corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

22. 12. 2020, 2:14

Ano je
Tj. Kdyz to zde nebudem pouzivat podle predpisu hned se o tom dozvedej.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
fmodel
Kontaktovat uživatele:

22. 12. 2020, 2:44

Ale my se nedozvíme kolik se jich vyhodilo protože se nestihlo očkovat .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Josef
Sponzor fora

22. 12. 2020, 4:42

pafik píše: 22. 12. 2020, 11:33
Josef píše: 21. 12. 2020, 10:29 A ty dotace zpronevěřil Babiš nebo Piráti? Když udával Babiš StB to bylo v pořádku. Když někdo poukáže na to, že Babiš okrádá daňové poplatníky a fondy z EU, tak je to sprostý udavač a vlastizrádce? Vlast je podle tebe Babiš? A Agrofert je jediné správné společenské zřízení, jak to nazývyli komáři? Proč by neměli dostat dotace ti, co na ně mají nárok? Jedině snad proto, že by jim to Babiš zkonfiskoval pro sebe. ....
Babiš nic nezpronevěřil, pleteš si pojmy (jako obvykle). Čerpat neoprávněně dotace není totéž, co zpronevěřit je. Ale to je asi nad tvoje primitivní chápání.
Hele ty nabubřelý vzdělanče. Pokud si potřebuješ rýpnout a zdvihnout si sebevědomí přes klávesnici, tak brzdi. Už jsi několikrát musel konstatovat, že jsem měl pravdu a schválně jsi se do mně navážel s touhou mne dehonestovat. Babiš jako strážce státní kasy si sám sobě nemohl vyplatit dotaci za "inovační toustový chleba" a to je zpronevěra. Babiš jako majitel Agrofertu ty dotace čerpal neoprávněně. Je těžké to pochopit i tvým vzdělaným mozkem?
pafik

22. 12. 2020, 5:05

robokop píše: 22. 12. 2020, 12:45 Neni uplne jedno kterym slovickem popisem ze ten clovek je gauner a nema tam co delat?
Dalsi napoveda viz muj predchozi post.
Jestli to byla reakce na mě, tak není; rozdíl je dva roky podmíněně. :)
pafik

22. 12. 2020, 5:08

Josef píše: 22. 12. 2020, 4:42
Josef píše: 21. 12. 2020, 10:29 A ty dotace zpronevěřil Babiš nebo Piráti? Když udával Babiš StB to bylo v pořádku. Když někdo poukáže na to, že Babiš okrádá daňové poplatníky a fondy z EU, tak je to sprostý udavač a vlastizrádce? Vlast je podle tebe Babiš? A Agrofert je jediné správné společenské zřízení, jak to nazývyli komáři? Proč by neměli dostat dotace ti, co na ně mají nárok? Jedině snad proto, že by jim to Babiš zkonfiskoval pro sebe. ....
Babiš nic nezpronevěřil, pleteš si pojmy (jako obvykle). Čerpat neoprávněně dotace není totéž, co zpronevěřit je. Ale to je asi nad tvoje primitivní chápání.
Hele ty nabubřelý vzdělanče. Pokud si potřebuješ rýpnout a zdvihnout si sebevědomí přes klávesnici, tak brzdi. Už jsi několikrát musel konstatovat, že jsem měl pravdu a schválně jsi se do mně navážel s touhou mne dehonestovat. Babiš jako strážce státní kasy si sám sobě nemohl vyplatit dotaci za "inovační toustový chleba" a to je zpronevěra. Babiš jako majitel Agrofertu ty dotace čerpal neoprávněně. Je těžké to pochopit i tvým vzdělaným mozkem?
Vidím, že jsi právník jak noha :lol:
Babiš si sám nic nevyplatil, někdo mu to odklepnul.
Josef
Sponzor fora

22. 12. 2020, 5:31

pafik píše: 22. 12. 2020, 5:08
Josef píše: 22. 12. 2020, 4:42
Vidím, že jsi právník jak noha :lol:
Babiš si sám nic nevyplatil, někdo mu to odklepnul.
On to vlastně ani nechtěl, ale někdo mu to vnutil a odklepnul. Koblihu?
Josef
Sponzor fora

22. 12. 2020, 5:40

Po šesti týdnech se mně začíná vracet chuť a maličko i čich. Včera jsem pekl koleno cca 7 hodin, prostě pomaloučku. K tomu první várka letošního zelí z hrnce. Je kyselé asi fest, protože i ta ne ještě dobrá chuť to poznala. Po té době jsem si konečně pošmákl na dobrém jídle. I letošní trnková začíná chutnat. Zase je větší radost žít. :D
Grad

