Tím bych si nebyl tak jistý.
Jako příznivce jaderné energetiky mě dost mrzí, že bez lidí by z jaderných elektráren dřív nebo později unikl radioaktivní materiál.
Moderátor: sysel
Příroda si vždycky poradí hlavně bez lidí jí to půjde líp ,není přece nutný aby planetu kolonizovali savci ,švábům ta radiace nevadí a bude těch živočichů mnohem víc.
bohužel máš pravdu, mně je tahle platforma celkem protivná a zatím stále ještě odolávám tomu abych do toho stáda vstoupil, jenže když vidím jak se spousta aktivit přesunula tam (třeba jen kolik dřív živých a zjímavejch diskuzních for odrovnalo zakládání FB skupin a stránek, tak nevím, nevím ...Mr. MR píše: ↑15. 1. 2021, 6:18Možná máš pravdu a srovnávám zatím(!) nesrovnatelné. Ale všímám si čím dál častějšího přesouvání informací na fb. Kupříkladu znám koupaliště, které má otevřeno podle počasí a otvíračku zveřejňuje pouze na fb. Pokud nemám fb, tak se (možná) neokoupu, nebo musím volat. Vím, je to taková blbina, ale snad naznačuje směr, jakým se to ubírá. Spolužáky jsem taky roky neviděl, nemám fb a služba spolužáci od seznamu už není. Mám obavu, že se bez fb za chvilku člověk ani nedozví, kdy mu jede autobus.Ale rekl bych, zes spletl ponekud nesrovnatelne ...
Pokud lidstvo neskončí ze dne na den, tak to nebude tak horké.
Nemam nikde widle 8 a 10 a dokud to pujde nebudufilla píše: ↑15. 1. 2021, 7:37takze mas v .hosts mimalne toto?a s vedomim toho, ze win 8/10 ho ignoruji?Kód: Vybrat vše
# Block Facebook 127.0.0.1 www.facebook.com 127.0.0.1 facebook.com 127.0.0.1 static.ak.fbcdn.net 127.0.0.1 www.static.ak.fbcdn.net 127.0.0.1 login.facebook.com 127.0.0.1 www.login.facebook.com 127.0.0.1 fbcdn.net 127.0.0.1 www.fbcdn.net 127.0.0.1 fbcdn.com 127.0.0.1 www.fbcdn.com 127.0.0.1 static.ak.connect.facebook.com 127.0.0.1 www.static.ak.connect.facebook
Hm, to mě taky trochu trápí. Na Facebooku se v podstatě nedá nic najít, rychle se to objeví, rychle zmizí. Něco jako klasická odborná fóra jako třeba CNC, kde se vyskytují prakticky všichni kdo k tomu chtějí něco říct to prostě nenahradí.
Protože mi cisco router odešel, šáhnul jsem do skříně pro nic moc router a pak si vzpomněl že mám někde zywall, na kterém jsem nemohl spustit dhcp, tak jsem to tam narouboval a od té doby navyměnil
dovolim si nesuhlasit, charon to ma spravne, aj ked ako vyplynulo, za firewallom nema router ale len dhcp server s nejakymi dnat ak potrebuje.
V Expandia bance jsme to měli přesně naopak; od internetu router a pak FW. Myslíš, že jsme to měli špatně?xener píše: ↑15. 1. 2021, 1:43dovolim si nesuhlasit, charon to ma spravne, aj ked ako vyplynulo, za firewallom nema router ale len dhcp server s nejakymi dnat ak potrebuje.
firewall ma byt prva instancia ktoru trafi paket z internetu, az potom ked prejde riesime routovanie, vacsinou na tom istom zariadeni
Ty nevíš, co píšeš! Nejdřív si "dovolíš se mnou nesouhlasit" a tvrdíš, že to má Charon správně, a obratem napíšeš, že tomu nerozumíš. Což to já jsem poznal, ale proč to teda komentuješ?xener píše: ↑15. 1. 2021, 2:56 vobec netusim ci to bolo spravne alebo nespravne, pretoze nepoznam strukturu vnutornych sieti.
tu som vychadzal z toho ze charon asi nebude mat doma tunelovane spojenia so svojimi pobockami a externymi pracoviskami , ale ma strukturu internet -> firewall -> router s dhcp -> lokalna siet a nic viac.