Nazdar,
zkusím se zeptat na ne zrovna strojařskou věc.
Máme pejska, malého a dosti nevychovaného (ale strašně mazlivého). Aby nechodil kam nemá, ale současně nebyly zavřené dveře, zrobil jsem z kusu 3mm sololitu takovou přepážku jezdící nahoře a dole v hliníkových U profilech, kterou mu ty dveře zahradíme.
Ale je to už delší doba, udělátor stárne a rozpadá se, kdežto pejsek je furt stejný a ještě hodně dlouho bude. Takže bych to chtěl upgradovat. Buďto z nábytkových desek nebo z nerezu, ale tak jak tak to visí na vhodných výsuvech.
Proto se chci zeptat, jestli víte o některých spolehlivých pro vysoká zatížení, které bych mohl nasadit přibližně podle obrázku. Šedá deska bude na stěně, černé jsou ty výsuvy, průhledná je jezdící přepážka. Musí to vydržet každodenní necitlivé zacházení, cca 30x otevřít-zavřít.
Díky za rady a tipy.
Radek
P.S.: Chtěl jsem se obrátit na svého stolaře, ale nechám ho až v druhém sledu, protože se asi bude moc upínat na celkově nábytkářské provedení. Na tom ale netrvám.
Díky
(nábytkové) výsuvy
Výsuvy lze koupit i na stovky kg. Tady budou jistě stačit standardní nábytkářské na přimeřené zatížení a už je pouze na tobě zda budeš chtit investovat např. do Blumu nebe proste do standard kvality, kterou ti doporučí truhlářský velkoobchod v tvém okolí. Síla na posun je minimální, proto by tomu slušel pohon, PIRko či relayboard a appka do mobilu. Přeci to jako CNC fanda nebudeš otevírat růčo 

Ahoj,
rozhodně bez pohonu. Představa, že děti běhající sem a tam přetláčejí pohon... anebo čekají na otevření... prostě prásk, prásk, sem a tam.
Jinak Blum mám teď na nových šuplatech a paráda. Akorát šuplata jsou namáhána v podstatě jen ve směru výsunu a nějakou statickou zátěží, kdežto s tímto se pere všemi směry. To je vlastně jádro mé otázky.
Radek
rozhodně bez pohonu. Představa, že děti běhající sem a tam přetláčejí pohon... anebo čekají na otevření... prostě prásk, prásk, sem a tam.
Jinak Blum mám teď na nových šuplatech a paráda. Akorát šuplata jsou namáhána v podstatě jen ve směru výsunu a nějakou statickou zátěží, kdežto s tímto se pere všemi směry. To je vlastně jádro mé otázky.
Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
Stejný problém jsem řešil podobně, co se týče zatížení svisle váhou dveří, vyhoví jakýkoli i nejlevnější výsuv např. Strong. Problém je s tuhosti ve směru průchodu, pejsek se bude snažit dobývat a tudíž s plně vysunutou zábranou lomcovat. a na to není plnovýsuv stavěný. Při plném vysunutí a páčení z boku docela snadno vyskočí z kulis vedení kuliček, řešil jsem to protikusem ve tvaru "U" do kterého křídlo zajíždělo. Nicméně prďolka byl vynalézavý a po čase se to naučit otvírat přes spodní mezeru
, takže přibyla západka z hora. Po půl roce jsem to vyměnil za klasické posuvné dveře na horní kolejnici. S těma lomcoval také, ale nepřepral.
Tuhost by šlo zvětšit použitím dvou výsuvů na sebe kolmých do "L", kdy jeden zajistí nosnost ve svislém směru a druhý horizontální to podrží proti páčení, ale je to jen nápad, zvětší se mezera mezi zdí a výsuvným křídlem, místo 13 mm cca 45 mm.

Tuhost by šlo zvětšit použitím dvou výsuvů na sebe kolmých do "L", kdy jeden zajistí nosnost ve svislém směru a druhý horizontální to podrží proti páčení, ale je to jen nápad, zvětší se mezera mezi zdí a výsuvným křídlem, místo 13 mm cca 45 mm.
- R - stick
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Vychovat psa by bylo efektivnější a lacinější Stačí ti k tomu jedna ampulka Caroliny Reapper z chilli shopu za 140 kč. Prášek pak aplikuješ do zakázaného prostoru - a ručím ti za to, že pes do něj vleze pouze jednou.
mě to přijde s těmi výsuvy moc komplikované a jistota ?
pořídil bych nejhorší lineární vedení z číny, vozík na pevno, na dveře kolejnice.
A stačit budou dva vozíky jeden nahoru a jeden dolů.
cenově možná i méně než lepší výsuvy.
pořídil bych nejhorší lineární vedení z číny, vozík na pevno, na dveře kolejnice.
A stačit budou dva vozíky jeden nahoru a jeden dolů.
cenově možná i méně než lepší výsuvy.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.