corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

16. 1. 2021, 7:50

Testone, uplne mi ctes myslenky
Ja to v 89 moc nevnimal ale porad si rikam jak to asi mohlo pro jednoho vypadat v porovnani s dneskem. Ono i jine historicke prusery prisli jakoby plizive ruku v ruce s politickou neschopnosti. A ta hranice kdy uz to lidem prestalo byt jedno byla hodne hodne daleko. Ted tady jde o dost zivotu a lidem je to zdz se jedno. Mysli si ze o jejich zivoty nejde. Vsak ono je na ockovani cas.... Jen tomu smejdu dejme cas aby si zmutoval do neceho co nepobere vakcina a v lepsim pripade jeste pobere i mlade....
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

16. 1. 2021, 8:00

🌐 Hlavní zprávy ze světa #CovidNews - sobota 16.1

📰 New York Times - CDC varuje, že nový kmen může udělat velký nárůst nových případů

- CDC odhaduje že nový kmen, který je výrazně nakažlivější, že stane dominantním v USA do března.
- Tlačí na Bidena, aby co nejrychleji po převzetí úřadu uvolnil 400 miliard dolarů, mimojiné na zrychlení vakcinace.
- Cíl je proočkovat co nejvíce lidí před tím, než se nový kmen naplno projeví.
- Modely CDC ukazují, že nový kmen může způsobit zásadní komplikace již velmi přetíženým nemocnicím.

🇨🇿 Můj komentář pro ČR:
- To samé se pravděpodobně stane u nás. Nový kmen převáží také do cca dvou měsíců.
- Skoro vůbec na něho nebude fungovat současná úroveň opatření. Je až dvakrát více nakažlivý.
- Je potřeba také nalít co nejvíce prostředků do urychlení vakcinace tak, aby vakcína byla co nejméně dní v lednici. Každý den se bude počítat.
- V žádném případě si nemůžeme dovolit žádná rozvolnění. Bude postupně v populaci nabíhat nový kmen a rozvolnění by byla tragédie. Ještě větší problém, než rozvolnění o prázdninách či na konci listopadu.
- Jediná cesta jak ochránit podnikatele budou kompenzace - to se nám jako státu dlouhodobě vyplatí.
- Čtvrtá vlna bude pravděpodobně kvůli novému kmenu ještě výrazně horší než druhá a třetí. Musíme se na to připravit, máme cca měsíc. Nový kmen je jakási pandemie v pandemii.

Zdroj:
- https://www.nytimes.com/2021/01/15/heal ... ticleShare
Grad

16. 1. 2021, 8:16

testone píše: 16. 1. 2021, 7:04
Mex píše: 16. 1. 2021, 4:03 Zkoukl jsem to odkazované video z ČT24. Pan Havlíček...
..................
............ - tady se to opravdu chápat a akceptovat nedá.
Smutné a strašné na tom je, že se dá kvalifikovaně předpokládat, že se navíc na takovém zmrd-produktu ještě dotyčné firmy a lidé napakovali.
100% souhlas

vždycky si v takovémhle případě vzpomenu na svoje pocity ze situace ve společnosti koncem 80 let
třeba v létě 89
bylo mi 26, takže už jsem ledacos vnímal
a měl jsem z tehdy z vlády a režimu velmi podobné pocíty jako mám dnes
směs opovržení těmi směšnými neschopnými šašky a zároveň beznaděje
z nejvyšších pater státní správy mám dnes velmi podobný pocit
jen si dnes už nedělám iluze, že by se odněkud mohl vynořit rytíř na bílém koni a všechno to dát dohromady
ale zaplaťpánbůh jsme pořád ještě docela svobodní :)
Tak toto je naprosto přesně a výstižně popsano co se děje v hlavách spousta lidí, jenom si to možná prozatím ještě takto jasně neuvědomují...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

16. 1. 2021, 8:34

Jak napsat web ktery hned prvni den nespadne

https://www.linkedin.com/pulse/zaj%C3%A ... ublished=t
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