22. 12. 2020, 5:58

robokop píše: 22. 12. 2020, 12:37 * Matematika očkování (aneb proč v Německu mají očkovací centra) *

Jsou to bohužel jednoduché počty. Vakcína BioNTech/Pfizer je distribuována v mrazících kontejnerech - v každém kontejneru je 5 plat, v každém platu 195 ampulí a každá ampule je po rozmražení (trvá 2 hodiny) a naředění fyziologickým roztokem 5 dávek pro 5 lidí. Takto naředěná vydrží 6 hodin, pak se musí vyhodit. V jednom kontejneru je tedy dávka pro 4,875 lidí. Protože v ČR jsme mrazáky nepořídili, musíme si vystačit s tím kontejnerem (který se může otevřít 2x denně a do kterého se musí každých 5 dní doplňovat suchý led, ale ok). Ten kontejner ale i tak vydrží jenom 30 dní (o tomhle v oficiálním schváleni vakcíny pro EU není ani zmínka, tam jasně píšou "Store in a freezer at -90 °C to -60 °C.", ale opět předpokládejme že tohle se tedy nějak podaří domluvit).

Potřebujeme tedy k jednomu kontejneru dostat a naočkovat 4,875 lidí během 30 dní - tedy 160 lidí denně když se pojede soboty i neděle, a každý den 8 hodin bez přestávky očkovat 20 lidí za hodinu, tedy *jednoho člověka za 3 minuty* - a to včetně příchodu, vyplnění formalit, svléknutí oblečení, rozloučení (+ 30 minut čekání v čekárně). Zároveň několik zdravotníků/administrativních pracovníků 8 hodin denně 7 dní v týdnu jenom očkuje, a nedělá už vůbec nic jiného. A každý takový malý tým je třeba ke každému kontejneru. Pro úplnost dodám, že jenom této vakcíny nám v roce 2021 díky kontraktu co podepsala EU dorazí 4miliony dávek, tedy 800 kontejnerů.

Je snad každému jasné, že toto nemůže probíhat v ordinacích praktických lékařů, ale že i velké nemocnice budou mít problém vůbec tolik lidí denně očkovat, aby vůbec stihly vyočkovat celý kontejner za 30 dní. Nedejbože kdyby třeba náhodou přišly kontejnery dva :/

Tohle je logistická operace mamutích rozměrů, a bez očkovacích center organizovaných s armádní precizností se to zkrátka zrealizovat nedá. Němečtí sousedé to vědí, snad na to časem přijdou i na našem ministerstvu.

Zdroj: Schválení a příbalový leták vakcíny pro Evropský trh https://www.ema.europa.eu/en/documents/ ... ion_en.pdf

EDIT: Výrobce ještě udává možnost skladovat nenaředěnou vakcínu při teplotě 2 až 8C po dobu 120 hodin, nespotřebovaná se pak musí vyhodit. To je ještě logistiky náročnější a pro praktické lékaře nepoužitelné, znamenalo by to každých několik dní rozvézt tisícům praktiků několik jednotlivých ampulí pro těch pár desítek dávek co jsou schopni za den v ordinaci naočkovat. Pro porovnání, vakcíny proti chřipce se každý rok na podzim takto po republice rozváží několik týdnů než se dostanou do všech ordinací.
Tak to je zase sprosté osočování a schazování profi práce našeho jediného, nejschopnějšího a tak obětavého samotného generalisima Blabliše a jeho PR. Stejně jako pomluvy opozice třeba zde. https://www.echo24.cz/a/SAuay/v-motole- ... an-opozice
Jsem naprosto v klidu a věřím, že je vše naprosto perfektně minimálně na 150% připraveno, stejně jako to bylo připraveno hned na začátku letošního roku s ochrannýmí prostředky ;-)
Zeptal jsem se strýce Gůgla co očkovací plán pro češtinu a jeho ekvivalent pro němčinu :shock:
Impfplan myslím že kostky jsou vrženy, šmejdící robot strejdy se neplete...

