corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
pafik

20. 1. 2021, 6:59

pavlík píše: 20. 1. 2021, 5:19 Víte, já bych to nevyhrocoval a nepřeháněl.
Babiš se jevil jako alternativa k těm zapšklým a v zákopech zakopaným stranám a politikům a proto ho hodně lidí volilo, byla to prostě určitá naděje na změnu.
Neosvědčilo se to, ale konec konců, co se vlastně osvědčilo??? Která strana, která byla u moci, byla ta dobrá a správná a pokud opravdu byla, proč u moci nezůstala a u moci není???
Není třeba urážet lidi, že volí koblihy a že volí za koblihy a že mají nízké IQ, je to prostě jejich volba a mají na ni právo, jako máte každý to svoje právo volit ty svoje správné strany a lidi, tak proč se urážet. Myslíte, že tímto způsobem někoho přesvědčíte, že Babišovce volit nemá? Urážkami? Dokáže se tím pravý opak a myslím, že velká část lidí, kteří ho volili už ví své a vidí co dělá, jak dělá, co říká a co splní a to snad stačí.
Bojím se jen, že tady nikdo fakt správný a fakt dobře to myslící a dobře to v budoucnu řídící není a ani nebude, vždy to bude podobné...
Pozor, budeš označen ortodoxními voliči ODS jako kobliha. Viď Josefe?! :)
Pravý opak, jak píšeš, by dokázali u voličů s nízkým IQ. U normálního člověka, kterej má normální IQ (normální = průměrné), to nefunguje, ten si dokáže udělat vlastní názor a pak se jím řídit.
Mart_68
Trol

20. 1. 2021, 7:12

pafik píše: 20. 1. 2021, 6:59
pavlík píše: 20. 1. 2021, 5:19 Víte, já bych to nevyhrocoval a nepřeháněl.
Babiš se jevil jako alternativa k těm zapšklým a v zákopech zakopaným stranám a politikům a proto ho hodně lidí volilo, byla to prostě určitá naděje na změnu.
Neosvědčilo se to, ale konec konců, co se vlastně osvědčilo??? Která strana, která byla u moci, byla ta dobrá a správná a pokud opravdu byla, proč u moci nezůstala a u moci není???
Není třeba urážet lidi, že volí koblihy a že volí za koblihy a že mají nízké IQ, je to prostě jejich volba a mají na ni právo, jako máte každý to svoje právo volit ty svoje správné strany a lidi, tak proč se urážet. Myslíte, že tímto způsobem někoho přesvědčíte, že Babišovce volit nemá? Urážkami? Dokáže se tím pravý opak a myslím, že velká část lidí, kteří ho volili už ví své a vidí co dělá, jak dělá, co říká a co splní a to snad stačí.
Bojím se jen, že tady nikdo fakt správný a fakt dobře to myslící a dobře to v budoucnu řídící není a ani nebude, vždy to bude podobné...
Pravý opak, jak píšeš, by dokázali u voličů s nízkým IQ. U normálního člověka, kterej má normální IQ (normální = průměrné), to nefunguje, ten si dokáže udělat vlastní názor a pak se jím řídit.
co já znám "koblihy", tak volili Babiše pouze z jediného důvodu, rychle jim přidal a slíbil další prachy, v kontrastu s tím, co jim přidala ODS..je to jasná volba, nenalhávejme si, že nejde o peníze až na prvním místě, chovají se racionálně ty koblihy. Až budu v důchodu, bude mě zajímat to samé, kdo mi přidá rychle a víc toho budu volit, v podstatě ve volebním programu by to měl být hned I. bod, abych se nemusel namáhat se čtením těch dalších blbostí a slibů.
aleshonsa

20. 1. 2021, 7:13

https://www.novinky.cz/koronavirus/clan ... .seznam.cz

Takže že se z toho někdo dostane ještě neznamená, že má vyhráno.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
xener

