To mi hlava nebere toto
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Jeden môj príbeh
asi 10 -11 rokov s5 som zháňal deličku na frézu. Známy mi dal kontakt na pána, ktorý mal náradie na frézku na predaj. Zavolal som mu, deličku mal, no cenu som nemohol z neho dostať, že mám prísť, a určite sa dohodneme. Volal som mu asi 3x, no cenu som sa nedozvedel. Mal som to ku nemu asi 35 km, tak som sa vybral za ním. No hneď jak mi ju ukázal, cena bola na svete-300€. Ani keby bola v OK stave, by som ju za ty prachy nebral (boli v inzercii od cca 80 do 150€ no daleko) naviac mala urazený aretačný kolík, a odlomenú jednu časť tých nožníc. No bol som nasraný, ale dedovy som slušne povedal, že je to moc, a mohol mi ušetriť cestu, ale ak by dobre zľavil, by sme sa dohodli, a odišiel som, a na chuja zabudol.
Potom som bol v Košiciach kupiť vertikálnu hlavu na FA3U, a mal tam na predaj aj deličku - za 60€ som ju vzal. Chvíľu nato som zo známym vymenil zverák za dalšiu deličku, a tak som mal dve.
Asi o pol roka mi niekto volal, že či som zohnal tu deličku, že by mi ju predal. Lenže ja som medzitým kupil nástrojovú brúsku, a zháňal som deličku na ňu, a povedel som že nezohnal, a mám záujem. No po chvíľke mi docvaklo, že ja o koze, a on o voze, a zistil som, s kým volám- s dedom čo som bol u neho. Tak som ho nechal v tom, že mám záujem, no nemôžem prísť lebo marodujem (to bola pravda) a keby mi ju doviezol, sa dohodneme. No asi ju chcel moc predať (keby dal normálnu cenu je dávno preč) a dedo asi o dva dni deličku priviezol. No pýtam sa na cenu- s dovozom 300€
Tak som ho vzal do dielne, ukázal som mu deličky: tamtá stála 60, a táto 50€, a za tú jeho dám 50€ aj z dovozom. No skoro ho kleplo, potom spustil na 250€, viac ani cent, a že zbytočne prejazdil kilometre, tak som mu vysvetlil, že ja tiež kôli jeho tajnostiam s cenou
Potom nasraný odišiel.
A jak dedo medzičasom nepošiel na lakomosť, alebo covid, má deličku v humne na ponku doteraz.

Potom som bol v Košiciach kupiť vertikálnu hlavu na FA3U, a mal tam na predaj aj deličku - za 60€ som ju vzal. Chvíľu nato som zo známym vymenil zverák za dalšiu deličku, a tak som mal dve.
Asi o pol roka mi niekto volal, že či som zohnal tu deličku, že by mi ju predal. Lenže ja som medzitým kupil nástrojovú brúsku, a zháňal som deličku na ňu, a povedel som že nezohnal, a mám záujem. No po chvíľke mi docvaklo, že ja o koze, a on o voze, a zistil som, s kým volám- s dedom čo som bol u neho. Tak som ho nechal v tom, že mám záujem, no nemôžem prísť lebo marodujem (to bola pravda) a keby mi ju doviezol, sa dohodneme. No asi ju chcel moc predať (keby dal normálnu cenu je dávno preč) a dedo asi o dva dni deličku priviezol. No pýtam sa na cenu- s dovozom 300€

A jak dedo medzičasom nepošiel na lakomosť, alebo covid, má deličku v humne na ponku doteraz.
Takhle jsem nedávno narazil na bazoši na nožovou hlavu na S28. Údajně nepoužitá a cena dohodou. Na fotce bylo vidět, že je ze spodu pěkně omletá, ale nedalo mi to a zavolal jsem mu. Kratší rozhovor jsem nikdy neměl a asi už mít nebudu. Ještě jsem nedomluvil, co vlastně chci a už na mě vychrlil cenu 4000,- a otázku, berete? Když jsem řekl ne, byl konec rozhovoru. 

