( viewtopic.php?t=28035&e=1&view=unread#unread ) bych měl pro zájemce možnost výroby přírub, vyvažovacích trnů, vybrušovacích nástavců atd...
Mám možnost si zapůjčit příruby a možna i vyvažovací trn na brusku BPH20, pokud se mi podaří sehnat i přírubu na BPH20N nebo výkres, tak vyrobím i je.
Mám sice brusku 2ud a taky si plánuju vyrábět příruby, ale s přírubama od rovinných brusek jsem se zatím moc seznámit nestihl, tak bych měl pár technologických dotazů:
- Materiál přírub na mé 2ud je nějaká třída 11, mám možnost sehnat za dobrý peníz 11523 a myslím že by mohl být dostačující, co myslíte?
- Na zkoušku kuželovitosti by bylo asi nejlepší sehnat vřeteno nebo přímo kalibr, takové štěstí asi mít nebudu a tak si budu muset vystačit s přiměřením na vyvažovací trn, to by ale mohlo stačit, nebo se pletu?
- Další věc je jak moc má být příruba přesná na kuželu v axiální délce?, stačilo by +-0.1mm ?Počítám že všechny kotouče stejně po nahození orovnáváte, ale pokud někdo používá speciální kotouče které se neorovnávají (diamantové) a brousí v přípravku tak by mu možna mohla rozdílná výška vadit.
Budu rád za každý postřeh/názor pokud bude někdo vědět jiný "chyták", problém který může nastat nebo jednoduchou vychytávku třeba pro zjednodušení stahování z vžetena brusky