Magiho výzkumný ústav

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
fmodel
Kontaktovat uživatele:

29. 12. 2020, 8:28

Jasně, naprosté porušení bezpečnosti práce , a to nevíme kolik měl pod kůží .
To je stejný jako když vidíš bouračku rychlého motorkáře a řekneš co by za to dal kdyby mu došel před chvílí benzín .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

29. 12. 2020, 8:32

fmodel píše: 29. 12. 2020, 8:28 Jasně, naprosté porušení bezpečnosti práce , a to nevíme kolik měl pod kůží .
To je stejný jako když vidíš bouračku rychlého motorkáře a řekneš co by za to dal kdyby mu došel před chvílí benzín .
Tak tak - inu dobrého pomálu :)
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Trevor2

30. 12. 2020, 12:08

fmodel píše: 29. 12. 2020, 8:28 Jasně, naprosté porušení bezpečnosti práce , a to nevíme kolik měl pod kůží .
Samozrejme ze porusil a stalo ho to zivot. Ale take tlacidlo v podlahe by mozno zachranilo :D

Ani ja si nemyslim, ze resenim bezpecnosti pri sustruhu je statie na tlacidlach v drevennom roste. Mozno chlap je rusnovodic a preniesol to aj do dielne a mozno to uz ma davno zrusene, lebo zistil, ze takto robit za sustruhom je o nervy.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

30. 12. 2020, 12:34

No jestli tenhle vynález uvidí někdo z EK tak to budou povinně montovat ke každému stroji ,je sice pravda že se pak na takové mašině nedá dělat ale bezpečnost je bezpečnost .

Jenže já bych spíš prosazoval aby nikdo kdo nemá patřičné vzdělání třeba výuční list nebo maturitu v oboru třeba mechanik seřizovač nemůže na stroji pracovat ani na hobby hračce :lol: Když musíš mít na drona co váží 250g a má kamerku povinou registraci a kurz ,tak jak bez patřičného vzdělání můžeš pracovat na 4tunový mašině ? :wink: :wink: dobbrý co ? to je lepší než ten nášlapný knoflík :lol: :lol:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
novic

30. 12. 2020, 10:05

Videl som veľa takýchto videii no toto je najviac brutálne. Nie že by som to vyhľadával ale viac menej mi to pošl mi kamaráti. Podobné video je aj na vimeu, toho to len pretiahne a ostane hotovy. Aj na yt je video na radialnej vŕtačke tam držal pán v ruke nejaky maly heb profil .... Videá sem nejdem nahrávať nejdem z toho robiť Gore Topic.

Veľa videii z rozvojových zemi (napríklad ti pakistanci čo opravujú nákladiaky ) si o to doslova koledujú stačí pozrieť s akým rešpektom na Tom stroji robia.

Je ešte jedna séria starých fotiek keď to rusa namotalo ( tak z roku 2000) foto v tedy robila bezpečnosť práce, zrejme to ukazujú čo sa stane keď nedodrzime pravidlá.
Tam bol zistený aj alkohol.

K tomuto postnutemu videu sa mi "páčil" komentár :
"Manazment sa pýta : ale stroj je v poriadku ?"
Ďalší píše nečudoval by som sa keby na ďalší deň už na ňom pracoval ďalší človek, keď si v Rusku a Číne tak vážia ľudský život.
Cash Rules Everything Around Me
C.R.E.A.M
novic

1. 1. 2021, 9:25

Keď sme pri tej bezpečnosti dám to sem.
https://youtu.be/HPvtdlai5Go
Tretia minúta :D čo na to povedať.
Cash Rules Everything Around Me
C.R.E.A.M
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

1. 1. 2021, 10:37

Nic jiného se očekávat nedalo, než že to "půjde ven" :D
Zvlášť když je to takový bazmek a ještě ho drží "jak prase kost".
Horší je když to zničí něco na mašině a nejhorší když to něco zničí na mašinistovi :)
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
milan584