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
david.1 píše: ↑24. 1. 2021, 1:07Druhý,co nepochopil... Já chtěl tuhle mašinu,ne nějakou jinou.Ty když si jdeš koupit auto,taky je ti jedno,jaké to je a koupíš to,co máš nejblíž? Už? Nedošlo na žádné dohadování,prostě jen debil,co není schopnej říct cenu po telefonu. To řeším.. I každej sebeblbější překupník s tím nedělá caviky,cenu dostaneš i ze Svobody.... Ad doprava.25 klacků? Co blbneš?Mně by tam pro to nejel návěs-anebo i jel,ale ne za 40,- na kilometr,ale třeba v rámci vytěžováku.. Takže když hooodně ,max. deset,no.To i s jeřábem,kterej bych sehnal někde v místě. Proč ne- s tím problém nemám,nikdy ,když jsem si cokoli pořizoval,jsem nepočítal dopravu k ceně stroje.(Vždycky mi totiž vychází,že radši zaplatím drahou dopravu,když je stroj pěkný,než levnou opravu,když je to šrot,víš? Tohle snad už taky chápeš?) Ale nejdřív bych se na to jel podívat s prachama v kapse.. samozřejmě ,když se nedozvím ani cenovou představu,co má,tak se cesta nekoná,protože na výlet radši vyrazím někam jinam,než na prohlídku idiota s jeho tovarem.. Jinak,soustruh má kolem tří tun,kdyby byl za víc než těch -jak píšeš 5 ,-/kilo,tak bych do něj samozřejmě šel,i když je takhle nevyzkoušitelný a byl by se slušným ložem.Takže slovo ,,vyplatí "je relativní pojem.milan.83 píše: ↑23. 1. 2021, 11:43 To mi taky hlava nebere.. Nechápu, co řešíš. Nedohodnete se, tak se nedohodnete.. Kdyby tu takhle brečel každý, bylo by tu těžce zaspamováno.
Už jen to, že je to 300 km daleko by mi řeklo, že takový soustruh se mi nevyplatí kupovat ani v případě, že by se jeho cena blížila ceně šrotu. Pokud člověk nemá svoje auto, tak jen doprava vyjde na 25 klacků. I v případě, že by byl za 5 Kč/kg, by výsledná cena byla tak vysoká, jako by člověk dojel pro jinou, dražší mašinu s možností vyzkoušení někam blíž.
Ať má představu jakou chce,tak ji může říct. Já se mu smát nebudu,ale když z něj vypadne na rovinu,že třeba příklad 50,- ,tak ho prostě škrtnu a už se dále nebudu zajímat..
Jo, už to chápu. Všichni jsme blázni, jen ty, který tu fňukáš, jsi vlastně úplně normální. Brečíš, že jsi se nedozvěděl cenu.. A co.. Tak je prodávající exot a tím to končí. Všichni jsme už na nějaké inzeráty volali, ale ne každý se tu rozepisuje o tom, jaký je prodávající cvok. Tak hledej dál.
K té dopravě se nemá smysl vyjadřovat. Už víš, jak bys to dal jako vytěžovák do deseti tisíc, ale ani nevíš, kde ta mašina leží, jestli se k ní vůbe dá zajet, nebo to bude složitější logistická operace. Už tu byly i případy, kdy mašinu šlo vytáhnout jen v mrazu, nebo naopak během dlouhotrvajícího sucha.
Já bych takovému člověku poděkoval, řekl bych si, že to nemá v hlavě v pořádku. Tím by podobná zkušenost skončila. Už jsem to udělal několikrát s různými překupníky, co chtěli pětinásobek toho, za co jsem sehnal danou věc o něco později od soukromé osoby. Stejně bych to udělal se soustruhem - něco mi nesedí? Ok, hledám dál.
předválečný soustruh Volman, protahovačka HMS 850, Gude MIG 192/6K, frézka F1J2
Pani kto poznáte ten inzerát na sk bazosi Nitra a pod jedným inzerátom sústruh horizontka a obrazacka, ceny dohodou tiež na také inzeráty nevolam ozaj len výnimočne.
Tak som zháňal strigon obrazacku a žiadna nebola do toho mi prišiel tento inzerát hovorím si že ked sa dohodneme tak ja budem mať obrazacku na ktorej sa aspoň naučím čo ako funguje brúsiť nože a tak ...
Volám mu cenu mi nechcel povedať tak som začal ja : či ju vie predviesť nie , či má príslušenstvo nie tak hovorím 300 euro a hneď ma kontroval na tuším 800 eurách. Snáď je tam ten inzerát do teraz. Potom sa mi podarilo zohnať strigona za 500 hneď za domom.
