A k cemu byly puvodne webove browsery? A jak se pouzivaji ted a jak je to robustni?atlan píše: ↑15. 1. 2021, 3:53 A viete ako funguje sms? A naco to povodne sluzilo? Ze na tom opweatori urobili biznis jak svina hlavne na sk a cz.
Povodne to bolo urcene na vymenu servisnych sprav a informacii, ak bolo volne miesto v kanale. Tak sa sprava poslala.
Takze podla. Mna to nejakych 50sms by to vobec nemalo bbyt spoplatnene.
corona virus - obecna diskuze
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
No já jsem vlastně positivně překvapen - jak jsem tu před časem psal, tak jsem původně očekával spuštění nikoliv 15.1., ale až 15.2. (jako u všeho, co stát sliboval).
Ale dál už to bohužel asi pojede podle mého očekávání - tj. že se hned první den systém pos*re, což už se děje.
Blatný nedávno v televizi ujišťoval, že nehrozí situace jako u dálničních známek .....
Tohle bude skutečně pěkný průser. V Německu, kde to daleko lépe připravovali, to nezvládají a lidi začínají nadávat. Tady u nás, kde to vede Blbý a Blbější, to bude několikanásobně větší průšvih než v Německu, takže megaprůser.
V takovém světle mě přijde na pár facek nějaký vůbec jen náznak nápadu, že by očkovaní dostali nějaké extra výhody v nějakých stupních PES. Protože to pak není o tom, jestli JÁ se nechám očkovat - chtít můžu 1000x ale budu čekat sto let, než mi to bude umožněno (jak NDRáci než na ně přišla řada na nákup auta). Navíc ještě za situace, kdy už teď se cpou dopředu ostrými lokty hlava nehlava papaláši a prominenti obecně. Tím spíš by to celé vedlo akorát k obrovské korupci, hlavně pak v poslední fázi kdy se budou moci očkovat všichni ostatní (nevím, jak pak budou vůbec dělat nějaké pořadí, doufám že taky ne stylem FIFO).

