corona virus - obecna diskuze
Trochu vážně :
Dva kamarádi v mém věku // +-60 // se ocitli na JIPu. Oba covid pozitivní.
Kamarád č 1 - silný kuřák / co ho pamatuji 40+ cigaret denně / sport miluje // v televizi //, spíše hubený. Na JIPu 5 dní s oboustranným zápalem plic, pak domů /// ????? ///. Včera jsem ho potkal an táhne dvě basy lahváčů z AKCE. Jeho hodnocení : vyfoukl kouř a řekl "stojí to za hovno".
Kamarád č 2 - sportovec / vášnivý cyklista. Na JIPu 6 dní pak domů /// ????? ///. Dneska jsem mu volal. Jeho hodnocení : Jsem úplně vyřízenej ! Na záchod jdu natřikrát a nemůžu to vydýchat. "Já si snad na kolo už v životě nesednu".
Ptal jsem se co mu bylo. "Posral jsem se a hrozně se dusil !!!"
Asi bych se sám zařadil spíše k rýmičkářům. Celé to / covid / na mě dělá dojem impozantní mediální habaďůry. Z mých známých jsou to zatím jen tito dva co mají Problém.
Závěry nedělám /zatím/.
Dva kamarádi v mém věku // +-60 // se ocitli na JIPu. Oba covid pozitivní.
Kamarád č 1 - silný kuřák / co ho pamatuji 40+ cigaret denně / sport miluje // v televizi //, spíše hubený. Na JIPu 5 dní s oboustranným zápalem plic, pak domů /// ????? ///. Včera jsem ho potkal an táhne dvě basy lahváčů z AKCE. Jeho hodnocení : vyfoukl kouř a řekl "stojí to za hovno".
Kamarád č 2 - sportovec / vášnivý cyklista. Na JIPu 6 dní pak domů /// ????? ///. Dneska jsem mu volal. Jeho hodnocení : Jsem úplně vyřízenej ! Na záchod jdu natřikrát a nemůžu to vydýchat. "Já si snad na kolo už v životě nesednu".
Ptal jsem se co mu bylo. "Posral jsem se a hrozně se dusil !!!"
Asi bych se sám zařadil spíše k rýmičkářům. Celé to / covid / na mě dělá dojem impozantní mediální habaďůry. Z mých známých jsou to zatím jen tito dva co mají Problém.
Závěry nedělám /zatím/.
-
Marte, jestli jsi blil a bolely Tě svaly a klouby, tak to "jen nachlazení" nebude. Co čich a chuť? Už se Ti vytratili?
Slušným zlepšením bych to rozhodně nenazýval. Nicméně alespoň se zastavil růst přírůstku nakažených – za celý minulý týden se nakazilo cca stejně tolik lidí jako za předminulý. Denní počty zemřelých jsou oproti okamžitým datům o nově nakažených opožděné. Tj. i když teď začnou počty nově nakažených klesat, tak počty zemřelých budou ještě nejspíše růst, jak budou reflektovat data já nevím 2 – 4 týdny stará.
Ovlivnit můžeme jen počty nově nakažených, těch co to už chytli bohužel ne.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
Bolesti svalů a kloubů jsou i u chřipky. Jestli blití nevím.Reinkarnace píše: ↑2. 11. 2020, 8:29 Marte, jestli jsi blil a bolely Tě svaly a klouby, tak to "jen nachlazení" nebude. Co čich a chuť? Už se Ti vytratili?
Mně stačil před 8 lety zánět nosohltanu. Tenkrát doktorka říkala "to chřipka není, to by mělo těžší průběh", tak jsem si řekl - no potěš pánbůh.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
Jako sorry, ale pro Marta to asi není lehká situace a blbé kecy nějakého rýmičkáře číst nepotřebuje. Fašistama tu začali nadávat rýmičkáři.
Věcná diskuse tu je, ale někteří se chovají jako zaseklá gramofonová deska. Jedině došlo k progresu, že když už je víc mrtvých jak po chřipce, tak se zase řeší, že to 100% nesouvisí s covid-19, stejně jako ta kvanta lidí na kyslíku nebo ventilátorech. Už byl dokonce i pokus tvrdit že je vše OK, protože prý funebráci a krematoria pořád stíhají.
Spíš napiš, jakou bys měl představu - vše podstatné už tu padlo snad 1000x.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
Tak to chytla kamarádka (60). Asi to někdo přinesl na rodinnou oslavu, protože to pak koupila skoro celá široká rodina.
Docela jsem měl strach o její neteř, která je na chemoterapii, a dceru, která je těhule.
Ale snad to všichni dali jen doma v posteli.