Ale vážně, buď bych s tim hned zašel za ..., nebo to zde stopil, bo je riziko že s pravděpodobnosti blížící se 100% bude ... za několik týdnů plakat, až se ta "připravenost" provalí, proč nepřišli ti co měli a už ani ti co neměli a půjde po nich :wink: Co na tom že se prohlásíl za toho co tomu má velet a je za to tudíž zodpovědný... :lol:
Grad

22. 12. 2020, 6:11

Josef píše: 22. 12. 2020, 5:40 Po šesti týdnech se mně začíná vracet chuť a maličko i čich. Včera jsem pekl koleno cca 7 hodin, prostě pomaloučku. K tomu první várka letošního zelí z hrnce. Je kyselé asi fest, protože i ta ne ještě dobrá chuť to poznala. Po té době jsem si konečně pošmákl na dobrém jídle. I letošní trnková začíná chutnat. Zase je větší radost žít. :D
Tak to jsou příjemná zjištění, gratulace, ale opatrně ona tá potvora má ještě cosi jako ocásek s rýchlým průběhem, tak držím palce ať to dopadne už jenom dobře :)
Josef
Sponzor fora

22. 12. 2020, 6:49

Díky, snad už dá pokoj.
Mex

22. 12. 2020, 8:33

robokop píše: 22. 12. 2020, 12:37 EDIT: Výrobce ještě udává možnost skladovat nenaředěnou vakcínu při teplotě 2 až 8C po dobu 120 hodin...
Myslím, že to v tom EDIT je to nejpodstatnější.
Vakcína se dá 5 dní skladovat při celkem normální teplotě v ledničce. Takže to chce ty velké zásoby skladovat v několika centrálních mrazácích/skladech, a pak rozvážet vždy dávky na třeba 3 dny do jednotlivých očkovacích míst. Nepíšu "center", protože se to (podle mě) dá udělat i tak, že to budou očkovat praktici. Pozvat si závazně na každý den třeba 10 lidí (plus 11. na telefonu jako náhradníka) je asi v moci skoro každého praktika.
Věřím, že o očkování bude v praxi dost zájem (i přes kecy mnoha lidí na různých fórech), takže se lidi rádi podřídí trochu nějaké disciplíně.

A to s tou nedostupností mrazáků asi taky nebude tak fatální. Mám informace od svých dřívějších klientů v nemocnicích, že vesměs nějaké mrazáky aspoň na -60C mají. Buď koupené teď v průběhu roku, nebo je měli už dřív pro skladování jiných vzorků.
To o nutnosti uchovávat vakcínu hodně nízko se ví už dlouho, takže se na to vedení mnoha nemocnic rozumně připravilo.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

23. 12. 2020, 10:48

Ráno jsem se omylem napil vody, místo slivovice.
Málem jsem se posral strachy, že jsem ztratil chuť. :D
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
aleshonsa

23. 12. 2020, 7:19

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/pes- ... .seznam.cz
"Seznam Zprávy se už dříve doptávaly i jednotlivých ředitelů nemocnic, jak vnímají myšlenku, že by mimořádná opatření zohledňovala zátěž těchto zařízení. Většina oslovených to vnímala negativně a přirovnávala to k brzdění až ve chvíli, kdy auto už bourá."
No přesně tohle přirovnání mě napadlo, když jsem viděl nadpis a začal jsem číst článek. Na tom je vidět jací to celé vedou nekvalifikovaný lidi, co doteď nechápou, která bije, a podle toho to taky vypadá.
Masivním používáním antigenntích testů se nezmění matematický model dávající hospitalizované do vztahu s positivně testovanými. Tím se změní jen nejspíše jeden parametr modelu. Tj.
H(t) = A1 * P(t-delta1) kde
H(t) je počet hospitalizovaných v čase t
A1 je % hospitalizovaných
P(t) je počet positivně testovaných v čase t
delta1 je časový posuv mezi positivním testem a hospitalizací
Takže dle mého se tím nejspíše změní hodnota parametru A1 - nejspíše klesne, tedy za předpokladu že se bude takto testovat dál. Určitý "chaos" tam může být jen v přechodovém období.

Původní PES navrhli lidi jako Jan Kulveit atd. co tomu rozumí. Teď se z toho postupným ohýbáním a "upravováním" dle přání různých zájmových skupit stává paskvil přesně Babišovského typu.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

23. 12. 2020, 7:33

Josef píše: 22. 12. 2020, 5:40 Po šesti týdnech se mně začíná vracet chuť a maličko i čich.
no vidíš jak jsi s tím vyjebal, já po pěti měsících nic :)
https://youtu.be/fZO6sxZhteg?t=151 :D
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Carl_FM

23. 12. 2020, 7:45

No ale zase můžeš staré dělat orálek ještě před sprchou. 🤣🤣🤣
tumlik píše: 23. 12. 2020, 7:33
Josef píše: 22. 12. 2020, 5:40 Po šesti týdnech se mně začíná vracet chuť a maličko i čich.
no vidíš jak jsi s tím vyjebal, já po pěti měsících nic :)
https://youtu.be/fZO6sxZhteg?t=151 :D
MAS FU2A, TOS SM16A
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“