mach 3 a soustruh
Zdravím všechny a mám dotaz. Jsem novým uživatelem machu3 a potřebuji poradit jak vytvořit G-kod na soustruh. Z vyzardu mi to funguje ale neumím udělat vlastní složitější výrobek .Poraďte mi prosím jak třeba z Corela kde si to nakreslím vytvořím G kod. Děkuji
Na této stránce http://www.artsoftcontrols.com/downloads.php máš ke stažení manuál Mach3 (Mach3 R3.042.032).
V něm je přehled takzvaných G-kódů, neboli příkazů pro obrábění.
Takže první způsob je naučit se ty G-kódy, výrobek z Corelu hodit v měřítku na čtverečkový rastr a ručně to zapsat.
Druhý způsob je kreslit strojařské věci ve strojařském software (CAD) a následně to prohnat dalším, který vypočítá dráhy nástroje a vytvoří G-kód za tebe (CAM).
Ve školství je oblíbenou kombinací AutoCAD (Inventor) + SurfCAM, nicméně nejsou jediné ani nejlepší.
Radek
V něm je přehled takzvaných G-kódů, neboli příkazů pro obrábění.
Takže první způsob je naučit se ty G-kódy, výrobek z Corelu hodit v měřítku na čtverečkový rastr a ručně to zapsat.
Druhý způsob je kreslit strojařské věci ve strojařském software (CAD) a následně to prohnat dalším, který vypočítá dráhy nástroje a vytvoří G-kód za tebe (CAM).
Ve školství je oblíbenou kombinací AutoCAD (Inventor) + SurfCAM, nicméně nejsou jediné ani nejlepší.
Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
Zdravím, již jsem něco " vytvořil " ale nejde mi v celku nakombinovat více jak čtyři různé průměry při stáčení. Není omezení v množství příkazů " přikládám to co mi jde nejvíc - více již nebere mach nebo dělam někde nějakou chybu.
- Přílohy
-
- tr1.txt
- (1.47 KiB) Staženo 451 x