Jak na přenos dat ?

ruzne programy,konverze dat, digitalizace, atd...
dali_290
Příspěvky: 6
Registrován: 12. 11. 2008, 5:22
Bydliště: Jeseník
Kontaktovat uživatele:

25. 11. 2008, 5:02

Co ale ty řídící znaky ? Např. pro Xon #17 ,pro Xoff #19 , řídící znak před např #2 a po přenosu a podobně. Kde k tomu najít více informací?
Uživatelský avatar
Radek-B
Příspěvky: 2145
Registrován: 13. 9. 2006, 11:09
Bydliště: V:Karlovice
Kontaktovat uživatele:

25. 11. 2008, 7:13

Nejdulezitejsi znak je ten kterym zacina program , treba % nebo O.
Pak te yajima teprve parita a pocet bitu.
Nektere stroje vyzaduji ukonceni kazdeho radku specialnim znakem jako treba $, * nebo LF.

Je zbytecne tu o tom psat, tech moznosti je hafo a v podstate kdyz nemas manual kde je to popsane a nebo nekoho kdo ti poradi pro konkretni stroj a system tak nezbyva nez zkouset.

A pokud se ti nezadari tak si proste v prde.. protoze kazdy stroj, system, vyrobce to ma jinak. Je v tom obrovsky bordel a do toho se micha nekompatibilita stareho a noveho HW pocitacu, protoze spousta systemu bezelo uz v dobe kdy PC proste jeste nebyly.

RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
dali_290
Příspěvky: 6
Registrován: 12. 11. 2008, 5:22
Bydliště: Jeseník
Kontaktovat uživatele:

26. 11. 2008, 7:11

už to asi vím. pro ty co to zajímá : http://awesom.blog.cz/0612/asci-tabulka . Jde o asci znaky k rízení přenosu. teď už se laborovat dá.
Uživatelský avatar
Radek-B
Příspěvky: 2145
Registrován: 13. 9. 2006, 11:09
Bydliště: V:Karlovice
Kontaktovat uživatele:

26. 11. 2008, 7:34

Jo takto , ty vůbec nevíš o čem páčka.

To je jina. Takove tabulky jsou uvedeny v kazdem starsim manualu stroje ktery cetl z derne pasky. Ale pozor , ono to zase neni tak jednoduche , v programu nemuzes pouzit co te napadne. POkud tam budes mit znak co stroj nezna tak vetsinou uz pri prenosu to spadne a bude hlasit chybu parity znaku i pri spravnem nastaveni prenosu.

Novejsi stroje to neresi a proste do programu na spatny radek vlozi hlaseni syntax error.

Jak rikam neres to , najdi nekoho se stejnym systemem a vyspovidej ho, je to nejrychlejsi a nejspolehlivejsi. Nehlede na to ze se pouzivaji finty ktere na netu proste nenajdes a v zivote by te takove reseni nenapadlo.

RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
dali_290
Příspěvky: 6
Registrován: 12. 11. 2008, 5:22
Bydliště: Jeseník
Kontaktovat uživatele:

27. 11. 2008, 8:07

Už to mam vše vyřešený. Původně mě šlo o to že některé komunikční programy mě nefungovaly , jiné ano. Vůbec nešlo o řádky programu.

Máš pravdu . Teď to jede a tak už to neřeším a tak tomu bude na věčné časy.
Uživatelský avatar
Fox_VK
Příspěvky: 19
Registrován: 15. 2. 2008, 9:08
Bydliště: Vsetín
Kontaktovat uživatele:

30. 4. 2009, 12:57

No opravdu všechyn fičury RS232 by měly podporovat redukce založé na obvodu FT232
Existují k němu ovladače jak pro win tak pro linux. http://asix.cz/a6ucab232.htm

Jinak ty potenciály by se daly veřešit připojením PC přes oddělovací trafo ne ?
Teoretik...
VW
Příspěvky: 92
Registrován: 13. 3. 2007, 11:37
Bydliště: Hořovice
Kontaktovat uživatele:

30. 4. 2009, 1:28

Ještě k těm redukcím na COM - nedávno jsem koupil redukci do PCMCIA slotu - to je defakto PCI sběrnice a karta do ní, takže je to asi lepší řešení, než USB-COM redukce. Na DealExtreme tuším za 15 dolarů.
mozart
Příspěvky: 1
Registrován: 31. 12. 2013, 1:15

17. 6. 2016, 1:01

Dobrý den, při nahrávání programu do cnc stroje (sinumerik) se mi nejspis nahral ve spatnem formatu program :oops: a potreboval bych ho vymazat. Jenze nejde vymazat, kdyz ho otevru tak se udela v adresari dalsi prazdny program a kdyz ho chci prejmenovat tak se cnc sekne. Nemá někdo stejnou zkušenost ?A neví někdo čím to bylo?,jestli je to opravdu spatny format. Děkuji za odpověd
Libor Holba
Příspěvky: 1
Registrován: 11. 11. 2020, 7:11

11. 11. 2020, 9:55

dali_290 píše:
22. 11. 2008, 4:57
Neví někdo jak je to s řídícími znaky na začátku a konci přenosu pro Fanuc. Pro přenos dat PC - stroj používám program Terminal což je starý dosovský program pro řízení nejrůznějších portů. Ten mi funguje. Pokud chci ale použít jiný program např. CNC editor nebo DNC4U a pod. tak je třeba nastavit parametry jako Xon #17 , Xoff #19 , řídící znak před např #2 a po a podobně. Nic mi to neříká. U programu terminal se tato nastavení nevyskytují. Má ale jiné mouchy.
Jinak pokud někdo potřebuje zapojení seriového kalbelu CANON 9 - CANON 25 tak mužů poslat zapojení.
Ještě si dovoluji upozornit na nebezpečí vzniku nestejných potenciálů mezi PC a stojem. Ty můžou způsobit poškození vstupní jednotky stroje. Dle odborníků musí být PC a stroj připojeny na jednu sít nejlépe v jednom bodě. Já to řeším tak že stroj připojím jen na laptop.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní software“