20. 1. 2021, 7:20

pafik píše: 20. 1. 2021, 6:55
xener píše: 20. 1. 2021, 5:29 charakterny a cestny clovek predsa do politiky nepojde, urcite by sa v tom prostredi dobre necitil.
preto je uplne jedno koho volit alebo nevolit, je to jedna banda.
To si nemyslím; určitě tam pár čestných lidí s dobrými úmysly šlo. Ale když zjistili, jak to tam chodí, tak odešli, a nebo byli vyštváni.
ja u nas takeho nepoznam, ak sa slusny clovek dal s dobrymi umyslami na politiku, tak bol velmi rychlo asimilovany, co zas dava otazku o pevnosti charakteru :)
mas nejake meno charakterneho politika ktory odisiel z politiky a povedal ze medzi takymito svinami nevie zit ?
pavlík

20. 1. 2021, 7:44

pafik:

Mart_68:
co já znám "koblihy", tak volili Babiše pouze z jediného důvodu, rychle jim přidal a slíbil další prachy, v kontrastu s tím, co jim přidala ODS..je to jasná volba, nenalhávejme si, že nejde o peníze až na prvním místě, chovají se racionálně ty koblihy. Až budu v důchodu, bude mě zajímat to samé, kdo mi přidá rychle a víc toho budu volit, v podstatě ve volebním programu by to měl být hned I. bod, abych se nemusel namáhat se čtením těch dalších blbostí a slibů.

To ne, já nejsem volič Babiše, ale prostě byl zvolen, ukázal se a o co jde - jaký byl, opravdu ukáže až historie s odstupem pár desítek let, tak to totiž v politické historii chodí.
V počátku lidé nemohli skočit Babišovi na prachy, protože ho neznali, žádné nedostali a nevěděli zda dostanou a pokud se nepletu, tak prachy lidem tlačí hlavně ČSSD a Babiš si nedovolí to odmítnou, protože by byl ten špatný...
Já demokracii vidím v tom, že jsou prostě volby, ty někdo vyhraje a ukáže se a pokud je dobrý a umí, tak vyhraje další volby nebo jde do háje. A tak by to mělo být, to je prostě ten princip demokracie, volič uvidí a příště rozhodne, ale aby mohl rozhodnout, tak se ten vyvolený musí mít možnost ukázat co umí, co slíbil a co splnil a tak mu neustále nabořovat jeho program a brzdit ho je nedobré a proto se mi volební systém zdá nedobrý a jsem pro většinový - vyhrál jsi, ukaž se co dovedeš, jsi dobrý tak pokračuj, jsi špatný, tak se nebudeš volit...

Jo ještě Mart_68: já jsem už dlouho ve starobním důchodu a fakt si ho užívám, ale nejsem volič Babiše a nejde mi o peníze, ale o tuto zemi a o celkový vývoj (mám totiž děti a vnoučata) - nesmíš to brát tak, že co důchodce to naivní úplatný blbec, ono je to spíše naopak, protože ti důchodci jsou ještě generace, která měla a uznávala nějaké hodnoty (i když prošla tím hrozným komunizmem nebo právě proto) a je to generace, která na rozdíl od té porevoluční je schopná i omezovat se v zájmu něčeho - tady máš jasný příklad chování se generace staré a té současné v rámci covidu...
Naposledy upravil(a) pavlík dne 20. 1. 2021, 7:58, celkem upraveno 2 x.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

20. 1. 2021, 7:55

Ludwig:

Přátelé, dneska jsem měl velmi důležitý telefonát s profesorem Bar-Yam, rektorem New England Complex Systems Institute (známe se kvůli kampani na roušky), který se mimojiné podílel na úspěšném zastavení Eboly v Africe.

Ten telefonát byl to nejzajímavější, co jsem za poslední dobu slyšel. Společně s vědci z předních světových univerzit vytvořili strategie (popsdáno zde https://www.endcoronavirus.org/), která je schopná vyřešit problém covidu dlouhodobě, a to i v ČR. Asi hodinu mi to vysvětloval myslím, že by to mohlo fungovat - je inspirováno v Austrálii a jiných místech, kde se jim vir podařilo eliminovat.