Ta kámoška už s tím marodí 10 dní. A asi to muselo být zlé, protože prý neměla ani náladu na sledování Jany Eyrové, na což jinak může čumět furt dookola.
Docela jsem měl strach o její neteř, která je na chemoterapii, a dceru, která je těhule.
Ta kámoška už s tím marodí 10 dní. A asi to muselo být zlé, protože prý neměla ani náladu na sledování Jany Eyrové, na což jinak může čumět furt dookola.
Zanedbavas ve svych obavách trvale nasledky - jak to vypadá, jejich spektrum se s dalšími informacemi pořád rozšiřuje.Mex píše: ↑2. 11. 2020, 9:09 Tak to chytla kamarádka (60). Asi to někdo přinesl na rodinnou oslavu, protože to pak koupila skoro celá široká rodina.
Přece jen ta "lehká chřipka" je tady ani ne rok...
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
No, myslím (doufám) že to bude OK.
Oni jsou všichni velmi pozitivní (myslím lidsky, nikoli Covidově). Jako ostatně všichni mí kamarádi. A to hraje velkou roli.
A lehká chřipka to asi nebyla, když neměla náladu ani na svou oblíbenou Janu Eyrovou.
Já neměl chřipku snad 20 let, takže ty klouby a svaly si pamatuju ze školních let, kdy jsem pár chřipek zažil. Čich a chuť zatím mám. Veškeré symptomy mě přešly za 4 dny. Dnes už jsem v pohodě, kromě občasných křečí v břichu, kdy mám pocit, že se obě střeva i žaludek postaví do pozoru. Pokud tohle byl Covid, tak za mne zatím v pohodě.Reinkarnace píše: ↑2. 11. 2020, 8:29 Marte, jestli jsi blil a bolely Tě svaly a klouby, tak to "jen nachlazení" nebude. Co čich a chuť? Už se Ti vytratili?
Kolega v práci v Praze (já makám v Olomouci, ale můj šéf a zbytek pracoviště jsou v Praze) měl Covida bez teplot a bolela ho hlava dva dny. Jeho žena 14 dní teploty 39°C. Takže každej to má jinak.
Na toho Covida mě zatím vede jen to, že jsem byl v kanclu 5 hodin s kolegou, který den na to začal mít covidovské symptomy a Covid se pak u něj potvrdil. A podle všeho je člověk nejvíce infekční právě den před propuknutím symptomů. V kanclu jsme byli bez roušek. A moje problémy časově sedí s inkubační dobou Covidu.
Největší průser u Covidu je to, že to není respirační onemocnění. Prostě ty plíce jsou první na ráně, když se snaží dostat do těla, takže to vypadá, že jde hlavně po plicích. Ale on hlavně napadá cévy a obecně celý pajšl, což má za následek vyšší riziko tvorby sraženin v krvi a to vede k infartům a mrtvicím.
Jenže pokud jsem nakazil rodiče, tak to může být průser. Otec po třech mrtvicích, stenty v krku, angina pectoris, stenty v srdci. Máti nedávno s podezřením na infarkt, echo srdce odloženo, protože prostějovská nemocnice je zahlcená Covidem.
Ta zemřelá sousedka už byla propuštěna z nemocnice. Byla doma den dva, vypadala prý v pohodě a pak to s ní seklo. Souseda se vyptávat nebudu, možná se někdy zmíní, jestli to nakonec byla mrtvice nebo infarkt. Kdyby nebyla nemocnice plná, tak by tam možná byla delší dobu a mohl se ten kolaps podchytit. Ale to je jen moje spekulace.
Takže pokud někdo máte někoho vyššího věku, kdo se vrátil z nemocnice po Covidu, tak by asi stálo mu věnovat nějaký čas více pozornosti hlavně s ohledem na ty možné sekundární možnosti vzniku mrtvice a infarktu.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
Pro nikoho to není lehká situace ! A taky tu snad není nikdo kdo by se radoval z toho, že někomu je blbě, nebo že je konečně víc mrtvých.aleshonsa píše: ↑2. 11. 2020, 8:52Jako sorry, ale pro Marta to asi není lehká situace a blbé kecy nějakého rýmičkáře číst nepotřebuje. Fašistama tu začali nadávat rýmičkáři.
Věcná diskuse tu je, ale někteří se chovají jako zaseklá gramofonová deska. Jedině došlo k progresu, že když už je víc mrtvých jak po chřipce, tak se zase řeší, že to 100% nesouvisí s covid-19, stejně jako ta kvanta lidí na kyslíku nebo ventilátorech. Už byl dokonce i pokus tvrdit že je vše OK, protože prý funebráci a krematoria pořád stíhají.
