corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
Mart76

16. 12. 2020, 8:55

Carl_FM píše: 16. 12. 2020, 8:40 Může úkolovat BIS, ale jen se souhlasem vlády.
BIS ze zákona nesmí vydat informace, pokud by hrozilo jejich vyzrazení.
Je to trošku jinak.
Prezident může úkolovat BIS, ale s vědomím vlády. Tzn. vláda o úkolování BIS ze strany prezidenta musí vědět, ale nemůže úkolování zabránit.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
Mex

16. 12. 2020, 8:56

Mart76 píše: 16. 12. 2020, 8:48 Možná ano. Vezmu to tedy "spekulativně" jinak. :wink:
Zeman má podezření na to, že jeho poradce Martin Nejedlý je ruský špion. Proto zaúkoluje BIS, aby mu dodala seznam všech ruských špionů, aby se podíval, jestli je mezi nimi jméno Nejedlého.
Ale správný postup by měl být takový, že má zaúkolovat BIS, aby prověřila, jestli Martin Nejedlý je nebo není ruský špion.
Ne.
Správný postup je takový, že BIS má sama zjistit, že je Nejedlý ruský špión. Právě za to dostává velké prachy a má velmi-velmi široké pravomoci.
Pokud zjistila, že ano, tak následně má varovat prezidenta, který je jedním z příjemců informací od BIS. Případně ještě ministra vnitra, možná policejního prezidenta.
Pokud by nic z toho nezafungovalo, tak použít oblíbený (ale samozřejmě nezákonný) český způsob - řízený únik informací do spřátelených medií.
Carl_FM

16. 12. 2020, 9:04

Doporučuji přečíst https://www.seznamzpravy.cz/clanek/pro ... a-130806

Na Vladimírovy narozeniny se na náměstí v nějakém Ruském městě upálil člověk, viděl jsem video, to co mě šokovalo nebyl muž v plamenech, ale kolemjdoucí lidé. Vůbec nikoho to nezajímalo, nikdo se na hořícího ani nepodíval. V Rusku prostě lidský život nic neznamená. Občanská společnost už tam prakticky neexistuje, volby jsou zmanipulované. Vládnou zločinci, kteří mají neskutečné bohatství, je tam více jak sto dolarových miliardářů. Plat učitele je přitom tak 20 000 rublů. Je tam obrovský počet vražd.
Od takové země si chcete něco nechat postavit???

Процветающая Россия (руб в мес):
11 468 - Прожиточный минимум
12 130 - Минимальная зарплата
13 345 - Пенсия
20 000 - Зарплата учителя
25 000 - Зарплата врача
35 000 - Зарплата шахтера
399 300 - Зарплата депутата Госдумы
79 174 000 - Зарплата Сечина
107 798 000 - Зарплата Миллера
MAS FU2A, TOS SM16A
Mart76

16. 12. 2020, 9:05

Mex píše: 16. 12. 2020, 8:56
Mart76 píše: 16. 12. 2020, 8:48 Možná ano. Vezmu to tedy "spekulativně" jinak. :wink:
Zeman má podezření na to, že jeho poradce Martin Nejedlý je ruský špion. Proto zaúkoluje BIS, aby mu dodala seznam všech ruských špionů, aby se podíval, jestli je mezi nimi jméno Nejedlého.
Ale správný postup by měl být takový, že má zaúkolovat BIS, aby prověřila, jestli Martin Nejedlý je nebo není ruský špion.
Ne.
Správný postup je takový, že BIS má sama zjistit, že je Nejedlý ruský špión. Právě za to dostává velké prachy a má velmi-velmi široké pravomoci.
Pokud zjistila, že ano, tak následně má varovat prezidenta, který je jedním z příjemců informací od BIS. Případně ještě ministra vnitra, možná policejního prezidenta.
Pokud by nic z toho nezafungovalo, tak použít oblíbený (ale samozřejmě nezákonný) český způsob - řízený únik informací do spřátelených medií.
V této zemi je 10 milionů lidí a není v silách BIS prověřovat každého na to, jestli je ruský špion. To by zvládla možná tak STASI. Nicméně osoby pohybující se v okolí prezidenta jistě zaslouží větší pozornost.