1. 1. 2021, 10:44

magi píše: 29. 12. 2020, 6:26 nepřestávám se udivovat na co lidi nepřijdou https://youtu.be/wgFS90kPnm8
to je klasická ukázka totálního dexxla unlimited.
Na jednu stranu řeší "bezpečnost" :lol: přes nějaký stupidní tlačítka (které mj. z hlediska bezpečnosti jsou čistá sabotáž), ta děravá "podlážka" to je to samý - ovšem si všimni, co má ten censored :shock: na noze (čas 0:11 sec) - je NABOSO (!!!) a v nějaký šílený sandální parodií na obuv.
milan584

1. 1. 2021, 10:47

novic píše: 1. 1. 2021, 9:25 Keď sme pri tej bezpečnosti dám to sem.
https://youtu.be/HPvtdlai5Go
Tretia minúta :D čo na to povedať.
celý to video je klasika - typický trubkový peklo z CCCP.
Nůž jako motyčka, upnutí čirá komedie, někdy :mrgreen: se mu to daří i spustit na správnou stranu.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

1. 1. 2021, 11:00

milan584 píše: 1. 1. 2021, 10:44
magi píše: 29. 12. 2020, 6:26 nepřestávám se udivovat na co lidi nepřijdou https://youtu.be/wgFS90kPnm8
to je klasická ukázka totálního dexxla unlimited.
Na jednu stranu řeší "bezpečnost" :lol: přes nějaký stupidní tlačítka (které mj. z hlediska bezpečnosti jsou čistá sabotáž), ta děravá "podlážka" to je to samý - ovšem si všimni, co má ten censored :shock: na noze (čas 0:11 sec) - je NABOSO (!!!) a v nějaký šílený sandální parodií na obuv.
Já už na tu obuv koukal :-) Chce si to soustružníkování užít :D , šak to tam píše :wink:
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

