Magiho výzkumný ústav

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
HonzaHorka

2. 12. 2020, 5:04

Ono je pouze možné že to chce jinak silnou pružinu při zpětném pohybu toho pístku. Já bych řekl že to může to kolo ovlivňovat.
Jinak pěkná práce. Je to jako v BPH.
Velikost úběru budeš tedy regulovat pouze počtem impulzů. To je pěkné.
novic

2. 12. 2020, 5:46

asi blba otazka a pocet impulzov bude od ?
Cash Rules Everything Around Me
C.R.E.A.M
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

2. 12. 2020, 6:40

No ono to hlavně chce dodělat do finální podoby a ne aby do rohatky strkal ohnutý šroub :)
Až bude rohatku posouvat přesná západka vedená v přesném vedení, možná se to polepší. Možná se to zlepší i tím když to bude zkompletované a bude to pootáčet i ruční klikou (ta má určitou hmotu) a možná to bude chtít tlumení na vzduchu (aby ten pístek nebyl takto splašený) - to se všechno vokáže.
Toto je zatím jen ověření mojí vize, která je asi funkční. Ano kolik chci přidávat to už bude záležitost PLCčka - které stejně řídí celou brusku.
Tzn. toto zabere pouze jediný výstup z PLC, vstupy už žádné nemám a proto se celá tahle záležitost bude muset parametrizovat z externího LCD, který se tam bude muset krz toto přidat.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
kenybz

3. 12. 2020, 9:49

válec dej napevno a západku s pružinou a výklopnou na čepu a nějakou třecí brzdu aby se to při pohybu zpět nevracelo pak to bude fungovat inspirovat se můžeš podle brusky na pilové kotouče
https://www.sjtrade.cz/stroje/1002-bruska.html
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
Trevor2

4. 12. 2020, 9:25

Teraz prerabam elektroniku na bruske vollmer chc a tam je posun kotucu riešený ako vidieť v tomto videu

https://youtu.be/zrMmaG8yMV4

Tam sa ale nehrá na 0,01mm, takže tento systém nemusí byť vhodný pre tvoj pripad.
milan584

5. 12. 2020, 1:31

magi píše: 2. 12. 2020, 6:40 No ono to hlavně chce dodělat do finální podoby a ne aby do rohatky strkal ohnutý šroub :)
Až bude rohatku posouvat přesná západka vedená v přesném vedení, možná se to polepší. Možná se to zlepší i tím když to bude zkompletované a bude to pootáčet i ruční klikou (ta má určitou hmotu) a možná to bude chtít tlumení na vzduchu (aby ten pístek nebyl takto splašený) - to se všechno vokáže.
Toto je zatím jen ověření mojí vize, která je asi funkční. Ano kolik chci přidávat to už bude záležitost PLCčka - které stejně řídí celou brusku.
Tzn. toto zabere pouze jediný výstup z PLC, vstupy už žádné nemám a proto se celá tahle záležitost bude muset parametrizovat z externího LCD, který se tam bude muset krz toto přidat.
jestli to chceš řešit tak, že velikost zdvihu bude počtem cvaků (zdvihů) , tak je to totál napikaču - protože jednak se bude měnit čas na přestavení (1cvak něco, 10 cvaků 10x víc - což bude tragedie), ale hlavně to bude muset běhat rychle, takže nepřesně - nezapomeň, že to všechno musí nějak brzdit a ne mlátit a pak přeskakovat. Vzduch bych na to pokud možno nepoužil - bude gumový - hydrauliku tam přece už máš.
Obvykle se to řeší maskou (takže to nenabírá tam kde nemá) a nebo se mění zdvih - tj. kolik to nebere. Tj. stejně jako u šepingu, ale je to udělaný pořádně.
Jo a ty rohatky (kolo i palec) trpí jako prase - obvykle jsou alespoň tvrdý a nebo i nitridovaný.
milan584