Spíš napiš, jakou bys měl představu - vše podstatné už tu padlo snad 1000x.
Pro lidi staré, nemocné a oslabené to je mimořádně nepríjemná a nebezpečná situace. Jenomže se podívej co se dělá jako "opatření". To snad někdo vymýšlí vlastní hlavou !
Úplně si umím představit to jednání rady moudrých :
Zavřeme školy !
Jo školy jo, alespoň Honzík nepřinese další pětku.
A taky obchody zavřeme. Teda ty velký ne - to by byl průser !
Počkej vole, květinářství taky ne, dcera má květinářství.
No tak květinářství ne - vyškrtni to.
Hospody zavřeme - ať póvl sedí doma a čumí na bednu.
Počkej snad nemyslíš i parlamentní kantýnu.
Kantýnu ne - to neni hospoda.
Uff.
Napadá ještě někoho něco ? Nic ??
...
A jakou bych měl představu ?
Očekával bych informace typu :
Včera zemřelo n lidí u kterých byla infekce C19 a následné komplikace převažující příčinou smrti. Když vykážeš S covidem každého kdo měl smrt už tak jako tak na jazyku, ničemu tím neprospěješ.
Včera onemocnělo s infekcí C19 n1 lidí a z nich má vážný průběh n2.
Včera bylo testováno n3 lidí a z toho jich bylo n4 pozitivních.
Dále bych očekával opatření typu :
Po dobu nouzového stavu je považováno za trestný čin :
Nakoupit a prodat ochranné pomůcky, desinfekční prostředky, ... s marží vyšší nežli xxx.
Pořádat a účastnit se diskoték a mejdanů ...
To že budeme pravidelně testovat ty nejohroženější z domovů důchodců a obslužný personál pravidelně, rychle a následně separujeme pozitivní. /// nyní možná snad - po půl roce ??? ///
To že neutratíme denně desítky milionů za bezobsažné testování lidí, kterým není nic kromě paniky.
atd... atd... Prostě racionalitu a věcnost. Určitě bych se vyvaroval nálepkování a zavírání huby !
To že jsou někteří jako zaseklá gramofonová deska je pravda. Pokud je ale nepřesvědčíš racionálními argumenty tak se nediv.
Píšeš že "vše podstatné už tu padlo snad 1000x".
Nečtu to vlákno komplexně - možná jsem něco přehlédl. Pro mne jsou podstatné věcné a pravdivé informace - ne pitomá hesla.
Já netoužím po situaci až bude na JIPech umírat víc lidí nežli je normální // tedy cca 315 denně //. Ale také těžko sežvýknu, že S covidem zemřel 78 let stár, těžký cukrovkář, pouhých 115 kg, infarkt myocardu v roce 2015, 2019...
Pokud si dostatečné množství lidí neuvědomí, že jsme na společné lodi a to, že se napakuju na rouškách // například // jenom vyvrtá do té lodi větší díru ... budeme stále směřovat v prdel temnou.
-
Ani chytit to ve vyšším věku nemusí být nutně průser. Táta ležel asi 4 dny s teplotou a byl unavený, poté už zase fungoval skoro normálně. I v těch nejhorších dnech zvládl vstát a obsloužit slepice, psa a kočku. Máma, která to chytla právě když byla v nemocnici se srdcem sice polehává i po dvou týdnech, ale snad to má za sebou. A to tedy poslední roky rozhodně pozitivní myšlenky neměla. Já měl dva dny vysokou teplotu s bolestí hlavy a skoro jsem nespal a když tohle přešlo, tak asi 5 dní disentérii, sezónní nachlazení bývá i horší. Tímhle nechci nijak tu nemoc zlehčovat, jen uklidnit, že nemusí mít nutně dramatický průběh.
V mojom okolí to ma 5 ľudí. Všetci máme zatiaľ rovnaký priebeh ( ten jednoduchší ) našťastie. No každý máme iné info od doktorov.
Toto platí v tedy až sú tie Matovičove testy smerodajné lebo všetkých nás odchytili tam.
Najstarší je 55 ročný.
Snažil som sa prečítať si akú budeme mať imunitu po prekonaní covidu ale aj tu idú čísla z extrému do extrému od nuly až po rok. Toľko informácií že si človek môže vybrať čomu má veriť.
Toto platí v tedy až sú tie Matovičove testy smerodajné lebo všetkých nás odchytili tam.
Najstarší je 55 ročný.
Snažil som sa prečítať si akú budeme mať imunitu po prekonaní covidu ale aj tu idú čísla z extrému do extrému od nuly až po rok. Toľko informácií že si človek môže vybrať čomu má veriť.
Cash Rules Everything Around Me
C.R.E.A.M
C.R.E.A.M