corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

3. 1. 2021, 3:39

Me to co rika dava smysl.
Popisuje soucasny stav
To ze pohrda nad melkou reakci bez rosmyslu snad taky da rozum. Nebo mas pocit ze nas a nasi budoucnost maji ridit emoce?
Me spousta toho co rika prave oslovilo a myslim ze to ma i dobre podlozene a oargumentovane.
To ze je elitar priznava a neskryva a na nic si nehraje, zadne cau lidi atd... Zadne vsichni jsme si rovni jen nekteri si budrm rovnejsi....
Grad píše: 3. 1. 2021, 10:45
:roll:
Ten pán tvrdí:
"Stačí kliknout a můžete urážet, říká podnikatel, filantrop a bývalý disident Jan Dobrovský. Je módou vracet se k tomu, že moje vidina spravedlivého světa je jediná možná, což se zvednutou pěstí vyžaduji po ostatních, přestože pro to nemám žádný argument, dodává."

Inu, tak jsem na jeho výzvu kliknul, svobodně, zatím... :D
Zato ON hned zkraje to hrne pohrdavě, přehlíživě a jakože z nadhledem, že jedině on je TEN kdo má pravdu...
Hned záhy otevřeně přiznává, že je elitář... to jsem už přestal poslouchat... než se tam za chvílí zmínila možnost jeho vstupu do politiky. :lol:

No potěš koště pokud by táto předvolební agitka zabrala. Z extrémů do extrémů.
To už raději toho z předchozího videa.
Ten alespoň nazval pravdu otevřeně a pravým jméném i když žádná řešení nenabízí...

EDIT:
To už raději budu minimálně jednou týdně volit takto a příjde mne to užitěčnější a poctivější jak dosáhnout zlepšení toho marazmu...
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
xener

3. 1. 2021, 3:52

Mart76 píše: 3. 1. 2021, 11:49
xener píše: 3. 1. 2021, 10:39 zdravotnici u nas tazko nestihaju vyse 2800 hospitalizovanych pacientov.
pozeral som po internete ako sme na tom so zdravotnikmi, mame 18000 lekarov (bez zubarov a veterinarov) a vyse 30 tisic zdravotnych sestier. takze skoro 50 tis zdravotnych pracovnikov.
asi 3000 ich nie je prevadzkyschopnych koli tomu ze su sami nakazeni. nemocnice zrusili planovane operacie, ludia uz chodia do nemocnic len ked su na umretie, s beznymi chorobami ostavaju radsej doma v posteli.
z tych 45tis zdravotnikov by som 25 tisic odcital co sa venuju inym chorobam ako korone a potreboval by som asi vysvetlit, kolko potrebujeme na jedneho hospitalizovaneho pacienta s ochorenim covid19 zdravotnickych pracovnikov, aby sme to stihali ?
Začni s tím, že si první řekneš, jakou specializaci by měl mít lékař/ka, aby zvládl pacienta s koronou. A jako specializaci by měla mít sestra.
napadlo ma to tiez, ale keby sa korone venovala len uzka specializovana skupina, preco by sme potom rusili bezne planovane operacie, ktore nevyzaduju tych par uplne spickovych odbornikov, ktori sa venuju korone, ci ?
xener

3. 1. 2021, 3:54

reta píše: 3. 1. 2021, 12:29 Ale kolik z nich nevykonává praxi, různí ministři, radové, poradové, zastupitelé, pojišťovatelé atd. atd. :mrgreen:
od toho tu snad mame ten "nudzovy" stav, aby mohli byt lekari povolavani do sluzby kde ich je treba? ci je snad nudzovy stav koli niecomu uplne inemu ? :D
aleshonsa

3. 1. 2021, 4:43

xener píše: 3. 1. 2021, 3:52
xener píše: 3. 1. 2021, 10:39 zdravotnici u nas tazko nestihaju vyse 2800 hospitalizovanych pacientov.
pozeral som po internete ako sme na tom so zdravotnikmi, mame 18000 lekarov (bez zubarov a veterinarov) a vyse 30 tisic zdravotnych sestier. takze skoro 50 tis zdravotnych pracovnikov.
asi 3000 ich nie je prevadzkyschopnych koli tomu ze su sami nakazeni. nemocnice zrusili planovane operacie, ludia uz chodia do nemocnic len ked su na umretie, s beznymi chorobami ostavaju radsej doma v posteli.
z tych 45tis zdravotnikov by som 25 tisic odcital co sa venuju inym chorobam ako korone a potreboval by som asi vysvetlit, kolko potrebujeme na jedneho hospitalizovaneho pacienta s ochorenim covid19 zdravotnickych pracovnikov, aby sme to stihali ?
Začni s tím, že si první řekneš, jakou specializaci by měl mít lékař/ka, aby zvládl pacienta s koronou. A jako specializaci by měla mít sestra.
napadlo ma to tiez, ale keby sa korone venovala len uzka specializovana skupina, preco by sme potom rusili bezne planovane operacie, ktore nevyzaduju tych par uplne spickovych odbornikov, ktori sa venuju korone, ci ?
1. U v podstatě každé operace musí být někdo z ARO nebo JIP. Ti jsou teď vytíženi covid. Zjednodušeně - nemají na plánované operace čas.
2. Běžné pokoje např. ortopedie se předělávají na covid. Zjednodušeně na plánované pacienty není místo.
3. Na covid se převádějí i běžní zdravotníci. Ti sice asi nemají na starosti ty v kritickém stavu, ale mají na starosti ty obecně hospitalizované. Takže opět zjednodušeně - nemají na plánované pacienty čas.