Blatný nedávno v televizi ujišťoval, že nehrozí situace jako u dálničních známek .....
Tohle bude skutečně pěkný průser. V Německu, kde to daleko lépe připravovali, to nezvládají a lidi začínají nadávat. Tady u nás, kde to vede Blbý a Blbější, to bude několikanásobně větší průšvih než v Německu, takže megaprůser.
V takovém světle mě přijde na pár facek nějaký vůbec jen náznak nápadu, že by očkovaní dostali nějaké extra výhody v nějakých stupních PES. Protože to pak není o tom, jestli JÁ se nechám očkovat - chtít můžu 1000x ale budu čekat sto let, než mi to bude umožněno (jak NDRáci než na ně přišla řada na nákup auta). Navíc ještě za situace, kdy už teď se cpou dopředu ostrými lokty hlava nehlava papaláši a prominenti obecně. Tím spíš by to celé vedlo akorát k obrovské korupci, hlavně pak v poslední fázi kdy se budou moci očkovat všichni ostatní (nevím, jak pak budou vůbec dělat nějaké pořadí, doufám že taky ne stylem FIFO).
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
Ale pak by se na operátory mohli vymlouvat oprávněně a dát jim to sežrat při dalších jednáních. Takhle ze sebe dělají jen a jen větší kašpary. Smutné je, že se ten pokus děje se skupinou lidí, která to Burešovi zpravidla hází. Že by na to operátoři hodili bobek mně nepřijde jako argument. Naopak ty miliony SMS je docela balík prašulí. Když mám naslmlouvaných 20 SMS za sekundu, tak nemůžu spustit aplikaci, která může generovat statisíce zpráv v hodině. To je ten krizový management Béstinkóvida?pafik píše: ↑15. 1. 2021, 2:57A ty si myslíš, že by to bylo lepší, kdyby jim to řekli týden dopředu? To je jen výmluva. Ne že by to nešlo upravit, nastavit datový priority jinak, ale myslím si, že by se na to operátoři vykašlali. Doručení SMS není v podmínkách operátorů zaručené.Josef píše: ↑15. 1. 2021, 10:46 Tak to chodí pod taktovkou Béstinkóvida:
https://echo24.cz/a/Sna8v/stat-nam-rekl ... -operatori
No samozrejme, ze to je korupce a v primem prenosu - kde je nedostatek (zbozi/sluzeb/...), tam je to zcela logicke ...
A pokud se to zkombinuje s ceskym prostredim ...
Rekl bych, ze to, co uniklo (manzelka radniho, ten cely ustav) je jen spicka ledovce ... a diry se uz ucpavaji ...
Ta prednostni neopravnena ockovani - to se jen tak stalo, ale jsme prece Cesi, ne - ale jejich oznameni - to je udavacstvi za nouzoveho stavu - to si jako narod nenechame libit - je potreba ty udavace najit a umlcet - nic vam to nepripomina ... ?
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Ty seš jak pokaženej kolovrátek; furt meleš a meleš to samý. Když jsem se tě ptal, koho jsi volil, tak jsi radši neodppověděl. Asi se za to stydíš. Asi máš pročJosef píše: ↑15. 1. 2021, 4:57Ale pak by se na operátory mohli vymlouvat oprávněně a dát jim to sežrat při dalších jednáních. Takhle ze sebe dělají jen a jen větší kašpary. Smutné je, že se ten pokus děje se skupinou lidí, která to Burešovi zpravidla hází. Že by na to operátoři hodili bobek mně nepřijde jako argument. Naopak ty miliony SMS je docela balík prašulí. Když mám naslmlouvaných 20 SMS za sekundu, tak nemůžu spustit aplikaci, která může generovat statisíce zpráv v hodině. To je ten krizový management Béstinkóvida?pafik píše: ↑15. 1. 2021, 2:57A ty si myslíš, že by to bylo lepší, kdyby jim to řekli týden dopředu? To je jen výmluva. Ne že by to nešlo upravit, nastavit datový priority jinak, ale myslím si, že by se na to operátoři vykašlali. Doručení SMS není v podmínkách operátorů zaručené.Josef píše: ↑15. 1. 2021, 10:46 Tak to chodí pod taktovkou Béstinkóvida:
https://echo24.cz/a/Sna8v/stat-nam-rekl ... -operatori

SMS - to si maluješ, cena jedné SMS pro stát v takovémhle množství je řádově nižší, než pro normálního smrtelníka. Možná dva řády.
Já se zase nestydím, že jsem volil ODS. Znám se osobně s dvouma bývalýma premiérama. Nejsem jak mlsný pes, abych to obskakoval. Populisty jsem nevolil a volit nikdy nebudu. A teď do mne. Koblihu?
Ne, já jsem udělal chybu a poučil jsem se. Ty seš blbej a nikdy ti to nedojde

Pro blbého každý blbec. Ale to neppochopíš.pafik píše: ↑15. 1. 2021, 6:17Ne, já jsem udělal chybu a poučil jsem se. Ty seš blbej a nikdy ti to nedojde![]()
Jednoho bych tipnul na Topolanka

Tak to jo, to by vysvětlovalo proč z očkování není eine grosse katastrophe, to jenom mein fuhrer v absurdistánu jménem Česko hodlá ochránit ty ohrožené...
Přitom ale říká:
- (odvolávám co jsem odvolal a slibuji co jsem slíbíl) a to celé na 10-tou
- všichni lžou protože rezervace bezvadně fungujou
- všeci kradú a tady též ale i jinde
Tady už končí legrace, kdyby tam ti ... nebyli vůbec, ANO bude líp...
Naco čekat, víc se již znemožnit ti šašci nemohou, ale zato mohou poslat více lidí na onen svět.