Tak som zháňal strigon obrazacku a žiadna nebola do toho mi prišiel tento inzerát hovorím si že ked sa dohodneme tak ja budem mať obrazacku na ktorej sa aspoň naučím čo ako funguje brúsiť nože a tak ...
Volám mu cenu mi nechcel povedať tak som začal ja : či ju vie predviesť nie , či má príslušenstvo nie tak hovorím 300 euro a hneď ma kontroval na tuším 800 eurách. Snáď je tam ten inzerát do teraz. Potom sa mi podarilo zohnať strigona za 500 hneď za domom.
Cash Rules Everything Around Me
C.R.E.A.M
C.R.E.A.M
Jo, už to chápu. Všichni jsme blázni, jen ty, který tu fňukáš, jsi vlastně úplně normální. Brečíš, že jsi se nedozvěděl cenu.. A co.. Tak je prodávající exot a tím to končí. Všichni jsme už na nějaké inzeráty volali, ale ne každý se tu rozepisuje o tom, jaký je prodávající cvok. Tak hledej dál.
Nepochopil..
K té dopravě se nemá smysl vyjadřovat. Už víš, jak bys to dal jako vytěžovák do deseti tisíc, ale ani nevíš, kde ta mašina leží, jestli se k ní vůbe dá zajet, nebo to bude složitější logistická operace. Už tu byly i případy, kdy mašinu šlo vytáhnout jen v mrazu, nebo naopak během dlouhotrvajícího sucha.
To neřeš,pokud se pamatuju,tak jsi se vyjadřoval k ceně dopravy,nebylo tam nic o naložení.Ale to je druhořadý,zatím jsem si vždycky všude poradil a věc nikdy nenechal na místě..Tohle má tři nohy a tři tuny,není to devítitunová horizontka..Jen se o tom nerozepisuju,tohle mi přijde tak nějak normální. Ale ten idiot prostě ne..
Já bych takovému člověku poděkoval, řekl bych si, že to nemá v hlavě v pořádku. Tím by podobná zkušenost skončila. Už jsem to udělal několikrát s různými překupníky, co chtěli pětinásobek toho, za co jsem sehnal danou věc o něco později od soukromé osoby. Stejně bych to udělal se soustruhem - něco mi nesedí? Ok, hledám dál.
Já ale nepíšu o překupníkovi,ti mají ceny většinou zjistitelné i na dálku..
Prostě nepochopil,no.
Nepochopil..
To neřeš,pokud se pamatuju,tak jsi se vyjadřoval k ceně dopravy,nebylo tam nic o naložení.Ale to je druhořadý,zatím jsem si vždycky všude poradil a věc nikdy nenechal na místě..Tohle má tři nohy a tři tuny,není to devítitunová horizontka..Jen se o tom nerozepisuju,tohle mi přijde tak nějak normální. Ale ten idiot prostě ne..
Já ale nepíšu o překupníkovi,ti mají ceny většinou zjistitelné i na dálku..
Prostě nepochopil,no.
Naposledy upravil(a) david.1 dne 24. 1. 2021, 10:49, celkem upraveno 1 x.
No,tohle aspoň není idiot,ví co má,a kolik za to chce. Jinak upřímně: mám tenhle lis a tak moc dobře nechápu,jak tohle někdo dokázal,tenhle lis tlačí jen pět tun a má 350kg,takže to úplně slabej odlitek nebude. Cenu má zajímavou,aby se stálo za to zamyslet nad možností opravy..Tím nemyslím toho baču,co se snažil to zasmrkat prskavkou evidentně bez přípravy..HellGrip píše: ↑24. 1. 2021, 10:20 trošken zlomený, to sa zdrucuje![]()
https://stroje.bazos.sk/inzerat/1206881 ... am-lis.php
Ty vôbec nechápeš čo je u nás v krajine kindermanagerov stodôl a kolíb všetko možné: utiahneš poistné ventile úplne na krv a ťaháš za kurbľu čo ti hriatô dalo silu. A naráz prásk rana jak z dela
a teraz vážnejšie: toto v celej hrúbke materiálu prehrievať tak na to treba mať min. pec aby sme sa dostali aspoň blízko teploty kde to plameň už roztaví(Inak plynu vyfučí hafo.)...to si naozaj dosť dobre neviem predstaviť kto sa s tým bude takto seriózne zapodievať.
Tej hydraulike tiež tipujem, že bude slušne úblížené. Naposledy som funkčné lisy videl ísť okolo 500e.
btw. o tento inzerát som zavadil už asi tak v lete a znova sa objavil