Jinak před nějakou dobou jsi to měl nějaké poznámky, že jsem někde tady na fóru měl být chytrý jak rádio, a že to co jsem tenkrát měl říkat, už neplatí. Stále čekám, kdy odkazy nebo citací doložíš, kde to mělo být. Protože já jsem nic takového nenašel.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Grad

3. 1. 2021, 4:59

robokop píše: 3. 1. 2021, 3:39 Me to co rika dava smysl.
Popisuje soucasny stav
To ze pohrda nad melkou reakci bez rosmyslu snad taky da rozum. Nebo mas pocit ze nas a nasi budoucnost maji ridit emoce?
Me spousta toho co rika prave oslovilo a myslim ze to ma i dobre podlozene a oargumentovane.
To ze je elitar priznava a neskryva a na nic si nehraje, zadne cau lidi atd... Zadne vsichni jsme si rovni jen nekteri si budrm rovnejsi....
Grad píše: 3. 1. 2021, 10:45
:roll:
Ten pán tvrdí:
"Stačí kliknout a můžete urážet, říká podnikatel, filantrop a bývalý disident Jan Dobrovský. Je módou vracet se k tomu, že moje vidina spravedlivého světa je jediná možná, což se zvednutou pěstí vyžaduji po ostatních, přestože pro to nemám žádný argument, dodává."

Inu, tak jsem na jeho výzvu kliknul, svobodně, zatím... :D
Zato ON hned zkraje to hrne pohrdavě, přehlíživě a jakože z nadhledem, že jedině on je TEN kdo má pravdu...
Hned záhy otevřeně přiznává, že je elitář... to jsem už přestal poslouchat... než se tam za chvílí zmínila možnost jeho vstupu do politiky. :lol:

No potěš koště pokud by táto předvolební agitka zabrala. Z extrémů do extrémů.
To už raději toho z předchozího videa.
Ten alespoň nazval pravdu otevřeně a pravým jméném i když žádná řešení nenabízí...

EDIT:
To už raději budu minimálně jednou týdně volit takto a příjde mne to užitěčnější a poctivější jak dosáhnout zlepšení toho marazmu...
Popravdě, já aniž bych při tom poslechu věděl co je ten panák zač a o co jde, tak jsem to moc neposlouchal... až na ty dva zmíněné body :wink:
Jinak souhlasím i mne to co říká dává smysl. Jen asi každý vnímáme jinak smyls a význam slov elity, elitářství a elitář coby příslušník elitářství :D
Dohledal jsem si teď o koho jde, no a hned je to ještě janější, ale toto nejsou podklady k tomu že by se jednalo o elity, jde jednoznačně o eltářství :lol:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Lubo%C5%A1_Dobrovsk%C3%BD
https://cs.wikipedia.org/wiki/Jan_Dobrovsk%C3%BD

Nic ve zlém, ale doporučuji si v těch pojmech všem udělat jasno :wink:
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

3. 1. 2021, 5:14

tyhlety nove pojmy mi prijdou jako nejaka manipulace ale klidne to rozved
ja v tomhle nic moc nehledam
asi jsem na tyhle zavery nedostatecne paranoidni
filla
Kontaktovat uživatele:

3. 1. 2021, 5:20

aleshonsa píše: 3. 1. 2021, 4:43
xener píše: 3. 1. 2021, 3:52
1. U v podstatě každé operace musí být někdo z ARO nebo JIP. Ti jsou teď vytíženi covid. Zjednodušeně - nemají na plánované operace čas.
2. Běžné pokoje např. ortopedie se předělávají na covid. Zjednodušeně na plánované pacienty není místo.
3. Na covid se převádějí i běžní zdravotníci. Ti sice asi nemají na starosti ty v kritickém stavu, ale mají na starosti ty obecně hospitalizované. Takže opět zjednodušeně - nemají na plánované pacienty čas.

