dělám teď zimní pořádek a pustil jsem do očisty ochraných brýli.
Mám tyto:
https://shop.arango.cz/2890-ochranne-uz ... pMEALw_wcB
teď jsem zjistil, že do nich jdou sehnat i nové skla.

kamárad v hospodě se zminil že na to má čistici pěnu.
Moderátor: sysel
Čistá empirie, ale pomáhá to proti zamlžování. Nejpřijatelnější vysvětlení je, že u nové masky (týká se "frameless" masek, kde je silikonová maska přímo vystříknutá kolem skla) je sklo kontaminované silikonem, který se dá odstranit opálením zapalovačem (další používané postupy jsou očazení svíčkou a vyčištění, drhnutí zubní pastou, natírání dětským šampónem nebo glycerinovým mýdlem). Skutečně je na omak jakoby mastné a nesmáčivé pro vodu, takže pára na něm kondenzuje ve formě mikroskopických kapiček. Po vyčištění se voda rozlévá a vytváří průhledný povlak.
Papir ne - byva v nem sajrajt, ktery ty bryle naopak poskrabe. Kdyz uz musim papirovou uterku, tak neutirat, ale jakoby natupovat - proste netahat po povrchu.nellospeed píše: ↑1. 2. 2021, 3:52 Většinou je to zamaštěný od xichtu a od vlasů, já to sem tam vezmu mýdlovou vodou od vegy, ne tou drsnou pastou ale tím zeleným mýdlem. to udělám tak jednou dvakrát pak jsou pošrábaný a koupim jiný, já používám uvexky, ty jsou podobný. Pak to dosucha vytřu papírovou utěrkou jinak to dělá furt stíny.
To jsou teda věci.prochaska píše: ↑1. 2. 2021, 7:20 Čistá empirie, ale pomáhá to proti zamlžování. Nejpřijatelnější vysvětlení je, že u nové masky (týká se "frameless" masek, kde je silikonová maska přímo vystříknutá kolem skla) je sklo kontaminované silikonem, který se dá odstranit opálením zapalovačem (další používané postupy jsou očazení svíčkou a vyčištění, drhnutí zubní pastou, natírání dětským šampónem nebo glycerinovým mýdlem). Skutečně je na omak jakoby mastné a nesmáčivé pro vodu, takže pára na něm kondenzuje ve formě mikroskopických kapiček. Po vyčištění se voda rozlévá a vytváří průhledný povlak.