Tak se opět ptám, jaká je podle tebe souvislost mezi požadavkem Zemana na sdělení jmen ruských špionů a požadavkem na informace nezbytné pro výkon funkce prezidenta? Brání tedy Zemanova neznalost jmen špionů jeho výkonu funkce?
Mex

16. 12. 2020, 9:30

Mart76 píše: 16. 12. 2020, 9:05 Tak se opět ptám, jaká je podle tebe souvislost mezi požadavkem Zemana na sdělení jmen ruských špionů a požadavkem na informace nezbytné pro výkon funkce prezidenta? Brání tedy Zemanova neznalost jmen špionů jeho výkonu funkce?
Už podruhé a naposled odpovídám: na takto položenou otázku není jednoznačná odpověď. Tam není žádná přímá kauzalita mezi sdělením špiónů a možností vykonávat funkci prezidenta. A už vůbec ne podmiňující kauzalita.

Zeman je neustále napadán za to, že Koudelku nechce jmenovat generálem, protože o něm má špatné mínění. Ne, že by byl zrádce, ale že je prostě jen neschopný. Velká huba a malé činy. No a tak když se jednotná protizemanovská fronta dožaduje toho, aby ho přesto jmenoval, tak Zeman kontruje tím, aby ukázal co dokázal.

Já nejsem žádný velký fanoušek pana prezidenta Zemana. Dřív mi i celkem seděl, mnohé názory (často proti-pražsko-kavárenské a proti-novo-levičácké) mi konvenovaly.
Dneska ale už z něho mám tak trochu smutný dojem. Je mi ho spíš líto, než že bych ho nějak obdivoval. Za poslední roky (podle mě) dost silně sešel. Nejen tělesně (to by zas tak moc nevadilo), ale hlavně na duchu.

To mi ale nijak nebrání v tom, abych se aspoň pokusil dívat se na jeho počínání střízlivě, s co nejméně zabarvenými brýlemi (jak nejvíc to dokážu).
A při tom mi přijde celkem lidsky pochopitelné, že když ho okolí někam tlačí (kam on nechce), tak aspoň požaduje "tak ukaž, cos dokázal".
Mart76

16. 12. 2020, 10:13

Mex píše: 16. 12. 2020, 9:30
Mart76 píše: 16. 12. 2020, 9:05 Tak se opět ptám, jaká je podle tebe souvislost mezi požadavkem Zemana na sdělení jmen ruských špionů a požadavkem na informace nezbytné pro výkon funkce prezidenta? Brání tedy Zemanova neznalost jmen špionů jeho výkonu funkce?
Už podruhé a naposled odpovídám: na takto položenou otázku není jednoznačná odpověď. Tam není žádná přímá kauzalita mezi sdělením špiónů a možností vykonávat funkci prezidenta. A už vůbec ne podmiňující kauzalita.
Ok.
Oba se tedy shodneme v tom, že není žádná přímá kauzalita mezi sdělením jmen ruských špiónů a možností vykonávat funkci prezidenta.
Z mého pohledu je požadavek na sdělení jmen ruských špionů pouze nástrojem dehonestace BIS, protože ať udělá BIS cokoliv, tak to bude vždy špatně. Pokud jména předá, tak ohrozí svoji činnost, pokud jména nepředá, tak bude označena Zemanem za neschopnou, ať už je důvod nepředání jakýkoliv.

Z mého pohledu je tento požadavek Zemana na BIS pouze zástupný a já ho beru jako zneužití úřadu prezidenta. Zeman nikdy nebyl státník, vždy nadřazoval sebe nad celek.
Už před první prezidentskou volbou jsem na něj měl určitý názor. A ten je dodnes stejný. Takže to jediné, co je pro mne na Zemanovi pozitivní je to, že mne nezklamal.

Takže končím diskuzi na téma Zeman a vraťme vlákno koronaviru.
pafik

17. 12. 2020, 9:25

filla píše: 16. 12. 2020, 8:32
to se totiz stane tak, ze nekdo omylem zjisti, ze lenin se nejmenoval lenin a rijnova revoluce nebyla v rijnu a hned to jsou svine prolhany
Zapomněl jsi na Stalina, to byl Džugašvili ....
LSoft

17. 12. 2020, 1:59

Kolegové, jeden fórek na odlehčení:
dokázal by mi někdo na magnetce zbrousit duralový plech ze všech tří stran? ;)
Vím že tento dotaz by patřil spíš na 1. dubna, ale nechtěl jsem tak dlouho čekat :D
lapa
medaile za lepsi forum

17. 12. 2020, 3:07

Kristepane Mexi - jak jsem uz psal jednou, tvoje odborne znalosti obdivuji, ale tady jen ziram, co jsi schopen vyplodit ...
President a BIS - v duchu toho, jak vnimam Zemanovo jednani za doby jeho prezidentstvi, jen doufam, ze mu BIS zadny seznam agentu neda - to by bylo v Rusku driv nez by to doslo k Zemanovi.
A doufam, ze mu BIS obezretne filtruje informace ...