Ze několik týdnů bychom díky tomu mohli začít otvírat ekonomiku nezávisle na rychlosti vakcinace. Vyžaduje to jen dodržet ty jednotlivé kroky té strategie - nemusíme už nic vymýšlet, jen to použít. Co je důležité, je to kompletní strategie, takže je to propracovanější a dlouhodobější než PES. Pan profesor se nabídl, že s implementací české vládě pomůže (tuto informaci a kontakt jsem dneska předal premiérovi).

Zdroje:
- V Německu už se téma řeší také (https://www.zeit.de/wissen/gesundheit/2 ... n-lockdown).
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
pavlík

20. 1. 2021, 8:02

No jo, s tím ale narazíš u našeho národa, neuznávajícího nic a nabořujícího vše, až začnou zase, jako posledně na Staromáku při demonstraci proti opatřením vlády skandovat: "Pivo, pivo, pivo..."
S tímto lidským "materiálem", který ve všem vidí omezování a potlačování jejich práv na zábavu není dohoda a proti nařízením militantně vystoupí...
Josef
Sponzor fora

20. 1. 2021, 8:13

Pafíku, už je mi tě vážně trochu líto. Pokud někdo hodnotí Babiše i kladně a je při tom i slušný, tak se s ním i dá diskutovat a brát jeho názory tak, že je prostě má. Jenže ty máš nevymáchanou papuli a hned jsou u tebe tví oponenti hňupi, nebo blbi. Tak se potom nediv, že tě někdo takhle tituluje. Postě nedokážeš pochopit, že jsi prostě hulvát a vovotom to je. Já vím, možná je to frustrace volit ANOfert a pak zjistit, že je to hochštapler ještě větší, než všichni předchozí.
Jinak k těm důchodům. Nejvyšší důchody byly za vlády Topolánka. To je nezvratný fakt.
Mart_68
Trol

20. 1. 2021, 8:19

pavlík: no to jseš asi jeden z mála..v podstatě neznám lidi, hlavně tedy důchodce, kterým nejde o peníze..a čím víc jich mají ve "strožoku", tím jim jde o ně víc ..a samozžejmě milují své blízké a jde jim o světový mír. Jak jinak..to bys byl divnej, kdyby ti nešlo o budoucnost vnoučat a blaho této země..to chtějí všichni ....je tu ale dalších spousta "ale"...např po covidu přijde inflace, takže jestli se má někdo jakž tak, tak v vbudoucnu to tak být nemusí..i toto Babišovi nahrává...třeba bude pro koblihy v budoucnu nějaké "covidné"..a zas ho budou volit :roll:
Naposledy upravil(a) Mart_68 dne 20. 1. 2021, 8:23, celkem upraveno 1 x.
vvitty

20. 1. 2021, 8:23

Josef: nediv se, kdyz Kalousek duchodcum 100 pridal a Babis 5000 slibil.... 🤣🤣
pavlík

20. 1. 2021, 8:47

Mart_68 píše: 20. 1. 2021, 8:19 pavlík: no to jseš asi jeden z mála..v podstatě neznám lidi, hlavně tedy důchodce, kterým nejde o peníze..a čím víc jich mají ve "strožoku", tím jim jde o ně víc ..a samozžejmě milují své blízké a jde jim o světový mír. Jak jinak..to bys byl divnej, kdyby ti nešlo o budoucnost vnoučat a blaho této země..to chtějí všichni ....je tu ale dalších spousta "ale"...např po covidu přijde inflace, takže jestli se má někdo jakž tak, tak v vbudoucnu to tak být nemusí..i toto Babišovi nahrává...třeba bude pro koblihy v budoucnu nějaké "covidné"..a zas ho budou volit :roll:
No jo a z druhé strany, neznám lidi, i mladé (a zejména mladé), nejen důchodce, kterým nejde o peníze a oni (na rozdíl od důchodců) vydělávají a v dnešní době násobně více než kolik mají důchod ti důchodci, jenže ti důchodci mají ty peníze, jak píšeš, třeba ve "strožoku", protože se bojí toho co může přijít za výdaje spojené se zdravím a nemocemi a co je může stát nějaká nutná péče, kdežto ti mladí ty nemalé vydělané peníze nemají ve "strožoku", ale tak zvaně si je užívají a utrácejí je a mají jich nakonec méně, než ti zlí důchodci...
Tak já nevím, komu jde vlastně o peníze a koho si kdo kupuje a kdo je nakonec ta kobliha...
Josef
Sponzor fora

