A za kolko tie vyrobky co vrtate na tych vrtackach od vas odkupuje NASA.
Mam pocuy ze tu niektory chcu presnost cnc centra na stojanovej vrtacke. A potom tam vrazia rucne bruseny vrtak.
Kazde naradie je urcene na nejaku presnost. Tak ze ked budem robit nejaku dosku pre vyrobu cnc strojceka, tak to dam navrtat na cnc centre a nebudem to pokusat doma na vrtacke, a uz vobec cinskej.
Pac asi s odchylkov 0,5mm velmi uspesny nebudem. A pritom na X veci a dier to vadit nebude.
Tu mas nejaky test, ci onjektivny neviem
https://dodomacnosti.sk/stojanove-vrtacky/
Pozri taku podobnu cinsku vrtacku ako mas v prvom prispevku mam navrtala kopec dier, a stale som sa nedokopal k prerobenu ulozenia pinoly na bezvolove, pac to akosi nevadi.
Co mi vadilo je 50mm vysuv, pac na malej vrtacke som vrtal velke veci jakel 50x50mm a podobne. Aj stromcekovym vrtakom ten do priemeu 20mm je v podode, lenze ten s premerom do 32mm je uz dlhy a ked chces 32mm dieru musis pohnut z stolom.
Lenze to je skor moja chyna ze s takou malo vrtackou robim velke veci. A urobila tusim 1,5 traktora.
Na bezne vrtanie co robis ty v stojane rucnou vrtackou, to bude primerana nahrada. Aj s 50mm chodom pinoly. Len som ta upozornil, ze 80mm je uz vyhodnejsie.
Tu malu som mal aj na stavbe ked som robil drievka k salungu, kolma diera, rychlo prevrtane, mal som aj sablonu na to. Mala lahka, navyse dal som motor z pracky tak len regulujem otacky, remen neprehadzujem.
Este si pozri ci ti staci vzdialenost od hlavicky k zakladni, obcas je potreba strcit nieco dlhe a vrtat z hora, ale zase to je extremna potreba, vzdy to ide urobit rucnou vrtackou.