hospudka

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Zamčeno
fmodel
Kontaktovat uživatele:

3. 2. 2021, 3:07

Babiš předvedl že je trapnější než Trump ,zase selhala ta PR agentura.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Mart76

3. 2. 2021, 4:21

Tak až teď mi docvaklo, proč Zeman vyhlašoval termín voleb už v prosinci (standardně by se termín vyhlašoval kolem května). Blížil se totiž čas, kdy měl rozhodnout Ústavní soud a on se tak vlastně stanovením termínu voleb pokusil zvrátit (ovlivnit) případné změny.

Citace z dopisu:
"V situaci, kdy výše podaný návrh skupiny senátorů byl podán k Ústavnímu soudu před více jak třemi roky, považuji v nynější situaci, kdy jsem rozhodl o vyhlášení termínu voleb do Poslanecké sněmovny a kontrasignované rozhodnutí bylo již publikováno ve Sbírce zákonů dne 31. prosince 2020 pod č. 611/2020, za ústavně nezodpovědné zasahovat do probíhajícího volebního procesu. V důsledku vyhlášení termínu voleb započala v souladu s volebním zákonem volební kampaň a již byly provedeny některé úkony související s organizací voleb jako takových (např. Státní volební komise již vylosovala volební kraj, kterému budou připočteny hlasy občanů ČR ze zahraničí; jsou pevně fixovány volební okrsky). "
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
pafik

3. 2. 2021, 4:50

Mart76 píše: 3. 2. 2021, 4:21 Tak až teď mi docvaklo, proč Zeman vyhlašoval termín voleb už v prosinci (standardně by se termín vyhlašoval kolem května). Blížil se totiž čas, kdy měl rozhodnout Ústavní soud a on se tak vlastně stanovením termínu voleb pokusil zvrátit (ovlivnit) případné změny.....
Ústavní soud mohl rozhodnout už před dvěma lety, kdyby chtěl. Jasně že maj těch věcí víc, ale mohli si nastavit priority. Takže ústavní soud má máslo na hlavě úplně stejně.
Babiš se sice dost rozčiloval, ale v jednom měl pravdu: Rychetský, kdysi komunista, pak udělal na objednávku Zemana současné znění volebního zákona, pak ho obhajoval, a teď ho najednou zatratil. Toho komunistu bych mu ještě odpustil, ale ten zbytek se mi nelíbí.
Mart76

3. 2. 2021, 5:18

pafik píše: 3. 2. 2021, 4:50
Mart76 píše: 3. 2. 2021, 4:21 Tak až teď mi docvaklo, proč Zeman vyhlašoval termín voleb už v prosinci (standardně by se termín vyhlašoval kolem května). Blížil se totiž čas, kdy měl rozhodnout Ústavní soud a on se tak vlastně stanovením termínu voleb pokusil zvrátit (ovlivnit) případné změny.....
Ústavní soud mohl rozhodnout už před dvěma lety, kdyby chtěl. Jasně že maj těch věcí víc, ale mohli si nastavit priority. Takže ústavní soud má máslo na hlavě úplně stejně.
Babiš se sice dost rozčiloval, ale v jednom měl pravdu: Rychetský, kdysi komunista, pak udělal na objednávku Zemana současné znění volebního zákona, pak ho obhajoval, a teď ho najednou zatratil. Toho komunistu bych mu ještě odpustil, ale ten zbytek se mi nelíbí.
Ale já neřeším, kdy to rozhodl Ústavní soud a jestli na to měl nebo neměl čas.
Já řeším nestandardní vyhlášení termínu voleb 10 měsíců předem, když se standardně vyhlašuje cca 5 měsíců předem. Takže mi z toho leze účelovka od Zemana.
Co se týká návrhu na současné znění volebního zákona, tak podle toho, co jsem zaslechl ho sice Rychetský na nátlak Zemana připravoval, ale některé klíčové věci tam dodali navíc až poslanci při schvalování. Musel bych si dohledat, jak vypadal původní návrh od Rychetského a jak ho pak poslanci zprznili. Navíc tam tehdy zasáhl tehdejší Ústavní soud a některé věci zase zrušil. Takže pokud bych chtěl psa bít, tak si musím tu hůl nastudovat.

Nicméně je fakt, že ten volební zákon tehdy vznikl na popud Zemana a Klause, kteří se chtěli postupně dostat do stavu většinových voleb. Tzn. jednou ODS, jednou ČSSD. Takže taková trvalá opoziční smlouva s doživotně zajištěnými koryty.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

3. 2. 2021, 5:27

Teď bude zajímavé jak to dopadne ,pomůže to Komunistům a ČSSD že zřejmě posílí , pak začne pro velké strany problém jestli ty účelové koalice rozpustit nebo ponechat, případně jak neztratit tvář .Třeba ODS a TOP je docela problém pro voliče ODS (tedy co já vím ,jiní vědí třeba něco jiného) .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
testone
Sponzor fora

3. 2. 2021, 5:40

zajímavé povídání o svobodě slova
https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahra ... ranici_wag
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Thomeeque

3. 2. 2021, 5:49

👏
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Mex

3. 2. 2021, 6:02

testone píše: 3. 2. 2021, 5:40 zajímavé povídání o svobodě slova
https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahra ... ranici_wag
+1
HellGrip