5. 12. 2020, 1:37

kenybz píše: 3. 12. 2020, 9:49 válec dej napevno a západku s pružinou a výklopnou na čepu a nějakou třecí brzdu aby se to při pohybu zpět nevracelo pak to bude fungovat inspirovat se můžeš podle brusky na pilové kotouče
https://www.sjtrade.cz/stroje/1002-bruska.html
tam to ale právě funguje tak jak má - změnou zdvihu toho palce (točítko zboku vpravo) se mění to, kolik to nabere zubů.
Ne, že to pro pootočení pro 10 zubů bude 10x cvakat po jednom zubu.
Mj. zrovna tohle podávaní u tý BP2 bych rozkopal, vždy když na tom musím brousit.
kenybz

5. 12. 2020, 3:31

no ono broušení na bp2 je ehm..no asi tak jednu bp 2 jsem dal dohromady je to asi 8 roků pak jsem natom zkusil brousit no a jakmile objede pilka několik koleček tak má kotouč uplně jiný tvar...optimální by bylo nechat si udělat v diamě cbn kotoučky a brousit kopírovacím způsobem.
na 1u brusce je to podávání taky tak jak popisuješ no ale prakticky mu to může být do jisté míry jedno, že nemůže plynule přidávat stejně musí broušený kus měřit a nejlepší je u toho stát magi asi nebude dělat sériovou výrobu...tak si na tom zamýšleném podávání nastaví v logu krok a celkový úběr s přídavkem pak příjde poměří kus orovná kotouč a růčo to dojede napřesno
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

5. 12. 2020, 10:16

Chlapci neblázněte, já jediné co potřebuju tak po přejetí vrstvy v ose Y aby si osa Z přidala o 0,01 nebo max 0,02. Žádné 5x 10x a pod.
A je to z jediného důvodu - abych u brusky nemusel stát jak péro, finální míru si stejně musím pohlídat sám, protože tam mikrometrický doraz s koncákem nemám a odměřování s reletem zatím taky ne. Tzn. jediné co teď můžu (až to bude fungovat) je, že v PLC mu definuju počet přejezdů osy Y (a tím pádem počet přidání v ose Z). A to by nemělo činit problém, protože když nandám nový kus tak vidím na noniu o kolik jsem odjel nahoru. A stejně si tam musím 2-3 stovky nechat na finálku krz měření a na vyjiskření.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Wayne

6. 12. 2020, 8:32

K aparátu na vnější broušení mohu poznamenat - mám na BN 102 C dvě, obě s koníky. Potíž je ale v tom, že správnou děličku ani jednu a ještě jsem ji nevymámil tam, kde to jedno broušení s koníkem (tam zas pro změnu neměli levého koně, jen dva pravé - k děličce a k aparátu) a tak vlastně nevím, kterého se můžu zbavit, jestli ctít barvu ke stroji nebo k děličce, kterou snad časem vyměním. Takže jedno budu pouštět do světa, jen nevím kdy a hlavně bych raději měnil, mám moc trnů a málo přírub na ně, taky sháním komplet hydrauliku a vodící pravítko ke spirálaparátu (plus řeším tu děličku).

Zároveň mám teď i nějaké příslušenství na NUA25, které bych taky rád takto vyměnil, ale ještě jsem si neujasnil, do které sekce to napsat...a taky co si nechat ke 102ce.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

8. 12. 2020, 6:27

no, celkem se to povedlo
Přílohy
P1230796.JPG
kenybz

9. 12. 2020, 8:16

no jak z fabriky...na tu pracovní desku můžeš dát kus pvc podlahoviny jen tak ji položíš bez lepení a kdybys na tom chtěl třeba svařovat drobnosti tigem tak místo PVC dáš 4mm plech a máš uni stůl
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

9. 12. 2020, 8:42

jj, přesně tak, mám tam v plánu gumu
picom

9. 12. 2020, 9:30

V létě jsem si svařil pracovní stůl na zahradu a na desku jsem použil CETRIS
Může být trvale na dešti, dá se na něm svařovat, natírat, ... Má už pár zářezů od pily, ale při té ceně není co řešit.
Kupuji u výrobce v Hranicích. Cena za 22mm kolem 20Kč . Občas mají desku i za 1 korunu, ale musel se vzít celý kamion.
https://www.cetrishobby.cz/#cetris-hobby
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

9. 12. 2020, 9:33

týýýjo, to je hodně dobrej nápad. Cetris desky znám, ale toto mě nenapadlo :wink:
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“