Zkoukl jsem to odkazované video z ČT24. Pan Havlíček je skvělý diskutér. Toho kdyby kdysi angažovali v Černobylu po havárii, tak by všem vysvětlil, že je vlastně vše OK a jsou jen drobné a nepodstatné provozní nedostatky, se kterými se ale u velkého projektu musí počítat.
Ta IT oddělení pod správou vlády by zasloužila silně provětrat. Ve finále to sice asi řešila nějaká komerční firma, ale výběr té firmy a schválení koncepcí určitě dělalo nějaké IT ve státním žoldu. A vybrali firmu, která evidentně nemá zkušenosti s tvorbou velkých systémů pro použití laickými uživateli, a na druhé straně spoluprací s jinými informačními systémy.
Logika té aplikace není postavena dobře, její chování je pro laiky matoucí.
Zabezpečení je rovněž velmi špatné, viz například triviální možnost obejití požadovaných pravidel - věku žadatele.
Systém vůbec není připraven na spolupráci s jinými informačními systémy. Zcela v něm schází technické rozhraní pro komunikaci s informačními systémy jednotlivých nemocnic a časem i praktických lékařů. Takže data se prostě přepisují ručně! V roce 2021!
No a úplně do nebe volající je nezajištění přenosových kapacit pro potvrzovací SMS. A ještě obhajování slovy, že přece operátoři to ví z novin a televize. To je opravdu na facku.
Podobný systém by se dal akceptovat, kdyby nás neočekávaně ráno napadla Severní Korea raketovým útokem, a bylo by třeba do odpoledne napsat systém pro rezervaci míst v krytech.
Ale v případě procesu, o kterém se ví nejmíň 1/2 roku dopředu, a který má podporu ze všech nejvyšších míst - tady se to opravdu chápat a akceptovat nedá.
Smutné a strašné na tom je, že se dá kvalifikovaně předpokládat, že se navíc na takovém zmrd-produktu ještě dotyčné firmy a lidé napakovali.
Ta IT oddělení pod správou vlády by zasloužila silně provětrat. Ve finále to sice asi řešila nějaká komerční firma, ale výběr té firmy a schválení koncepcí určitě dělalo nějaké IT ve státním žoldu. A vybrali firmu, která evidentně nemá zkušenosti s tvorbou velkých systémů pro použití laickými uživateli, a na druhé straně spoluprací s jinými informačními systémy.
Logika té aplikace není postavena dobře, její chování je pro laiky matoucí.
Zabezpečení je rovněž velmi špatné, viz například triviální možnost obejití požadovaných pravidel - věku žadatele.
Systém vůbec není připraven na spolupráci s jinými informačními systémy. Zcela v něm schází technické rozhraní pro komunikaci s informačními systémy jednotlivých nemocnic a časem i praktických lékařů. Takže data se prostě přepisují ručně! V roce 2021!
No a úplně do nebe volající je nezajištění přenosových kapacit pro potvrzovací SMS. A ještě obhajování slovy, že přece operátoři to ví z novin a televize. To je opravdu na facku.
Podobný systém by se dal akceptovat, kdyby nás neočekávaně ráno napadla Severní Korea raketovým útokem, a bylo by třeba do odpoledne napsat systém pro rezervaci míst v krytech.
Ale v případě procesu, o kterém se ví nejmíň 1/2 roku dopředu, a který má podporu ze všech nejvyšších míst - tady se to opravdu chápat a akceptovat nedá.
Smutné a strašné na tom je, že se dá kvalifikovaně předpokládat, že se navíc na takovém zmrd-produktu ještě dotyčné firmy a lidé napakovali.
100% souhlasMex píše: ↑16. 1. 2021, 4:03 Zkoukl jsem to odkazované video z ČT24. Pan Havlíček...
..................
............ - tady se to opravdu chápat a akceptovat nedá.
vždycky si v takovémhle případě vzpomenu na svoje pocity ze situace ve společnosti koncem 80 let
třeba v létě 89
bylo mi 26, takže už jsem ledacos vnímal
a měl jsem z tehdy z vlády a režimu velmi podobné pocíty jako mám dnes
směs opovržení těmi směšnými neschopnými šašky a zároveň beznaděje
z nejvyšších pater státní správy mám dnes velmi podobný pocit
jen si dnes už nedělám iluze, že by se odněkud mohl vynořit rytíř na bílém koni a všechno to dát dohromady
ale zaplaťpánbůh jsme pořád ještě docela svobodní

Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;