a teraz vážnejšie: toto v celej hrúbke materiálu prehrievať tak na to treba mať min. pec aby sme sa dostali aspoň blízko teploty kde to plameň už roztaví(Inak plynu vyfučí hafo.)...to si naozaj dosť dobre neviem predstaviť kto sa s tým bude takto seriózne zapodievať.

Tej hydraulike tiež tipujem, že bude slušne úblížené. Naposledy som funkčné lisy videl ísť okolo 500e.
btw. o tento inzerát som zavadil už asi tak v lete a znova sa objavil
-
Otázka 5 minútzverodoktor píše: ↑24. 1. 2021, 11:56Ale prdlajz, mal si si ten inzerát prečítať poriadne, hneď by si vedel čo s ním treba:
trebalo by ho zosrobovat dobrý majster to ma za chvilku
A nie majster...Dobrý majster!![]()

Cash Rules Everything Around Me
C.R.E.A.M
C.R.E.A.M
Ja bych se toho vubec nebal., delal jsem TIGem dost podobne litinove veci. Je pravda ze takova masa sede litiny uz odvede dost tepla, ale na max, 225A s 2.4mm by to melo jit v klidu.HellGrip píše: ↑24. 1. 2021, 11:19...
a teraz vážnejšie: toto v celej hrúbke materiálu prehrievať tak na to treba mať min. pec aby sme sa dostali aspoň blízko teploty kde to plameň už roztaví(Inak plynu vyfučí hafo.)...to si naozaj dosť dobre neviem predstaviť kto sa s tým bude takto seriózne zapodievať.![]()
Klidne to pro nekoho z vas opravim, pokud u tom lisu uvazujete.
Jestli to jeste nejak drzi a je ten sloup rovny, tak bych jednoduse nejdriv odvrtal a vyrezal Vecko na jedne casti obvodu a pak po provareni korene pres uhlopricku dalsi useky. Vzdy TIGem postupne vyvaroval od korene tzv. "za studena" po malych housenkach. Na to staci varit s lehkym predehrevem do 80°C - na ten bohate staci stavebni 28kW PB horak a to jenom na zacatku., Zbytek uz si podrzi teplo TIGu a aspon je jistota ze clovek neprekroci vhodnou (interpass teplotu cca 150 °C.
Samozrejme proklepavat, nemichat lazne atd. atd. Prid. mat. UTP A8051 Ti a dodatecnou ochranu korene jeste pripadne odbocku argonu dovnitr toho odlitku, ale to neni az tak nutne. Nebylo by to nejrychlejsi ani vylozene levne, ale urcite bych uspel.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
Včera jsem vyrobil na nějakém pro nás zatím neznámém webu ocel.cz (firma KÖNIGFRANKSTAHL, s.r.o.) pokusnou objednávku, abych zjistil jejich přibližnou cenu za nerez. Kdyby měli příjemnou cenu, mohli jsme začít jako firma brát od nich, toho nerezu jedeme docela dost. A dneska mi přišla jejich cenová nabídka a spadla mi čelist - za obyč. nerez 304 chtějí 1393,-/kg.
Uznávám, že objem objednaného materiálu byl malý (pár metrů plocháče 25x4mm), takže bylo předem jasné že mi to nenacení nijak výhodně. Vlastně bych i pochopil jejich cenu že je ve smyslu "Polib si prdel, malé čudly nás nezajímají". Ale když jsem se jich raději zeptal, zda nejde o omyl, tak mi přišla následující odpověď:

Uznávám, že objem objednaného materiálu byl malý (pár metrů plocháče 25x4mm), takže bylo předem jasné že mi to nenacení nijak výhodně. Vlastně bych i pochopil jejich cenu že je ve smyslu "Polib si prdel, malé čudly nás nezajímají". Ale když jsem se jich raději zeptal, zda nejde o omyl, tak mi přišla následující odpověď:
Tvl, tohle se říkalo za komančů na benzínce, když vám chtěli prodat nějakou veteš ne? Jako že "kupte to pane, jsou z dovozu a už nebudou!"Dobrý den,
Cena je v pořádku, jelikož se jedná o materiál z dovozu. Při tak malém množství a při započítání všech dovozních poplatků cena takto vyskočí.
S pozdravem
Mgr. Radka Menclová
Samostatný odborný referent vnitřního prodeje