Dumal jste někdo nad tím?

No já jsem viděl u jednoho kolegy právě použití silnějšího KM pro posuv tam co ty máš kličku.potraviny píše:Zajímalo by mě jak je dělanej příčný strojní posuv. Nějak uvažuju ho udělat a KM bych asi dávat nechtěl, tam bych zase musel něčím řešit příč.posuv+otáčky vřetena. Navíc KM tam někam narvat by byl asi kumšt.
Dumal jste někdo nad tím?Jirka...[/b]
Jasněpotraviny píše:Počkej, chci si udělat příčný posuv, né podélný, tam je strojní posuv.
Jinak ti ty posuvky zašlu zítra, mám je v práci v PC, ale pokud je najdu ještě v mobilu, tak tio je ještě dnes pošlu.
Myslis take nieco: http://www.autoartisans.com/ELS/ ?Zdenek Valter píše:No já jsem viděl u jednoho kolegy právě použití silnějšího KM pro posuv tam co ty máš kličku.
Vysvětlil mi, že je línej měnit zubatá kolečka a tak si tím dělá závity.
Měl k tomu ještě snímač otáček vřetene a nastavitelnou děličku
To jo, ale myslím si že to tam narvat by byl kumšt. Je tam dost málo místa. Navíc nemám zkušenost KM, tak ani nevím jakej by byl vhod. Ještě by se muselo něco vymyslet ohledně počtu otáček vřetena.Zdenek Valter píše:Jasněpotraviny píše:Počkej, chci si udělat příčný posuv, né podélný, tam je strojní posuv.
Jinak ti ty posuvky zašlu zítra, mám je v práci v PC, ale pokud je najdu ještě v mobilu, tak tio je ještě dnes pošlu.Já jen rozebíral Tvou nechuť ke krokáčům.
Ten motor bych asi dal z druhé strany co je klička na příčném posuvu.
No, tak tohle je docela fajn, jen nevím jaká by byla přizovací cena celého komletu včetně KM. Na řezání závitu by to bylo určitě dobrý, než pořád přehazovat ty kola, navíc by šlo udělat pomalejší posun při dokončovacích prací, což by mě velice vyhovovalo. Vědět tu cenu tak bych asi do toho šel.Laco19 píše:Myslis take nieco: http://www.autoartisans.com/ELS/ ?Zdenek Valter píše:No já jsem viděl u jednoho kolegy právě použití silnějšího KM pro posuv tam co ty máš kličku.
Po CNC sustruhu velmi netuzim ale toto by sa mi aj zislo - ked raz nebudem mat co robit...
U Asistů je to bez problémů tam snímač je !potraviny píše:To jo, ale myslím si že to tam narvat by byl kumšt. Je tam dost málo místa. Navíc nemám zkušenost KM, tak ani nevím jakej by byl vhod. Ještě by se muselo něco vymyslet ohledně počtu otáček vřetena.Zdenek Valter píše:Jasněpotraviny píše:Počkej, chci si udělat příčný posuv, né podélný, tam je strojní posuv.
Jinak ti ty posuvky zašlu zítra, mám je v práci v PC, ale pokud je najdu ještě v mobilu, tak tio je ještě dnes pošlu.Já jen rozebíral Tvou nechuť ke krokáčům.
Zdenek Valter píše:U Asistů je to bez problémů tam snímač je !potraviny píše:To jo, ale myslím si že to tam narvat by byl kumšt. Je tam dost málo místa. Navíc nemám zkušenost KM, tak ani nevím jakej by byl vhod. Ještě by se muselo něco vymyslet ohledně počtu otáček vřetena.Zdenek Valter píše: JasněJá jen rozebíral Tvou nechuť ke krokáčům.
Budeš-li honit krokáč driverem pak je to principiálně opravdu trivka - pouze zvolíš směr posuvu (DIR) a pulzy Ti generuje v případě strojního posuvu vřeteno. Pokud vezmeš vhodnou děličku můžeš upravovat dělící poměr a tedy rychlost proti vřetení. Přidáním PC s EMC máš pak hned CNC soustruh
Zdenku nebylo by možný nějak domluvit to s tím kolegou co je línej přehazovat ty kola, aby to nějak nafotil a pospsal jak to funguje? Čím nastavuje rychlost KM dle potřeby stoupání závitu, jaký KM, snímač atd. Docela mě to nadchlo a asi bych do toho šel. Už mě to s..e pořád přehazovat ty kola. Pokud by byl KM "OK" tak bych tu kličku asi nakonec sundal. KM by se mi na levé straně moc nešiknul.Zdenek Valter píše:No já jsem viděl u jednoho kolegy právě použití silnějšího KM pro posuv tam co ty máš kličku.potraviny píše:Zajímalo by mě jak je dělanej příčný strojní posuv. Nějak uvažuju ho udělat a KM bych asi dávat nechtěl, tam bych zase musel něčím řešit příč.posuv+otáčky vřetena. Navíc KM tam někam narvat by byl asi kumšt.
Dumal jste někdo nad tím?Jirka...[/b]
Původně jsem si totiž chtěl hrát jen s malým posuvem na supportu.
Ke kličce by se krokáč dával špatně, ale z druhé strany by to neměl být problém !
Jestli bych Tě mohl poprosit vyfoť mi uchycení tvých šupler na supportu.