20. 1. 2021, 9:00

vvitty píše: 20. 1. 2021, 8:23 Josef: nediv se, kdyz Kalousek duchodcum 100 pridal a Babis 5000 slibil.... 🤣🤣
Když se bavíš s důchodcem, kolik mu zůstalo měsíčně peněz z důchodu. Třeba 500,- A kolik mu zůstane dneska z toho zázračně zvyšovaného, tak zase 500,-. Když se pak zeptáš, kolik si koupil za těch 500,- tehdá kolik za dnešních, tak :shock:
Ono důchody rostou, ale méně, než je inflace. Jenže to věšina není schopna pochopit. Vidí jen tu částku. Kupní síla je už podružná informace. A to se pak mediálně masíruje Kalousek dal 40 korun, já dal 1000.
Josef
Sponzor fora

20. 1. 2021, 9:24

pavlík píše: 20. 1. 2021, 8:47
Mart_68 píše: 20. 1. 2021, 8:19 pavlík: no to jseš asi jeden z mála..v podstatě neznám lidi, hlavně tedy důchodce, kterým nejde o peníze..a čím víc jich mají ve "strožoku", tím jim jde o ně víc ..a samozžejmě milují své blízké a jde jim o světový mír. Jak jinak..to bys byl divnej, kdyby ti nešlo o budoucnost vnoučat a blaho této země..to chtějí všichni ....je tu ale dalších spousta "ale"...např po covidu přijde inflace, takže jestli se má někdo jakž tak, tak v vbudoucnu to tak být nemusí..i toto Babišovi nahrává...třeba bude pro koblihy v budoucnu nějaké "covidné"..a zas ho budou volit :roll:
No jo a z druhé strany, neznám lidi, i mladé (a zejména mladé), nejen důchodce, kterým nejde o peníze a oni (na rozdíl od důchodců) vydělávají a v dnešní době násobně více než kolik mají důchod ti důchodci, jenže ti důchodci mají ty peníze, jak píšeš, třeba ve "strožoku", protože se bojí toho co může přijít za výdaje spojené se zdravím a nemocemi a co je může stát nějaká nutná péče, kdežto ti mladí ty nemalé vydělané peníze nemají ve "strožoku", ale tak zvaně si je užívají a utrácejí je a mají jich nakonec méně, než ti zlí důchodci...
Tak já nevím, komu jde vlastně o peníze a koho si kdo kupuje a kdo je nakonec ta kobliha...
Co se týká vlivu vlády na výši příjmů, tak u nejvíce lidí je to výše důchodů. Z ekonomicky činných jsou to hlavně státní zaměstnanci, mateřská, nezaměstnaní. Ti co nechtějí pracovat a notoričtí pobírači dávek je kapitola sama pro sebe. Ostatní ekonomicky činní jsou zaměstnanci firem na které nemá vláda přímý vliv z hlediska mezd. Takže kterou skupinu lidí si lze koupit je nasnadě. To že mladí v době konjunktury vydělávají dosti více než jsou penze a následně ty peníze utratí je možná trochu lehkovážné, ale zase to podporuje ekonomiku v dalším růstu. Peníze ve strožoku a dlohodobě nepotřebných zásobách jsou umrtvené a ztácí na hodnotě. My starší už více myslíme na to, co může přijít a držíme se trochu zkrátka, pokud to jde. Od poslední krize uběhlo 12 let a mnozí ji znají jen z vyprávění. Zkušenost je nepřenositelná.
A ještě jsem zapomněl na živnostníky, kteří píšou premiérovi, že výše kompenzací je neskutečná a tolik peněz jako teď nikdy neměli.
pafik

