15. 11. 2020, 3:14
Tumlíku já se obávám, že jediná hysterka jsi tady ty.
To s těmi 300 mrtvými za den jsem nějak nepochopil. Určitou část z toho tvoří autonehody, kde se, co já vím, o tom dost jasně mluví, aby lidi nejezdili jako hovada. Bohužel marně - vztah k dopravním předpisům je tu takový, jaký je, ne nepodobný jako k opatření. Stejně tak řešení mrtvých kvůli různým onemocněním. Já myslím, že třeba o rakovině se mluví dost nahlas.
Každopádně ať je struktura těch "běžných" 300 mrtvých jaká chce tak nějak nechápu logické opodstatnění, proč by se k nim mělo nečinně přidat dalších několik stovek. Resp. mi vlastně ani nevíme, kolik by se k nim přidalo, protože těch cca 200/den co je teď je jen díky brutálním opatřením. Kolik by to bylo, kdyby se nechal všemu volný průběh, nikdo neví.
Že se hystericky řeší, že nikdo nesmí zemřít, je jen tvoje fabulace. Nejspíš podnícená zdejší aktivitou lidí jako bobík, filla, mart_68, kteří neustále porovnávali počet mrtvých v souvislosti s normální chřipkou. Realita ale je, a dost se to vždy zdůrazňovalo, že opatření jsou hlavně z důvodů zabránění kolapsu zdravotnictví. Protože v případě kolapsu ne jen, že bude kvanta mrtvých a je mi úplně jedno jestli s/na covid, ale i další kvanta které vzniknou že je prostě nebude mít kdo ošetřit - mrtvice, infarkty, autonehody, ... Nemluvě o velké skupině s trvalými následky kvůli pozdní, nebo vůbec žádné zdravotní péči.
Nemluvě, že asi ses toho nevšiml, ale ono to onemocnění zanechává celkem následky.
Jinak ohledně tvého brečení, jak opatření poškozují ekonomiku. Asi tě nemá smysl opakovat, že my si nevybíráme mezi zdravím na jedné straně a ekonomikou na druhé. My si vybíráme mezi zdravím a ekonomikou na jedné straně a humanitární a ekonomickou katastrovou na straně druhé. Ono se totiž ukazuje, že nedělání žádných opatření vede k daleko horší ekonomické situaci, než když se regulovaně dělají nějaké zásahy. Viz třeba Švédsko, jak si pěkně naběhlo.
A pro tvoje info - tady se třeba, a nebylo to poprvé, řešilo že covid jde držet pod kontrolou, viz asijské státy. Akorát to má háček - musí se striktně dodržovat 3R (to je na nás) a musí perfektně fungovat rasování (to je zase na státu). Jenomže to 3R lidem jako je bobík neskutečně vadí, že se vůbec někdo opovažuje po nich něco chtít, takže přijde s naprosto debilním "vysvětlením" ve stylu lidí jako on, proč to v Japonsku nebo Taiwanu funguje a tady ne.
Takže přestaň tady naopak ty hystericky pištět jako pavián, kterému někdo bere banán, a místo toho abys četl sračky na dfens atd. si o tom přečti něco rozumného. A pak si rozmysli, co chceš - jestli zdraví a funkční ekonomiku, nebo rozesranou ekonomiku a prakticky už neexistující zdravotnictví.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa