To mi hlava nebere toto

jak na ebayi kupovat a prodavat, odkazy na zajimave veci obchodniky
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
novic

23. 1. 2021, 6:07

Čím je ten sústruh tak výnimočný ?
Tak na bazosi človek natrafí na cele spektrum ľudí, neoplatí sa to riešiť s takým človekom.
Cash Rules Everything Around Me
C.R.E.A.M
Charon
Sponzor fora

23. 1. 2021, 8:07

xener píše: 22. 1. 2021, 11:32 tiez si myslim ze je to idiot ze ti to nechce predat za 5CZK/kg. holt takych mudrych ludi co ti budu masiny predavat na 5 kacek je velmi malo, tych idiotov bude ovela viac :D
a kedze teba povazujem za uplneho genia, ktory funkcny stroj mas na predaj za 3czk/kg ?
cim mudrejsi clovek je, tym lacnejsie preda, to bola pointa tvojho prispevku, vsak ?
A ty by jsi jel 300 kilaku s autem co to nalozi, cili aspon s rukou neli s jerabem, pro stroj kde neznas cenu, nemuzes zapnout a jedine co muzes je zatocit klickama? Taky se ti muze stat ze i kdyz to koupis a dovezes, po zapnuti mas ten srot, v cene bura za kilo a pred sebou pul roku prace a shaneni dilu. Tak nevim kdo je idiot
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
romanf

23. 1. 2021, 8:23

Kúpna cena je prienikom požiadaviek predávajúceho a ponuky kupujúceho. V tomto prípade majú predávajúci aj potencionálny zájemca odlišné názory na iteráciu ponuky a dopytu a keďže z objektívneho dôvodu ktorým je vzdialenosť bydliska záujemcu od lokality predávajúceho tak k iterácii ceny a uzavretiu obchodu skrátka nedôjde.
Bodka.
Nie je povinnosťou predávajúceho akceptovať požiadavky záujemcov po telefóne a samozrejme nikto nie je povinný to kupovať a voziť sa na obhliadku.
Sústruhov je plný bazoš, nevidím dôvod naďalej to tu rozoberať a navzájom si stanovovať psychiatrické diagnózy.
xener

23. 1. 2021, 10:13

zopar krat som nejake veci predaval , tak viem co za exotov sa ozyva na inzeraty a ake maju ponuky. stary mixer + jeho doplatok, zoberiem za polovicu, babetu + moj doplatok.
kto z vas by nepolozil, ked mu zaujemca ponukne 5 korun za kilo ?
milan.83

23. 1. 2021, 11:43

To mi taky hlava nebere.. Nechápu, co řešíš. Nedohodnete se, tak se nedohodnete.. Kdyby tu takhle brečel každý, bylo by tu těžce zaspamováno.
Už jen to, že je to 300 km daleko by mi řeklo, že takový soustruh se mi nevyplatí kupovat ani v případě, že by se jeho cena blížila ceně šrotu. Pokud člověk nemá svoje auto, tak jen doprava vyjde na 25 klacků. I v případě, že by byl za 5 Kč/kg, by výsledná cena byla tak vysoká, jako by člověk dojel pro jinou, dražší mašinu s možností vyzkoušení někam blíž.
předválečný soustruh Volman, protahovačka HMS 850, Gude MIG 192/6K, frézka F1J2
david.1

24. 1. 2021, 12:49

xener píše: 23. 1. 2021, 10:13 zopar krat som nejake veci predaval , tak viem co za exotov sa ozyva na inzeraty a ake maju ponuky. stary mixer + jeho doplatok, zoberiem za polovicu, babetu + moj doplatok.
kto z vas by nepolozil, ked mu zaujemca ponukne 5 korun za kilo ?
Vidím,že by jsis s prodávajícím rozuměl.. Tak znovu a pěkně pomalu,abys to pochopil i ty:
Normálně pakům,co nemají cenu ani nevolám,protože to většinou bývají těžké případy.. Tohle byla výjimka,co mi opět potvrdila pravidlo..Když je cena,třeba vysoká,ale líbí se mi to,tak zavolám a vyptám se,případně pak jedu na kukačku. Po telefonu nesmlouvám..A teď abys to pochopil celý:Já mu cenu nanabízel,nebo jsi to někde četl??? Jen jsem se snažil z něj dostat jeho představu,protože tenhle typ mašiny znám a tak jsem uvažoval,že by mi mohl stát ..třeba na dvoře... Nebylo to moc složitý na pochopení?On to nezvládl,jak ty?
Naposledy upravil(a) david.1 dne 24. 1. 2021, 1:23, celkem upraveno 2 x.
david.1

24. 1. 2021, 1:07

milan.83 píše: 23. 1. 2021, 11:43 To mi taky hlava nebere.. Nechápu, co řešíš. Nedohodnete se, tak se nedohodnete.. Kdyby tu takhle brečel každý, bylo by tu těžce zaspamováno.
Už jen to, že je to 300 km daleko by mi řeklo, že takový soustruh se mi nevyplatí kupovat ani v případě, že by se jeho cena blížila ceně šrotu. Pokud člověk nemá svoje auto, tak jen doprava vyjde na 25 klacků. I v případě, že by byl za 5 Kč/kg, by výsledná cena byla tak vysoká, jako by člověk dojel pro jinou, dražší mašinu s možností vyzkoušení někam blíž.
Druhý,co nepochopil... Já chtěl tuhle mašinu,ne nějakou jinou.Ty když si jdeš koupit auto,taky je ti jedno,jaké to je a koupíš to,co máš nejblíž? Už? Nedošlo na žádné dohadování,prostě jen debil,co není schopnej říct cenu po telefonu. To řeším.. I každej sebeblbější překupník s tím nedělá caviky,cenu dostaneš i ze Svobody.... Ad doprava.25 klacků? Co blbneš?Mně by tam pro to nejel návěs-anebo i jel,ale ne za 40,- na kilometr,ale třeba v rámci vytěžováku.. Takže když hooodně ,max. deset,no.To i s jeřábem,kterej bych sehnal někde v místě. Proč ne- s tím problém nemám,nikdy ,když jsem si cokoli pořizoval,jsem nepočítal dopravu k ceně stroje.(Vždycky mi totiž vychází,že radši zaplatím drahou dopravu,když je stroj pěkný,než levnou opravu,když je to šrot,víš? Tohle snad už taky chápeš?) Ale nejdřív bych se na to jel podívat s prachama v kapse.. samozřejmě ,když se nedozvím ani cenovou představu,co má,tak se cesta nekoná,protože na výlet radši vyrazím někam jinam,než na prohlídku idiota s jeho tovarem.. Jinak,soustruh má kolem tří tun,kdyby byl za víc než těch -jak píšeš 5 ,-/kilo,tak bych do něj samozřejmě šel,i když je takhle nevyzkoušitelný a byl by se slušným ložem.Takže slovo ,,vyplatí "je relativní pojem.
Ať má představu jakou chce,tak ji může říct. Já se mu smát nebudu,ale když z něj vypadne na rovinu,že třeba příklad 50,- ,tak ho prostě škrtnu a už se dále nebudu zajímat..
Naposledy upravil(a) david.1 dne 24. 1. 2021, 1:34, celkem upraveno 2 x.
david.1

24. 1. 2021, 1:09

novic píše: 23. 1. 2021, 6:07 Čím je ten sústruh tak výnimočný ?
Tak na bazosi človek natrafí na cele spektrum ľudí, neoplatí sa to riešiť s takým človekom.
Soustruh výjimečný není,majitel jo.. Soustruh je navíc poland.. :(
pafik