Jinak před nějakou dobou jsi to měl nějaké poznámky, že jsem někde tady na fóru měl být chytrý jak rádio, a že to co jsem tenkrát měl říkat, už neplatí. Stále čekám, kdy odkazy nebo citací doložíš, kde to mělo být. Protože já jsem nic takového nenašel.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/za-p ... sic-130239
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

3. 1. 2021, 5:28

docela by me zajimal rozpocet na jednotlive polozky toho priplatku na jip
to bezne luzko chapu, ta castka mi neprijde extremni, ty naklady jiste zvysene jsou
dovla

3. 1. 2021, 5:45

xener: od toho tu snad mame ten "nudzovy" stav, aby mohli byt lekari povolavani do sluzby kde ich je treba? ci je snad nudzovy stav koli niecomu uplne inemu ?
čím ďalej tým viac sa mi zdá že núdzový stav tu máme- u nás na Slovensku hlavne na buzerovanie obyčajných ľudí (modrý papierik a pod.) a drobných živnostníkov a bezbrehé šafárenie terajšej vlády. Netvrdím, že minulé vlády nekradli, ale títo si to "požehnali zákonom ". Keď treba vyhlásiť núdzový stav pre zdravotníkov, tak sa to v pohode dá urobiť ako na jar. Zákon o núdzovom stave tiež hovorí, že sa vyhlasuje na najnevyhnutnejšie obdobie a na najnevyhnutejšie územie krajiny. Vlastne to tak bolo. Neviem, ako si to títo "lámači ústavy a zákonov" teraz pred koncom roka prispôsobili.
xener

3. 1. 2021, 6:16

aleshonsa píše: 3. 1. 2021, 4:43 Jinak před nějakou dobou jsi to měl nějaké poznámky, že jsem někde tady na fóru měl být chytrý jak rádio, a že to co jsem tenkrát měl říkat, už neplatí. Stále čekám, kdy odkazy nebo citací doložíš, kde to mělo být. Protože já jsem nic takového nenašel.
viewtopic.php?p=387452#p387452
aleshonsa

3. 1. 2021, 6:26

xener píše: 3. 1. 2021, 6:16
aleshonsa píše: 3. 1. 2021, 4:43 Jinak před nějakou dobou jsi to měl nějaké poznámky, že jsem někde tady na fóru měl být chytrý jak rádio, a že to co jsem tenkrát měl říkat, už neplatí. Stále čekám, kdy odkazy nebo citací doložíš, kde to mělo být. Protože já jsem nic takového nenašel.
viewtopic.php?p=387452#p387452
A na tom tvrzení jako neplatí co?
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
xener

3. 1. 2021, 6:42

napriklad to, ze moj nazor je mimo, ten nazor v tej dobe, ze v zimnom obdobi kopirujucom obdobie chripky to bude o hodne horsie ako v lete bez ohladu kde to bude, tak to bude nasobne horsie ako v lete a nechripkovom obdobi.
hobbyrobot
Kontaktovat uživatele:

3. 1. 2021, 6:53

robokop píše: 3. 1. 2021, 5:28 docela by me zajimal rozpocet na jednotlive polozky toho priplatku na jip
to bezne luzko chapu, ta castka mi neprijde extremni, ty naklady jiste zvysene jsou
Žádné položky nejsou.
"Toto navýšení úhrady se nezapočítá do úhrady uvedené v bodech 3 až 6 a je určeno na kompenzaci zvýšených osobních nákladů u zdravotnických pracovníků poskytujících péči o pacienty s onemocněním COVID-19."

Pak ovšem není divu, že si nemocnice hýčkají těch 35-45% COVID pacientů, kteří vůbec hospitalizaci nepotřebují, protože nemají buď žádné, nebo jen lehké příznaky onemocnění.
jrt
hobbyrobot.cz, jederobot.cz
robodoupe.cz, forum.robodoupe.cz
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

3. 1. 2021, 6:56

to dava smysl, bohuzel
SO 545

3. 1. 2021, 7:09

pred korkou som sa musel tisko dohodnut s primarom ze idem domov a budem chodit na prevez a kontrolu k nemu kazdy den. Preco ?
Lebo sice nevyzadujem permanentnu starostlivost po zakroku ale ked nezostanem v nemocnici min. 4dni tak nedostanu preplatene ani den za ubytovanie a stravu... To akoze fakt. Ano.

A toto je nieco podobne. Kamarata ako pozitivneho /lahky priebeh/ nalozili s dalsimi 5ludmi do sanitky a odviezli do nemocnice na infuziu a CT a vecer sup domov... Co si zato nemocnica vyuctuje tusime. Bol nasrany ale nemohol nic. Akurat ho tam buzerovali a nechapal preco ho tam vlastne brali.....BIZNIS... ine si nevie vysvetlit.
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“