Zaregistrovali jste nebyvale mirnou reakci Ovcacka (ctete Zemana) na to vraceni pametniho listu onim veteranem v souvislosti s tim, jak onen veteran vnima Zemanovu cinnost?
Normalne je Ovcacek (cti Zeman) jak utrzeny z retezu, ale tady jen tise neco zaseptal ...
Pačemú? Pro neznalce ruskeho jazyku - proč?
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Carl_FM

17. 12. 2020, 3:26

Nějak tak?
IMG_20201214_171416.jpg
© Respekt
MAS FU2A, TOS SM16A
lapa
medaile za lepsi forum

17. 12. 2020, 3:29

Carl_FM píše: 17. 12. 2020, 3:26 Nějak tak?IMG_20201214_171416.jpg
Ne, to co vidime, je reakce jeho ochranky :D na to navraceni - BTW chranit Zemana, to musi byt taky sluzba k popukani :-).
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
pafik

17. 12. 2020, 3:31

LSoft píše: 17. 12. 2020, 1:59 Kolegové, jeden fórek na odlehčení:
dokázal by mi někdo na magnetce zbrousit duralový plech ze všech tří stran? ;)
Vím že tento dotaz by patřil spíš na 1. dubna, ale nechtěl jsem tak dlouho čekat :D
Jo, to mi připomíná jeden fór z učňovského prostředí.
Mistr k novým učňům: tak chlapci, co umíte?
Franta: absolutně cokoliv, pane mistr.
Dobře, tak mi tady přepiluj cigaretovej kouř.
Klidně pane mistr, ale musíte mi ho upnout do svěráku.
Mex

17. 12. 2020, 3:36

lapa píše: 17. 12. 2020, 3:07 Kristepane Mexi - jak jsem uz psal jednou, tvoje odborne znalosti obdivuji, ale tady jen ziram, co jsi schopen vyplodit ...
President a BIS - v duchu toho, jak vnimam Zemanovo jednani za doby jeho prezidentstvi, jen doufam, ze mu BIS zadny seznam agentu neda - to by bylo v Rusku driv nez by to doslo k Zemanovi.
A doufam, ze mu BIS obezretne filtruje informace ...
A Ty máš nějaké podložené informace, že to tak je? Že by opravdu pan Zeman podrazil národní zájmy ve prospěch cizí velmoci?
Nebo to máš jenom "informace" z různých diskusních fór? Uznávám, že to je opravdu velmi důvěryhodný informační zdroj...

Já z něho mám pocit, že jen není programový rusobijce a číňanobijce, jako je mnoho jiných. Ale uznávám, že i neutrální postoj (stejný ke všem stranám) může lidem, výrazně vychýleným jedním směrem, připadat jako špatný.
Když někdy náhodou zavítám na nějaké podobné fórum, tak se pak taky bojím otevřít konzervu. Čekám, že z ní na mě vyskočí ruský agent.

Ještě k postu Carl_FM: ten kreslený "vtip" je (podle mě) mimořádně trapný. Jestli ti něco takového přijde vtipné nebo zajímavé, tak to máme opravdu velmi rozdílný vkus a názory na život. A bylo by úplně jedno, jestli je na něm v podobné dehonestující podobě zobrazen někdo, koho mám rád nebo koho rád nemám.
pafik

17. 12. 2020, 3:41

Taky sám šéfredaktor plátku uznal, že to bylo přes čáru.
Zajímalo by mě, jak by se mu líbilo, kdyby ho někdo namaloval jako pyj s jeho xichtem a říkal o tom, že je to karikatura.
Carl_FM

17. 12. 2020, 4:09

Zemana jsem viděl naživo poprvé v roce 1998 a od té doby si o něm myslím, že se jedná o mimořádně inteligentního hajzla psychopata s bohémskými rysy.
Doteď jsem neměl důvod svůj názor měnit.

Ta kresba v případě kohokoliv jiného trapná je, ale Zeman pouze sklízí, co zasel...
MAS FU2A, TOS SM16A
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“