Co jste dneska bastlili?
Konečně jsem si k trafopáječce udělal demagnetizační smyčku s více závity.
Měl jsem to udělat už dávno.
(To si asi lidé říkají i v jiných životních situacích.)
Měl jsem to udělat už dávno.
(To si asi lidé říkají i v jiných životních situacích.)
Koupím hliníkové profily délky cca 60cm, nabízím 90,-Kč/kg.
kdysi jsem přejel magnetem po obrazovce barevné televize rubín a zmagnetoval jsem stínítko respektive ten děrovaný plech za sklem obrazovky...vzal jsem trafopájku a jezdil smyčkou po skle obrazovky a odmagnetoval jsem to sice to trvalo ale šlo to
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
Bodujem to v sústruhu, ale je to vždy riziko - aj keď ukostríš obrobok, tak sa nejakým nedopatrením môže stať, že elektródou zavadíš napríklad o nožovú hlavu. V tomto prípade by sa prúd uzavrel cez lunetu, ale keď máš niečo chytené letmo, tak to prejde cez ložiská vretena a to je celkom prúser.
Takže teoreticky by to asi šlo, ale nestojí mi to za potenciálne poškodenie ložísk (a strusku padajúcu na sústruh)
Edit: ale pakistanskí majstri sa s tým nezaťažujú, stačí asistent na točenie vretenom a už sa zvára
zaujímalo by ma, kde asi pripol kostru
Takže teoreticky by to asi šlo, ale nestojí mi to za potenciálne poškodenie ložísk (a strusku padajúcu na sústruh)
Edit: ale pakistanskí majstri sa s tým nezaťažujú, stačí asistent na točenie vretenom a už sa zvára

Tos C45-2000
Zase když to ukostříš na správném místě, tak si zakalíš vodící plochyturnigy píše: ↑15. 12. 2020, 2:29 Bodujem to v sústruhu, ale je to vždy riziko - aj keď ukostríš obrobok, tak sa nejakým nedopatrením môže stať, že elektródou zavadíš napríklad o nožovú hlavu. V tomto prípade by sa prúd uzavrel cez lunetu, ale keď máš niečo chytené letmo, tak to prejde cez ložiská vretena a to je celkom prúser.

Jen by to teda chtělo nejdříve zaškrabat

Strigon ME-250, SV18RA, Mikromat SFW200/600, L-TEC Ductling II
Asi si to při své nadutosti opravdu myslíš, ale pravda to není.
Aha, rozumím, to mě netrklo. Můj soustruh se dá krásně a rychle odstrojit (support i koníka dám dolu a pak zpět za půl minuty.. a víc tam toho není

mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino