Co jste dneska bastlili? Vytvareli....
Nedávno som si takto zmagnetizoval mitutoyo posuvku
teraz sa s tým nedá nič poriadne zmerať, zakaždým je tam nachytaný nejaký bordel - budem ju musieť rozobrať a demagnetizovať. Ale na skrutkovače a podobné veci je to celkom dobré
Tos C45-2000
-
zverodoktor
Ahoj, na šuflíkovú tvorbu je to super! Moc o zakružovaní neviem a som si vždy predstavoval, že zakružujú sa prevážne plocháče, či tenké jokle. Hrubší materiál na takomto strojčeku aj tak nezakrúžiš, prečo si to vedenie urobil také dlhé?
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
Fajn strojček, celkom si ma inšpiroval. Niečo také potrebujem na také tu a tam zakruženie a toto by stačilo...
To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll 
Dnes bol deň na pratanie a blbosti, tak som sa konečne dostal k pokusu s drevosplyňujúcou pieckou v štýle plechovka v plechovke zvanej drievkáčik.
Prekvapivo to fičalo suprovo. Trochu to trvalo kým sa to nahrialo ale potom drevoplyn fičal jedna radosť.
Ak máte niekto s tým drevoplynom skúsenosti, oživme vlákno o raketových kamnech. Je to zaujímavá technológia.
Dokonca sa mi dnes podarilo dosiahnút malé drevosplyňovanie v Peterkách ...
Prekvapivo to fičalo suprovo. Trochu to trvalo kým sa to nahrialo ale potom drevoplyn fičal jedna radosť.
Ak máte niekto s tým drevoplynom skúsenosti, oživme vlákno o raketových kamnech. Je to zaujímavá technológia.
Dokonca sa mi dnes podarilo dosiahnút malé drevosplyňovanie v Peterkách ...
To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll 
Ahoj primarne jsem to tvoril pro kamarada na ohybani kolejízverodoktor píše: ↑30. 12. 2020, 8:25 Ahoj, na šuflíkovú tvorbu je to super! Moc o zakružovaní neviem a som si vždy predstavoval, že zakružujú sa prevážne plocháče, či tenké jokle. Hrubší materiál na takomto strojčeku aj tak nezakrúžiš, prečo si to vedenie urobil také dlhé?
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Proč rozebírat, já to řeším trafopájkou - roztáhnu oko aby tam posuvka prošla, zapnu a vytáhnu ven. Stačí několikrát opakovat, akorát pozor na nahřáté oko páječky. Dá se tak snadno vyřešit šroubovák, vrták apod.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
shaolin> na drivkace je expert moje draha polovicka. Dela skautskou vedouci a uci male deti jak si na drivkaci uvarit. Jestli najdu fotky, tak je sem hodim, mame snad pet ruznych druhu DIY designu vc. plechovky v plechovce, nebo skladaci model z laserem vypalenych ploten apod.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
Na odmagnetizovanie staci polozit ku trafu, stare klasicke trafo s plechov, je tam striedave elektromagneticke pole a to ti odmagnetizuje.
V nastrojarni boli aj odmagnetizovacky - bol to vlastne len elektromagnet na 220V 50hz, v hlinikovej skatulke, polozil si na to subleru na minutu a bolo.
V nastrojarni boli aj odmagnetizovacky - bol to vlastne len elektromagnet na 220V 50hz, v hlinikovej skatulke, polozil si na to subleru na minutu a bolo.