corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
bobik

16. 11. 2020, 9:09

Mě jsi bohužel nepřesvědčil s tím nárůstem smrtelnosti. Když se podíváš na stránky ministerstva zdravotnictví, tak tam uvádějí počty nakažených takto:
Celkový (kumulativní) počet osob s laboratorně prokázaným onemocněním COVID‑19 dle hlášení krajských hygienických stanic a laboratoří
Což si vysvětluji jako počet osob, na kterých byl proveden pozitivní test. Není to kvalifikovaný odhad skutečného množství nakažených. Chybí tam ta bezpříznaková skupina (27% nakažených) nebo skupina co to přechodila nebo vyležela doma bez informování doktrora.
Abych taky uznal, že je to vážná nemoc co si zaslouží zadlužení země o dalších 300 miliard a propad hospodářství a buzeraci občana a příští rok další zadlužení, tak by počty mrtvých musely vystoupat trochu výše, než jsou. Zatím jen dle udávaného počtu mrtvých na covid 19 nevím, zda tato množina je podmnožinou bežného počtu nebo se jedná o průnik. Já vím, že je to morbidní a nepříjemný. Ale vláda tají skutečný počty mrtvých tak co si mám o tom myslet. Pořád jsou i u odborné veřejnosti protichůdné názory. A když se podívám na ten graf celosvětové úmrtnosti, tak už před měsícem jsme byli na desetinásobku nakažených než na jaře. Ve světě na tom byli trochu líp ale stejně se jedná o násobky. A pík, co by překonával ten jarní nikde.
aleshonsa

16. 11. 2020, 10:04

bobik píše: 16. 11. 2020, 9:09 Mě jsi bohužel nepřesvědčil s tím nárůstem smrtelnosti. Když se podíváš na stránky ministerstva zdravotnictví, tak tam uvádějí počty nakažených takto:
Celkový (kumulativní) počet osob s laboratorně prokázaným onemocněním COVID‑19 dle hlášení krajských hygienických stanic a laboratoří
Což si vysvětluji jako počet osob, na kterých byl proveden pozitivní test. Není to kvalifikovaný odhad skutečného množství nakažených. Chybí tam ta bezpříznaková skupina (27% nakažených) nebo skupina co to přechodila nebo vyležela doma bez informování doktrora.
Abych taky uznal, že je to vážná nemoc co si zaslouží zadlužení země o dalších 300 miliard a propad hospodářství a buzeraci občana a příští rok další zadlužení, tak by počty mrtvých musely vystoupat trochu výše, než jsou. Zatím jen dle udávaného počtu mrtvých na covid 19 nevím, zda tato množina je podmnožinou bežného počtu nebo se jedná o průnik. Já vím, že je to morbidní a nepříjemný. Ale vláda tají skutečný počty mrtvých tak co si mám o tom myslet. Pořád jsou i u odborné veřejnosti protichůdné názory. A když se podívám na ten graf celosvětové úmrtnosti, tak už před měsícem jsme byli na desetinásobku nakažených než na jaře. Ve světě na tom byli trochu líp ale stejně se jedná o násobky. A pík, co by překonával ten jarní nikde.
A z čeho usuzuješ, že tam nejsou bezpříznakový? Jestliže jde někdo na test a má positivní výsledek, tak se považuje za osobu s laboratorně prokázaným covid-19 bez ohledu jestli má nebo nemá příznaky.
Kdo to vyleží doma, nikoho neinformuje a nejde na testy (ať už, že ho tam někdo pošle, nebo půjde sám jako samoplátce), tak samozřejmě nikde nefiguruje. Leda že by zemřel a pak mu při pitvě našli covid-19 - to popravdě nevím, jak se řeší z hlediska statistik.
Vláda žádné počty mrtvých v samém důsledku netají - v grafech, co sem už někdo 100x dal, jsou průměry spočítané z předchozích let. Z toho si snad už proboha může každý udělat obrázek, jestli současný počet mrtvých v souvislosti s covid-19 je hodně nebo málo. A už za září tam bylo letos vidět, že se to začíná zvedat.
Světové statistiky o úmrtnosti mě nezajímají, zajímá mě co se děje tady.