24. 1. 2021, 1:13

david.1 píše: 24. 1. 2021, 1:07
milan.83 píše: 23. 1. 2021, 11:43 To mi taky hlava nebere.. Nechápu, co řešíš. Nedohodnete se, tak se nedohodnete.. Kdyby tu takhle brečel každý, bylo by tu těžce zaspamováno.
Druhý,co nepochopil... Já chtěl tuhle mašinu,ne nějakou jinou.Ty když si jdeš koupit auto,taky je ti jedno,jaké to je a koupíš to,co máš nejblíž? Už? Nedošlo na žádné dohadování,prostě jen debil,co není schopnej říct cenu po telefonu. To řeším.. I každej sebeblbější překupník s tím nedělá caviky.. Ad doprava.25 klacků? Co blbneš?Mně by tam pro to nejel návěs-anebo i jel,ale ne za 40,- na kilometr,ale třeba v rámci vytěžováku.. Takže když hooodně ,max. deset,no.. proč ne- s tím problém nemám,nikdy jsem ani nepočítal dopravu k ceně stroje.(Vždycky mi totiž vychází,že radši zaplatím drahou dopravu,když je stroj pěkný,než levnou opravu,když je to šrot? Tohle taky chápeš?) Ale nejdřív bych se na to jel podívat s prachama v kapse.. samozřejmě ,když se nedozvím ani cenovou představu,co má,tak se cesta nekoná,protože na výlet radši vyrazím někam jinam,než na prohlídku idiota s jeho tovarem.. Jinak,soustruh má kolem tří tun,kdyby a těch -jak píšeš-bych do něj samozřejmě dal,i když je takhle nevyzkoušitelný se slušným ložem.Takže slovo ,,vyplatí "je relativní pojem.
Klíííd, nikdo ti nebere, že konkrétní majitel se chová jak debil. Ty poznámky kolegů byly obecného rázu. :)
fmodel
Kontaktovat uživatele:

24. 1. 2021, 1:14

david.1 píše: 24. 1. 2021, 1:09
.. Soustruh je navíc poland.. :(
což je zárukou strojírenské kvality :wink:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
turnigy

24. 1. 2021, 1:18

Tiež by som nešiel obzerať stroj, keby som nemal od predávajúceho aspoň predstavu o cene. Navyše pochybujem, že veľa ľudí má záujem o 3t poľský sústruh, ktorý sa "nedá" vyskúšať, aj keď očividne stojí v dielni.
Tos C45-2000
david.1

24. 1. 2021, 1:26

turnigy píše: 24. 1. 2021, 1:18 Tiež by som nešiel obzerať stroj, keby som nemal od predávajúceho aspoň predstavu o cene. Navyše pochybujem, že veľa ľudí má záujem o 3t poľský sústruh, ktorý sa "nedá" vyskúšať, aj keď očividne stojí v dielni.
Jsi můj člověk,naprosto jsi pochopil moji myšlenku! :D
david.1

24. 1. 2021, 1:30

fmodel píše: 24. 1. 2021, 1:14
david.1 píše: 24. 1. 2021, 1:09
.. Soustruh je navíc poland.. :(
což je zárukou strojírenské kvality :wink:
:lol: :lol: :lol: :lol:
no,právě.. Ale vzhledem ke stáří je tam určitá naděje,že už mohl u nás projít generálkou(tady myslím strojírenskou,lakýrnická je vidět na první pohled na těch fotkách),takže by se získanou kvalitou vzdálil od číny a přiblížil k našemu pojetí obrábění..Jinak je to kopie německých soustruhů,takže dobrý základ tam je.A líbí se mi proto,že má průchod vřetenem přes 80mm ,to je asi celý..
Naposledy upravil(a) david.1 dne 24. 1. 2021, 10:51, celkem upraveno 1 x.
xener

24. 1. 2021, 1:44

ano, mas pravdu a vsetci ostatni sa mylia. spokojny ?

mimochodom, ked mam zasadu ze na inzeraty bez ceny sa neozyvam, lebo mam skusenosti ze su to vsetci debili s ktorymi sa neda dohodnut na cene, tak na taky inzerat volat nebudem, predsa mam svoje zasady a viem co ma na druhom konci linky caka, ne?

z psychologickeho hladiska, ked napriek zasadam a skusenostiam na taky inzerat zavolam a potom o tom vypisujem story na fore, co to znamena? :D
r4cv

24. 1. 2021, 2:08

že si porušil zásadu?
a za to nasleduje trest. :)
Odpovědět

Zpět na „Ebay, aukro, a jine“