4. 1. 2021, 9:46

Dneska jsem se zase v práci vytočil jak vejvrtka.
Výpadek el. proudu trvající asi hodinu (mimo fabriku). Po obnovení dodávky se posralo hromada věcí (které už byly načaté a bylyy tzv. časovanou bombou).
2 frekvenčáky, jeden malý, druhý velký, jeden Amitácký modul binárních vstupů.
Ale hlavně v neposlední řadě přileteli z jednoho střediska že jim tam vubec nic nefunuje, že jsou pořád bez proudu. Naši 2 vyučení elektrikáři (jeden má před důchodem) po krátkém šetření zjistili, že v hlavní rozvodně padá 200A deion od toho konkrétného střediska.
Mezitím co jsem se já osobně zabýval výměnou frekvenčáku (to oni nemají šanci zvládnout), jsem pozoroval jejich zmatené pobíhání o fabrice a vzápětí za mnou přišel předák z dílny ať jim jdu poradit, že tak nějak neví co s tím.
Nechal jsem si vyložit situaci a povídám, pánové, vždycky když hledám zkrat, tak musím použít zásadně a pouze vylučovací metodu. Nic jiného nefunguje. Tzn. pouhým neustálým natahováním jističe a běháním po fabrice rozhodně nic nenajdu. Takže rozkaz zněl jasně - v podružném rozvaděči vytahat úplně všechny pojistky (rozvaděč je ze 70tých let) a zkusit nahodit deion. Pokud drží, shodíme jej, nandáme jednu sadu pojistek, nahodíme - drží, shodíme a takto postupujeme dál a dál až se dostaneme k té sadě pojistek, u které nám deion spadne.
Tak nejdřív se asi půl hodiny hledala žehlička, pak se začaly pojistky kurvit a lámat kombinačkama, to už jsem to nevydržel a donesl svoji žehličku.
Po další asi půl hodině byl konečně objeven onen problémový okruh, tzn. se vše zapnulo kromě něj a šlo se do další rozvodny o asi 200m jinde.
Zde byl místním šetřením shledán vypálený zuhelnatělý bakelitový vypínač MEZ Krompachy (z toho důvodu že rozvodna má vytřískaná okna, rozvaděče jsou dokořán a ona občas bývá venku mlha). Dál už jsem neztrácel čas, zadal jsem jasné instrukce (vypínač vyhodit do řiti, zapojit natvrdo bez něj a hlavně dát pozor na SLED FÁZÍ) a odešel dál po svém. Po další hodině jsem byl ubezpečen že už vše jede a vše je v cajku.
Po asi půl hodině mi přišla SMS z vodárny, která je asi 500m v lese a je napojená z inkriminované rozvodny, že vypadla do poruchy.
Několikrát jsem ji SMSkou nahodil a vždy po krátké chvíli vypadla znovu. Okamžitě mě napadlo, že ti dobráci to zapojili naopak a čerpadlo nedává vodu.
Takže ve 4 odpoledne až mistři byli už doma, jsem musel do lesa ve vodárně přehodit sled fází, aby to začalo zase fungovat.
Tím ovšem nekončíme, asi 6 večer mi přišla další SMSka, tentokrát z ČOV, že je v poruše kalové čerpadlo z jakési jímky (toto je také napájené z onoho rozvaděče). Po nahození se čerpadlo točí ale naprázdno (nebere skoro žádný proud a nečerpá). Předpokládám že díky tomu jak se točilo X hodin obráceně, tak se vytočila matka co drží oběžné kolo a to spadlo z hřídele.
Díky tomu že si jeden mamlas nedokáže napsat nebo vyfotit a nebo co já vím co udělat jak jdou dráty, tak je přidělané práce min. na jednu směnu.
Tak takový materiál u nás máme a to jsou pořád ještě ti z těch lepších.
Zítra dopoledne bude na středisku dílna probíhat rychlokurz zaměřený na tyto témata: focení mobilním telefonem a sjištění sledu fází vadaskou.
Naposledy upravil(a) magi dne 4. 1. 2021, 10:03, celkem upraveno 2 x.
milan584