Nějak jsem nepochopil, co by měl být dle tebe správný postup. Takže podle tebe by se mělo čekat, až bude nějaký "zajímavý" počet mrtvých a pak teprve jedno?
Teď jsem ti jako vedlejší produkt tvého šťourání v počtu mrtvých ukázal, že je evidentní funkční vztah mezi počtem positivních testů a počtem mrtvých. A stejně tak je jasné, jakým modelem se vyvíjí počet positivních. Takže nějak nechápu, proč by se mělo čekat, až bude třeba 50 000 mrtvých, když je prostě v daný moment evidentně vidět že bez zásahu (opatření) to k tomu povede.
Za sekyru ve státním rozpočtu poděkuj hloupému premiérovi a všem co nechtějí, aby se to tu řešilo jako v Asii, kde si s tím poradili, aniž by dělali nějaké velké restrikce. Tj. v podstatě asi i sám sobě.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

17. 11. 2020, 7:02

A co furt spekulujete zda je ci neni nebezpecny?
To neumite pochopit tento jednoduchy graf?
Jak by to asi dopadlo uplne bez jakychkoli opatreni? To je preci taky dost snadno pochopitelne nebo ne?
Přílohy
FB_IMG_1605596461261.jpg
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Fifík

17. 11. 2020, 8:23

aleshonsa píše: 16. 11. 2020, 10:04 ...
Za sekyru ve státním rozpočtu poděkuj hloupému premiérovi a všem co nechtějí, aby se to tu řešilo jako v Asii, kde si s tím poradili, aniž by dělali nějaké velké restrikce. Tj. v podstatě asi i sám sobě.
To si děláš srandu, ne? Vždyť ve většině těch asijských zemí je úspěch založený na absolutní ztrátě osobní svobody a jen minimálně na dobrovolně dodržovaných opatřeních. :?
Pokud si mám vybrat, tak radši podstopupím riziko viru (které můžu osobním odpovědným přístupem velmi snížit), než toto.
bobik

17. 11. 2020, 8:27

Robokope, neměl by ten graf vypadat takto? Jsou řádově více nakažených, než na jaře.
Přílohy
y.JPG
t256

17. 11. 2020, 9:00

Fifík píše: 17. 11. 2020, 8:23
aleshonsa píše: 16. 11. 2020, 10:04 ...
To si děláš srandu, ne? Vždyť ve většině těch asijských zemí je úspěch založený na absolutní ztrátě osobní svobody a jen minimálně na dobrovolně dodržovaných opatřeních. :?
Pokud si mám vybrat, tak radši podstopupím riziko viru (které můžu osobním odpovědným přístupem velmi snížit), než toto.
No jasne, ty ho podstoupis, ale co ti ktere nakazis a pro ktere to muze byt konecna. Az bude vakcina, klidne se promoruj kazdy rok, priroda se o vymreni takovych jedincu postara casem sama. Ale do doby nez svou nechuti nosit rousku apod. muzes zabit lidi kteri s takovym pristupem nesouhlasi to proste budes muset vydrzet.
pafik

17. 11. 2020, 9:04

Fifík píše: 17. 11. 2020, 8:23 To si děláš srandu, ne? Vždyť ve většině těch asijských zemí je úspěch založený na absolutní ztrátě osobní svobody a jen minimálně na dobrovolně dodržovaných opatřeních. :?
Co to plácáš, jakou osobní zodpovědnost? To se osobně z vlastní vůle zavřeš doma a nebudeš vycházet? A čím se to v praxi liší od toho, když ti vláda nařídí být doma a nevycházet?
Já bych přál všem těmhle popíračům a těm "....radši podstopupím riziko viru...", aby si ho řádnou dávku nadejchali. A až se uzdravěj, tak aby tady poreferovali o chřipečce.
Fifík

17. 11. 2020, 9:18

Moje reakce byla na tu "asijskou cestu", která se vyznačuje tím že se ty "úspěšné" země daly na cestu absolutní kontroly nad obyvatelstvem. To mi přijde jako naprosto ujeté se tohoto dovolávat.

S rouškou nemám problém a ano, izoluji se doma co to jde, abych chránil svoje blízké. Ale dělám to dobrovolně, nikdo mě do toho nemusí nutit. Příkladů z nejbližsího okolí mám bohužel až dost. Mě se to zatím vyhýbá.
xener

17. 11. 2020, 9:45

ja mam taku sedliacku otazku, co sa tu uz ohladom problemu s koronou vyriesilo ? :)
bobik

17. 11. 2020, 9:48

A co se v hospodě vyřešilo? A furt se kecá a furt se kecá. :D
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

