Dneska jsem perlil

.
Na soustruhu (Interkrenn IKD 400) se mi začalo zadírat ložisko vřetena. Studené to šlo v pohodě, když se ohřálo, tak šlo vřeteno čím dál více ztuha.
Sundal jsem řemenici, ozubené kolečko na náhon posuvu, a chtěl jsem šroubama vytlačit vřeteno. Trochu jsem zabral, něco vzpříčeného povolilo (cvaklo to), a vřeteno se začalo točit v pohodě. Tak jsem to celé složil, že tomu dám ještě šanci. Během práce se ale přední ložisko začalo zase zahřívat. Tak jsem toho nechal a po pauze jsem se na to chtěl podívat při malých otáčkách. Jenže frekvenčák mám na přívodu a tak stykač v krabičce soustruhu při malých frekvencích nesepne. A jak jsem to zkoušel, nechal zapnutý motor a podržel tlačítko stykače, odpálil jsem mu kontakty.

A aby toho nebylo málo, tak když jsem doutnavkou zkoušel, kam jde proud (taková ta ve šroubováku), tak se mi podařilo zkratovat 2 fáze
No, kdybych dneska nic nedělal, udělám lépe. Ten originál stykač neseženu, tak to alespoň celé předělám a integruju frekvenčák přímo do krabice.
Vyměním ložiska a snad budu zase soustružit. Poradíte někdo, jak mám pak ta kuželíková ložiska seštelovat?