4. 1. 2021, 10:02

magi píše: 4. 1. 2021, 9:46 Dneska jsem se zase v práci vytočil jak vejvrtka.
Výpadek el. proudu trvající asi hodinu (mimo fabriku). Po obnovení dodávky se posralo hromada věcí (které už byly načaté a bylyy tzv. časovanou bombou).
2 frekvenčáky, jeden malý, druhý velký, jeden Amitácký modul binárních vstupů.
Ale hlavně v neposlední řadě přileteli z jednoho střediska že jim tam vubec nic nefunuje, že jsou pořád bez proudu. Naši 2 vyučení elektrikáři (jeden má před důchodem) po krátkém šetření zjistili, že v hlavní rozvodně padá 200A deion od toho konkrétného střediska.
Mezitím co jsem se já osobně zabýval výměnou frekvenčáku (to oni nemají šanci zvládnout), jsem pozoroval jejich zmatené pobíhání o fabrice a vzápětí za mnou přišel předák z dílny ať jim jdu poradit, že tak nějak neví co s tím.
Nechal jsem si vyložit situaci a povídám, pánové, vždycky když hledám zkrat, tak musím použít zásadně a pouze vylučovací metodu. Nic jiného nefunguje. Tzn. pouhým neustálým natahováním jističe a běháním po fabrice rozhodně nic nenajdu. Takže rozkaz zněl jasně - v podružném rozvaděči vytahat úplně všechny pojistky (rozvaděč je ze 70tých let) a zkusit nahodit deion. Pokud drží, shodíme jej, nandáme jednu sadu pojistek, nahodíme - drží, shodíme a takto postupujeme dál a dál až se dostaneme k té sadě pojistek, u které nám deion spadne.
Tak nejdřív se asi půl hodiny hledala žehlička, pak se začaly pojistky kurvit a lámat kombinačkama, to už jsem to nevydržel a donesl svoji žehličku.
Po další asi půl hodině byl konečně objeven onen problémový okruh, tzn. se vše zapnulo kromě něj a šlo se do další rozvodny o asi 200m jinde.
Zde byl místním šetřením shledán vypálený zuhelnatělý bakelitový vypínač MEZ Krompachy (z toho důvodu že rozvodna má vytřískaná okna, rozvaděče jsou dokořán a ona občas bývá venku mlha). Dál už jsem neztrácel čas, zadal jsem jasné instrukce (vypínač vyhodit do řiti, zapojit natvrdo bez něj a hlavně dát pozor na SLED FÁZÍ) a odešel dál po svém. Po další hodině jsem byl ubezpečen že už vše jede a vše je v cajku.
Po asi půl hodině mi přišla SMS z vodárny, která je asi 500m v lese a je napojená z inkriminované rozvodny, že vypadla do poruchy.
Několikrát jsem ji SMSkou nahodil a vždy po krátké chvíli vypadla znovu. Okamžitě mě napadlo, že ti dobráci to zapojili naopak a čerpadlo nedává vodu.
Takže ve 4 odpoledne až mistři byli už doma, jsem musel do lesa ve vodárně přehodit sled fází, aby to začalo zase fungovat.
Tím ovšem nekončíme, asi 6 večer mi přišla další SMSka, tentokrát z ČOV, že je v poruše kalové čerpadlo z jakési jímky (toto je také napájené z onoho rozvaděče). Po nahození se čerpadlo točí ale naprázdno (nebere skoro žádný proud a nečerpá). Předpokládám že díky tomu jak se točilo X hodin obráceně, tak se vytočila matka co drží oběžné kolo a to spadlo z hřídele.
Díky tomu že si jeden mamlas nedokáže napsat nebo vyfotit a nebo co já vím co udělat jak jdou dráty, tak je přidělané práce min. na jednu směnu.
Tak takový materiál u nás máme a to jsou pořád ještě ti z těch lepších.
Kdybyste v té čovce a i v té lesní vodárně měli pořádný :lol: čerpadla (tj. Malyše :mrgreen: ) tak se vám to nestalo.
Malyš je vůči sledu fází, vysoce odolný :mrgreen: .
Musíte používat technologie kompatibilní s "údržbářema".
Mj, kolega tvrdí, že základní princip typické odbornosti současného "údržbáře" je skrytý v prvních dvou písmenech tohoto slova.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

4. 1. 2021, 10:04

Jo hochu, kdyby bylo vše tak jednoduchý :D
Malyš si vedle GFHU100 ani nevrzne, to je ponorka o příkonu 7,5kW, takže tudy cesta nepovede.
Nicméně už jsem to vyřešil, napsal jsem pozvánku na metodické školení :lol:
Přílohy
Výstřižek.JPG
milan584

4. 1. 2021, 10:11

magi píše: 4. 1. 2021, 10:04 Jo hochu, kdyby bylo vše tak jednoduchý :D
Malyš si vedle GFHU100 ani nevrzne, to je ponorka o příkonu 7,5kW, takže tudy cesta nepovede.
Nicméně už jsem to vyřešil, napsal jsem pozvánku na metodické školení :lol:
Tak prostě musíte mít Véééééééééélkýho malyše :mrgreen: A pevný :lol: barák.
A ta pozvánka je taky celkem o ničem - chybí v ní problematika rozpoznání 6 od 9 (pro běžného současného údržbáře skoro neřešitelný problém), problematika rozeznání typu fixu (proč mazací fix na dětskou tabulku není ideální na značení vývodů) a taky proč na vadasce není ten motůrek s tou rafičkou.
Upřímnou soustrast.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

4. 1. 2021, 10:12

člověče, kdybych měl GO-Pro tak to neváhám zkrytě natočit, to by jste se bavili ještě tejden :D
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“