17. 11. 2020, 10:14

aleshonsa píše: 15. 11. 2020, 6:50 ............že jejich maxima z 1. vlny byly před koncem června - to tady už byl dávno klid.
ano, to je pravda, to už tady byl dovolenkový mediální klid.....
pafik píše: 17. 11. 2020, 9:04 ....... A až se uzdravěj, tak aby tady poreferovali o chřipečce.
ty už jsi byl kovidovanej? že o tom tak zasvěceně hovoříš?, vaše fabulace spočívá v tom, že tady já, a další lidi jsou popírači, což je opravdu jen vaše fabulace ve stylu t256 (jarní koblihový metač), který si kupříkladu vyfabuloval, že člověk v této diskuzi, který neplive na jaře na vládu a babiše musí být apriori jeho volič, já mu to nemám za zlé tady bohužel inkludované školství už nese své ovoce, ano já ti s klidným svědomím mohu potvrdit, že u mě šlo o velmi lehkou formu nachlazení a že rýma má u mě mnohem horší průběh, a včil mudruj :D (hypotézu druhého a třetího nakažení jsme probírali, nákazu příbuzných taky-taky to mají za sebou) tak snad čtvrtá nebo pátá vlna, ožralej autobusák, rakovina kdo ví
t256 píše: 17. 11. 2020, 9:00 No jasne, ty ho podstoupis, ale co ti ktere nakazis a pro ktere to muze byt konecna. Az bude vakcina, klidne se promoruj kazdy rok, priroda se o vymreni takovych jedincu postara casem sama. Ale do doby nez svou nechuti nosit rousku apod. muzes zabit lidi kteri s takovym pristupem nesouhlasi to proste budes muset vydrzet.
.....a v diskuzi se naráz zjeví emoční vyděrač :D , prosím tě, kde tady kdo psal o těch zkurvenejch hadrech, které tady furt dokola propíráte jak malé děcka, můžeš mě to někde najít v této diskuzi kdo konkrétně někde rozporoval roušky!!!!!!!! vy hoši totiž ani jinak reagovat neumíte :D
to že se rozněžňuješ nad osudem svých spoluobčanů je jistě chválihodné a na sociálních sítích budeš mezi holkama hvězda, ale takhle to ve většinové společnosti nefunguje a nikdy fungovat nebude, dokonce ani v asii, rozněžňuj se dál a čekej na vakcínu, ostatní laskavě nech na pokoji a nevnucuj jim svou vizi novinkového světa
ne každýmu stačí k životu ohlávka na hlavu, pluh, obrok v pytli a dlouhej bič
aleshonsa píše: 16. 11. 2020, 10:04 ........Chybí tam ta bezpříznaková skupina (27% nakažených) nebo skupina co to přechodila nebo vyležela doma bez informování doktrora.
........ já měl třeba minulej týden bezpříznakovou chřipku, shodou okolností to vím, ale u doktora jsem s tím teda nebyl, za to si sypu popel na hlavu, takže jsem se samouzdravil a následně taky samouschopnil a mohl jsem jít zas vesele do práce, z tabulek jsem teda ale tím pádem vypadl, takže teď budu mít myslím hodně špatné spaní :D
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Mart_68
Trol

17. 11. 2020, 10:17

Fifík píše: 17. 11. 2020, 9:18 S rouškou nemám problém a ano, izoluji se doma co to jde, abych chránil svoje blízké. Ale dělám to dobrovolně, nikdo mě do toho nemusí nutit. Příkladů z nejbližsího okolí mám bohužel až dost. Mě se to zatím vyhýbá.
... pořád máš volbu , a to je taky špatně, chápeš? Nový svět atmosféry strachu do budoucna nepočítá s tím, že se budeš sám rozhodovat, všechno bude naplanovaný jasně nadaný, tak jak to mají šikmáči.
lapa
medaile za lepsi forum

17. 11. 2020, 10:26

Co se tady vlastně resi - politicke názory, bitvy eg nebo zdravotní problematika?
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
filla
Kontaktovat uživatele:

17. 11. 2020, 10:47

lapa píše: 17. 11. 2020, 10:26 Co se tady vlastně resi - politicke názory, bitvy eg nebo zdravotní problematika?
resi se to, ze cela tahle legrace bude mit brutalni ekonomicky dopad, coz obe strany vi, ale jen jedna se to bude snazit hodit na ty jejich anti-x, ze je to jejich vina, protoze kdyby byli zodpovedni, tak uz by tu davno svitilo slunicko a prohaneneli se tu davy kocicek
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
pafik

17. 11. 2020, 11:10

Tumlík:
No tak jsi měl z prdele kliku. Buď rád.
Zatím jsem breberu-19 neměl a doufám, že jí nechytnu. A tím, že říkám, že fůra lidí má špatný průběh neznamená, že tě označuju za popírače a nebo že nějak fabuluju.
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“