se mi tam nechce, přece jen to u nás v práci začalo řádit, pár lidí je v karanténě. Jednání je od rána, dvouhodinové s Laďou a Frantou. Po příchodu do kanclu se ptám Karla, jak si bude příští týden brát dovolenou (ve středu je státní svátek), abysme se mohli případně vystřídat. Karel si bude brát čtvrtek a pátek (29 a 30). Nadává, že máme nařízeno vybrat dovolenou na nulu kvůli změně zákona a on si chtěl převést 5 dní do dalšího roku. A že si proto celý prosinec bude brát pátky. Já si tedy vezmu pondělí a úterý (26 a 27), tzn. v kanclu se nepotkáme. Ve dvě odcházím z práce, abych eliminoval riziko nákazy a byl v práci co nejméně.
V úterý 27.10. se dálkově připojuji do firemního systému, abych zjistil, kdo za víkend odpadl. Karel není v práci, divné, asi si vzal dovolenou i pondělí a úterý. Od vedení přichází mail, že je z důvodu omezení šíření vysoce doporučeno vzít si 29 a 30 dovolenou. Ok, posílám šéfovi dovolenku.
Ve středu (státní svátek) jedu na chatu a makám. Ve čtvrtek bleju, mám průjem, bolí me klouby, citlivá pokožka, lehká horečka 37,5°C. Napadne mě Covid, ale v kontaktu jsem byl jen s Laďou, Frantou, Karlem (tj. před cca 5ti dny). Dívám se do firemního systému, Laďa a Franta jsou v práci. Karel avizoval dovolenou 29 a 30. Ale nebyl v práci ani 26 a 27. Karel přece není debil a kdyby mu něco bylo, tak by zavolal. Tak jsem se asi nachladil na chatě. Preventivně omezuji kontakt s rodiči na minimum. V pátek už nebleju, ostatní příznaky zůstávají. Sobota to samé. V neděli už je to celkem Ok.
Dnes ráno jsem se dozvěděl dvě smutné zprávy:
1) sousedka (69 let) s Covidem zemřela
2) Karel je debil
Protože Karel prý začal mít o víkendu 24 a 25 zdravotní problémy, v pondělí do práce nešel a zůstal doma, poslali ho na testy a má Covid. Přesnou časovu osu neznám. Dnes ráno to Karel zavolal svému šéfovi a ten kontaktoval mne, jako jeho kolegu v kanclu.
Zavolal jsem své doktorce a sdělil jí situaci. Ihned mě vystavila neschopenku. O Karlovi se vyjádřila, že je to "lopata". Objednal jsem se na testy, mám termín až 5.11. Hned jsem se sbalil a vypadl na chatu, kde budu trávit čas do výsledků testů.
Doufám, že jsem se opravdu jen nachladil a že jsem nechytil Covid od Karla. Protože jestli to bude Covid a já nakazil rodiče, tak se může stát, že budu cca do měsíce zařizovat dva pohřby. Protože s ohledem na zdravotní stav svých rodičů je to 50/50.
A potom Karla nezastřel.
Kdyby ten debil zavolal už v to pondělí, že je mu blbě, tak hned odjíždím na chatu do preventivní karantény.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)