16. 1. 2021, 8:48

https://www.facebook.com/vojtech.gibis/ ... 0356125599

"UPDATE O DNEŠNÍ SCIENCE. Největší Amazonské město Manaus bylo uváděno jako nejpromořenější místo na světě. Pandemie tam řádila v podstatě nekontrolovaně. K podzimu mělo protilátky podle studie 76 % obyvatel města s více než 2 miliony obyvateli.
Je polovina ledna a situace je zase naprosto tragická.
Nemocnice kolabují, mají nedostatek kyslíku, minimálně jeden hřbitov ve městě musí před vchodem řídit frontu lidí, kteří jdou pohřbít své blízké. Stovky pacientů z JIP už úřady převáží do jiných regionů, opačným směrem proudí zádoby kyslíku a další vybavení.
Lokální vláda v Manausu je tak zoufalá, že poprosila americké velvyslanectví, zda by nepožádalo jejich vlastního prezidenta Bolsonara (který o C-19 mluví jako o chřipečce) o pomoc.
Počet mrtvých za 14 dní se blíží loňskému vrcholu.
Ve městě je zákaz vycházení mezi 19:00 - 6:00.
V Manausu zřejmě řádí nová varianta viru, která může být nakažlivější - právě probíhají studie.
Myslete na tohle, až vám bude někdo - byť se ohání titulem z epidemiologie, či bude lékař a rektor, tvrdit, že se mají mladí promořovat...
Dnešní článek ve Science: V Manausu bylo k podzimu promořeno 76 % obyvatel. Manaus má mladou populaci, smrtnost tam byla mezi 0,17 - 0,26 %. Přesto Manaus měl 1193 mrtvých na milion obyvatel. V té době měly USA 625, Británie 620, Francie 490, Austrálie 36 a Tchaj-wan 0,36. Podle prestižního The Science to znamená, že šířením - promořováním - nelze v praxi vůbec dosáhnout kolektivní imunity. V populaci s větším počtem starších je smrtnost 0,46 - 0, 72 %, jako v Sao Paolu. V Evropě, v zemích jako Itálie,může být ještě větší.
Podle Science je prakticky nemožné to, po čem volá rektor Zima, pan Šmucler, profesor Beran a další. Tedy řízená ochrana zranitelných. A i v mladší populaci COVID-19 zabíjí a ubližuje. I strategie šíření viru v populaci v takové míře, aby nezahltil zdravotnictví, je chybná."
reta

16. 1. 2021, 8:54

https://www.novinky.cz/zahranicni/clane ... .seznam.cz

edit: Dost poctivě sleduji očkování, teda jen na netu a hlavně co se vedlejších účinků týká.
IMHO zatím se nějaký veký průser nekonal a nebo je dost dobře před novináři utajován (to si nemyslím, snad by to vyšťourali). Podle mého stále je lepší riskovat případné komplikace po očkování před potkáním se s kovidem osobně a v jeho plné síle.

Jen bych podotknul, že očkovat se nechám, pokud mi to bude umožněno.
:D Trochu jsem si oddychl, do teď jsem byl rizikový 65+ a nějaká ta nemoc, už v ryziku nejsem, rizikový jsou už jen 80+, zatím je to dobrý. :D
Naposledy upravil(a) reta dne 16. 1. 2021, 9:42, celkem upraveno 1 x.
pafik

16. 1. 2021, 8:58

robokop píše: 16. 1. 2021, 8:48 ......
Podle Science je prakticky nemožné to, po čem volá rektor Zima, pan Šmucler, profesor Beran a další. Tedy řízená ochrana zranitelných. A i v mladší populaci COVID-19 zabíjí a ubližuje. I strategie šíření viru v populaci v takové míře, aby nezahltil zdravotnictví, je chybná."
Oni si neviděj na špičku nosu; když schováme ty staroušky, tak se virus zmutuje na ty mladší.
On to možná udělá i tak, ale to teď nikdo neví.
Charon
Sponzor fora

16. 1. 2021, 9:19

Tak já jen tak z prdele teď zkusil rezervaci na očkování, registrace mi včera proběhla, ale ten zbytek tragedie. Dneska přihlášení, výběr času, dvě sekundy a mám termíny na obě očkování pro mamku. Divný, ale jsem rád že se povedlo.
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
picom

16. 1. 2021, 1:51

Já to zkoušel ráno a nefungovalo to.
Teď jsem se zkusil přihlásit a povedlo se příští pondělí. :D
Akorát to mám anglicky . Na mobilu jsem se k češtině nedostal.

Děkuji Charon za informaci :!:
fmodel
Kontaktovat uživatele:

16. 1. 2021, 2:02

Hlavní hygienik ČR zakázal Babišovi podat demisi.
Obává se obrovských oslav a následně nekontrolovaného šíření koronaviru.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
aleshonsa

16. 1. 2021, 2:52

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ba ... .seznam.cz
No proč ne, když mohl dostat Nobelovu cenu za mír Arafat, nebo nakonec i takový Obama - tomu stačilo na Hradčanech prohlásit "geniální" myšlenku, že jaderných zbraní se svět zbaví tak, že se jich zbaví všechny státy.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

16. 1. 2021, 2:55

To navazuje na to, co tu psal testone - tenkrát si taky papaláši navzájem udělovali vyznamenání, různé čestné tituly a doktoráty, atd. jak na běžícím pásu.
No pochválit se dokážou dobře – asi dle hesla „když se nepochválím sám tak mě nepochválí nikdo“.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Mart_68
Trol

16. 1. 2021, 3:14

Prchal Babišovi na jaře blbě poradil, správně měl Babišovi poradit udělat taktický krok vzad, přenechat kontrolu nad pandemií/opatřeními konzorciu kterému by vévodili politici z opozice, dneska by to promoření a zemřelé hodil na ně a těch chytráků se nadobro zbavil, vládl by další volební období. Není umění vyhrát bitvu, ale válku, nejen že se nepoučil, ale navrtal se do dalšího průseru s očkováním, tak to už je fakt hlupák.
aleshonsa

16. 1. 2021, 3:35

S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
t256

16. 1. 2021, 3:37

Uplne kdokoliv by to dokazal lip nez babis a vsem krome vylizanych koblih je to jasne. Ekonomika v hajzlu a s covidem nejhorsi na svete. Rok cekaji na vakcinu ale az ted babisovi doslo, ze k ockovani budou potreba jehly ktere momentalne "nejsou nikde na svete"...
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“