20. 1. 2021, 10:43

Josef píše: 20. 1. 2021, 8:13 Pafíku, už je mi tě vážně trochu líto. Pokud někdo hodnotí Babiše i kladně a je při tom i slušný, tak se s ním i dá diskutovat a brát jeho názory tak, že je prostě má. Jenže ty máš nevymáchanou papuli a hned jsou u tebe tví oponenti hňupi, nebo blbi. Tak se potom nediv, že tě někdo takhle tituluje. Postě nedokážeš pochopit, že jsi prostě hulvát a vovotom to je. Já vím, možná je to frustrace volit ANOfert a pak zjistit, že je to hochštapler ještě větší, než všichni předchozí.
Jinak k těm důchodům. Nejvyšší důchody byly za vlády Topolánka. To je nezvratný fakt.
Nemusí; já se ke každému chovám tak, jako on ke mně, Možná sis toho nevšiml, ale je tady většina lidí, který tu nemaj plnou hubu koblih a neurážej druhý za to, koho volili, ačkoliv maj sami máslo na hlavě. Těm jsem nikdy nenapsal, že jsou hloupí nebo blbí. Děláš si to sám; říká se tomu na hrubý pytel hrubá záplata. Dost dlouho jsi musel provokovat s těma koblihama, než jsem napsal, za co tě považuju.
Na Babiše sám nadávám; to, že jsem ho volil, apriori neznamená, že souhlasím se vším, co dělá nebo říká. Prostě byl před čtyřma lety pro mě nejlepší kandidát, ještě neprofláknutej. A že byl agent STB? A co má být? Nějak s nima souviselo 10% národa. Když chtěl člověk jezdit do zahraničí, musel se jim upsat. Musel dodávat nějaké informace. Důležitý je, jestli někomu vědomě ublížil. Všichni CSc, profesoři, a další akademický funkce, které šlo získat až po vysokoškolském titulu, ti všichni museli být v KSČ, A kde jsou teď? Jednoho máš v čele ODS. A odsuzuješ ho za to? Kdyby nešel k bolševikům, nebyl by profesor. Všechny tyhle tituly jsou běh na dlouhou trať, to že ho někdo získal v roce 92 neznamená, že ho nezačal dělat už před rokem 89, protože blbej titul CSc dělal kolega z výzkumáku 4 roky. Což teprve profesura. Takže to, že byl Babiš "estébák" (agent? důvěrník? ....?), tak to bych mu klidně odpustil, kdyby naší zemi vedl od nuly k pěti. Od té nuly, ke které jí dovedli "pravicové vlády" ODS a TOP09. Bohužel Babiš není ani politik, ani byznysmen, tím méně krizový manager (a nebo je hóódně špatný krizový manažer). Babiš je hokynář, bez rozhledu, bez fantazie a bez koulí. Ale to člověk zjistí, až když mu dá šanci tu vládu vést. Předtím, za Sobotky, to šlo poznat těžko.
Stran důchodů netuším, jak byly vysoký za Topolánka. Co si budeme namlouvat; o relativní snižování důchodů se zasluhuje průběžně Středula. Je to jednoduchý. Pokaždé, když se zvednou platy ve státní správě, tak se zvedne inflace. A o zvedání platů ve státní správě se zasloužil především on. A jak se zvedne inflace, snížej se defacto důchody. A jelikož se platy zvyšujou dost razantně a dost často, a důchody se zvedaj o pár procent, tak jdou defacto pořád dolů. A voliče Babiše máš tím pádem především ve státní správě.
vvitty

20. 1. 2021, 11:16

Josef píše: 20. 1. 2021, 9:00
vvitty píše: 20. 1. 2021, 8:23 Josef: nediv se, kdyz Kalousek duchodcum 100 pridal a Babis 5000 slibil.... 🤣🤣
Když se bavíš s důchodcem, kolik mu zůstalo měsíčně peněz z důchodu. Třeba 500,- A kolik mu zůstane dneska z toho zázračně zvyšovaného, tak zase 500,-. Když se pak zeptáš, kolik si koupil za těch 500,- tehdá kolik za dnešních, tak :shock:
Ono důchody rostou, ale méně, než je inflace. Jenže to věšina není schopna pochopit. Vidí jen tu částku. Kupní síla je už podružná informace. A to se pak mediálně masíruje Kalousek dal 40 korun, já dal 1000.
Me to vysvetlovat nemusis...
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“