3. 2. 2021, 6:08

uvedomujete si že európsky právny rámec je odlišný od amerického? čomu tlieskate? tomu čomu nerozumiete?
Každý takýto zásah tvz. vyššej moci nás privedie ešte k väčšej (auto) cenzúre.
Mart76

3. 2. 2021, 6:37

Nemám FB, TW apod. a tak ze zeptám.
Pokud někdo dá na FB příspěvek, který je stíhatelný, předá FB policii na její žádost identifikaci tohoto přispěvatele pro jeho stíhání?
HellGrip

3. 2. 2021, 6:39

ak to FB považuje za rozpor zo svojimi politikami :D
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

3. 2. 2021, 7:15

clanek peknej ale absolutne nekoresponduje s mistnim pravem
provozovatel webu je zde plne pravne zodpovedny i za obsah ktery mu tam prispeji jini lide takze v konecnem dusledku nastoupi cenzura pred zverejnenim a kazdy prispevek se bude schvalovat adminem predtim nez se verejne zobrazi
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
pafik

4. 2. 2021, 10:16

Mart76 píše: 3. 2. 2021, 5:18 [.....
Já řeším nestandardní vyhlášení termínu voleb 10 měsíců předem, když se standardně vyhlašuje cca 5 měsíců předem. Takže mi z toho leze účelovka od Zemana.
....
Jak nestandardním? To přece není argument. Není to protiústavní, tak termín platí. Stačí to ještě 2x vyhlásit takhle a bude z toho standard. Takže tímhle termínem bych neargumentoval, ten používaj zoufalci v senátu a v parlamentu, když nelze to, co někdo udělal, napadnout jinak a jim se to nehodí do krámu.
Co se týká toho volebního zákona, to je vždycky dvousečné. Viz současná situace. Teď to vypadá, že na tom STAN, kterej to vyprovokoval, prodělá. Ale určitě se budou bít v prsa, že je to takhle správně. Na druhou stranu, pidistrany, které by se určitě do parlamentu nedostaly, se teď můžou dohodnout, udělat koalici třeba pěti stran, hned na začátku řeknou, to co ODS & spol., že se hned po volbách zase rozdělí, a dostanou se do sněmovny. Naprosto účelové koalice stran s naprosto opačnými názory na všechno, a jen pro období samotných voleb. Možná je to tak spravedlivé, ale rozhodně to není rozumné.
Mart76

4. 2. 2021, 2:46

pafik píše: 4. 2. 2021, 10:16
Mart76 píše: 3. 2. 2021, 5:18 [.....
....
Jak nestandardním? To přece není argument. Není to protiústavní, tak termín platí. Stačí to ještě 2x vyhlásit takhle a bude z toho standard. Takže tímhle termínem bych neargumentoval, ten používaj zoufalci v senátu a v parlamentu, když nelze to, co někdo udělal, napadnout jinak a jim se to nehodí do krámu.
Co se týká toho volebního zákona, to je vždycky dvousečné. Viz současná situace. Teď to vypadá, že na tom STAN, kterej to vyprovokoval, prodělá. Ale určitě se budou bít v prsa, že je to takhle správně. Na druhou stranu, pidistrany, které by se určitě do parlamentu nedostaly, se teď můžou dohodnout, udělat koalici třeba pěti stran, hned na začátku řeknou, to co ODS & spol., že se hned po volbách zase rozdělí, a dostanou se do sněmovny. Naprosto účelové koalice stran s naprosto opačnými názory na všechno, a jen pro období samotných voleb. Možná je to tak spravedlivé, ale rozhodně to není rozumné.
Vyhlášení termínu říjnových voleb v prosinci není protiústavní.
Vyhlášení nálezu Ústavního soudu 8 měsíců před volbama není protiústavní.
Takže je všechno v pohodě.
Tak proč si vlastně stěžujeme? :wink:
lapa
medaile za lepsi forum

4. 2. 2021, 9:25

Nevim, proc Babis place, ze ze US zautocil na zakladni ustavni principy apod. Trosku mi pripomina Trumpa s jeho ukradenymi volbami ...

President priblizil datum voleb tim, ze je vyhlasil, tak jak je vyhlasil. Vsichni tim byli prekvapeni (nestandardni apod), Babis byl evidentne spokojen. Vsichni spekulovali, co tim asi prezident sledoval ...
Tim prezident automaticky zkratil vsechny nutne lhuty pro vsechno, co se musi stihnout do voleb - kampan, kandidatky apod. ...

US vyhlasil nalez, tak jak vyhlasil. Vsichni tim byli prekvapeni (nestandardni apod.). Najednou se nemuzou vejit do zkraceneho obdobi pred volbami - ale primarne to obdobi zkratil prezident :-).

Oboje je asi nestandardni, ale ne protizakonne, natoz protiustavni.
Navic nemam znamost, ze by US mel nejake lhuty.
Takze vlada, ktera lhuty ma (at jiz ze zakona nebo ze svych vlastnich usneseni) a velmi casto je neplni, ta at je hodne, hodne zticha.

Zacalo straseni - ze chaos apod. Ze se nedohodnou apod.
Od toho se drali do tech koryt, aby se proste dohodli - budou sice skripat zubama, ale musi ... mozne je vse, je to pouze vec dohody ...
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Zamčeno

Zpět na „Prevazne nevazne“